![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#411 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-02-2012
Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCi 144@346
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Może w stresie nie odnotowałem w 100% czy to było może położenie I ... w każdym razie na pewno eksperymentowałem z różnymi ustawieniami kluczyka (wcześniej w pozycji II wywalało mi błędy między 15-30% wgrywania softu) i poszło mi totalnie bez żadnego bólu (może zrządzenie losu, nie wiem). Niech próbuje wszystkich metod i tak mu nic nie zaszkodzi bardziej...
|
|
|
|
|
#412 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
Ale proponuję, abyś najpierw skasował (np. ELMConfigiem) wszystkie błędy, a potem, po nie udanym odpaleniu, odczytał błędy - jeśli w HEC lub w PCM będzie coś zawierającego IMMO lub 'theft' to wtedy można podejrzewać system bezkluczykowy sprawę ułatwiłoby, gdyby ELMConfig choćby odczytywał błędy w KVM (prosiłem o to Sergej'a) - może jakieś inny program to potrafi odczytać? (choć wątpię, bo to nie jest zdefiniowanie w OBD) Cytat:
oczywiście należy robić tak jak napisał TEDI !!!!!
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#413 | |
|
ford::average
![]() Imię: Ernest
Model: VW GOLF
Silnik: 1.6 TDI (105KM)
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#414 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
BEZKLUCZYKOWE URUCHAMIANIE POJAZDU OSTRZEŻENIA Funkcja uruchamiania pojazdu bez kluczyka może nie działać, jeżeli kluczyk znajduje się blisko przedmiotów metalowych lub urządzeń elektronicznych, takich jak telefon komórkowy. ... Wskazówka: Aby uruchomić silnik, musisz również całkowicie wcisnąć pedał hamulca lub pedał sprzęgła, w zależności od rodzaju zamontowanej skrzyni biegów. Najpierw dobrze poanalizuj kiedy ci się silnik nie uruchamia a potem podaj więcej danych. (czy kluczyka nie trzymałeś z telefonem, czy nacisnąłeś sprzęgło do oporu, czy czujnik sprzęgła wygląda OK itp.).
|
|
|
|
|
#415 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
erniio ma przedliftingowego focusa, a tam system bezkluczykowy był trochę inny niż w poFL i mniej znany - czy kluczyk trzeba wkładać do stacyjki? czy baterie zmieniałeś w kluczyku? czy z obu kluczykami jest tak samo? a może coś nie bangla z silnikiem?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#416 |
|
![]() Imię: Ernest
Model: VW GOLF
Silnik: 1.6 TDI (105KM)
Rocznik: 2011
|
Zawsze wchodzę z samym pilotem do auta . Baterie wymieniałem niedawno . Kluczyka nie trzeba wkładać do stacyjki. Jest jakiś sposób ,żeby "zaprogramować od nowa piloty"? Czy są bardziej drastyczne metody nadwyrężające mój budżet
|
|
|
|
|
|
#417 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
erniio - błagam - odpowiadaj pełnymi zdaniami. Czy zaobserwowałeś jakąś prawidłowość kiedy nie chce odpalić (gdzie trzymasz telefon, gdzie kluczyk, czy starannie nacisnąłeś sprzęgło, czy jeśli nie odpala, to wyjęcie kluczyka i położenie go np. w pojemniku na kubki poprawia sytuację itp.). Zasada jest uniwersalna - najpierw diagnoza a potem naprawa. Nie ma się co brać za kodowanie kluczyków, jeśli każdy jest rozpoznawany (choć nie zawsze)... Takie zachowanie w oczywisty sposób wskazuje na problemy z komunikacją a nie identyfikacją. Być może któraś z anten np. szwankuje...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-04-2013 o 09:16 |
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus 5d Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
|
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-02-2012
Model: c-max
Silnik: 1.6 B
Rocznik: 2007
|
Zamówiłem coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i czekam na dostawę. Czy ktoś z Was kupił może taki sam? Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie przerobiony i będzie współpracował z moim c-maxem i elmconfigiem.
I jeszcze jedno - czy macie może jakies doświadczenie z programem maxitest do forda firmy Mari? Chodzi mi o przydatność w diagnozowaniu silnika bo z tego co wyczytałem elmcomfig w tym względzie nie działa (chyba, że źle wyczytałem). Ostatnio edytowane przez komar18 ; 05-04-2013 o 10:50 |
|
|
|
|
|
#420 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: Ranger
Silnik: 2,2 210ps
Rocznik: 2016
|
,komar18, ja kupiłem ten sam u tego gościa kontakt z nim jest 0,przesyłka szła prawie trzy tygodnie,oczywiście elm nie działał więc kupiłem polecany na forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po przerobieniu działa idealnie.
|