![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1191 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4 X
Silnik: 1.8 TDCi 125KM-ale to się zmieni :)
Rocznik: 2008
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wysłane z mojej mydelniczki GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
A mikrofonu ktoś nie ma do opylenia? Ewentualnie jakiś namiar na placówkę inną niż ASO, gdzie mnie nie oskubią za bardzo. Wszelakie promocje mile widziane,
Bump: Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#1193 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 08-04-2011
Model: Mondeo Mk4 Titanium Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 143PS
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
#1195 | |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
|
Cytat:
No tam powyżej tego samego posta miałeś kolego, (wkleiłem ją jeszcze raz) - chodziło oczywiście o moduł: 8M5T-19C112-xx "112" w tej nazwie tzn., że można korzystać z tego modułu do odsłuchu np. muzyki z PENDRIVA po odpowiednim okablowaniu. Moduły gdzie w nazwie występuje "488", też mają takie gniazdo, ale nie ma większego sensu przedłużanie go tymi kabelkami gdzieś w okolice kierowcy, gdyż służy ono jedynie do wgrania oprogramowania. Pozdrowienia |
|
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 |
|
![]() Imię: Maciek
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2,0 CDTI
|
Witam!
Napisałem już w innym temacie, ale ten będzie zdecydowanie bardziej powiązany. Jestem po wymianie modułu 488 na 8M5T-19C112-CS (mam NX-a). USB działa bez zarzutów. W menu AUX pojawił się iPod, USB, line in. Na samym początku było tam też BT, ale nie chciał odtwarzać mojego telefonu (nokia C5). W menu Bluetooth był do wyboru aktywny telefon, aktywny odtwarzacz i "debond". Na liście odtwarzaczy był jakiś samsung, przypuszczalnie sparowany przez poprzedniego właściciela. Gdy go usunąłem, w żadnym menu nie ma już odtwarzacza BT, a w AUX BT równiez zniknął ( nie jest wyszarzony, tylko go w ogóle nie ma). Telefony (nokia C5, lumia 610) tablet (GT3110) parują się jako telefony i nie da się z nich odtwarzać. Nie pomógł update modułu ani reset poprzez wyciągnięcie bezpiecznika F6. Ktoś z Was się z czymś takim spotkał? Moduł na pewno obsługuje A2DP, bo seria -xS jest przecież po -xM, poza tym, menu BT było z początku, a teraz nie ma. Jakieś pomysły? Przy wymianie modułu na A2DP zależało mi najbardziej. USB to miała być tylko wartość dodana przy okazji. Przy okazji pytanie: do schowka, po prawej stronie jest "podłączona" wtyczka. Piszę "podłączona", bo tak na prawdę, jest wsunięta w specjalne zagłębienie w obudowie schowka, ale nie jest to gniazdo - nie ma żadnych pinów itp, jest tylko ścianka schowka. Ktoś wie co to za kabel / wtyczka? Pierwszy problem po części rozwiązany. Stąd: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dowiedziałem się, że audio streamming trzeba aktywować IDS-em. Pytanie czy np. ELM_config potrafi takie rzeczy? W ASO w Rzeszowie za odzyskanie kodu do radia chcieli 400zł netto + 3-5 dni czekania (w internecie 20zł i 20 min., albo 25 min. i 0 zł;-), więc wolę nawet nie pytać o cenę aktywacji BT audio. Ostatnio edytowane przez Skysailor ; 16-06-2013 o 23:17 |
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#1199 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krystian
Model: Focus
Silnik: 1.6
|
Witam,
Mam pytanie w kwestii wymiany radia i dodania modulu BT. Mam Focusa 2008r i takie radio: http://www.mp3avto.si/wp-content/uploads/sony2.jpg. Chciałbym je wymienić na: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz dodać moduł BT. Ptania: 1. Czy wystarczy wyciągnąć stare radio, włożyć nowe i podać kod? Czy może coś jeszcze jest potrzebne (przejściówki itp.)? 2. Nowe radio nie ma kodu. Czy wytarczy, że zgłoszę się do ASO (mieszkam w UK a radio kupiłbym w PL) podając nr seryjny radia, żeby otrzymać kod? 3. W schowku mam nalepkę z 'unit type', 'serial number' i 4-cyfrowym 'key code'. Czy ten key code to kod do starego radia (zakładając, że nie było wymieniane)? 4. Czy taka manetka: http://media.caranddriver.com/images...s-1280x782.jpg będzie sterować nowym radiem (oczywiście nie wszystkimi funkcjami, ale tymi, którymi sterowała w starym radiu)? 5. Czego potrzebuję do instalacji BT? Gdzieś mi się obiło o uszy, że te radia Sony mają wbudowany mikrofon. Czy więc potrzebuję tylko modułu BT czy może jeszcze czegoś? (mogę obsługiwać telefon poprzez radio, wciskając zieloną i czerwoną słuchawkę, nie potrzebuję wymiany manetki). 6. Czym się kierować przy kupnie (używanego) modułu BT? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam, Krystian Ostatnio edytowane przez elf_amras ; 17-06-2013 o 12:50 Powód: dodanie pytania |
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
|
Witam.
Sporo pytań :-) a i niektóre, trochę tylko związane z BT/VC, ale co wiem - to powiem. Radyjka można stosować zapewne wymiennie, bez większych przeróbek. No chyba, że to Navi to kilka parametrów więcej musi być wiec działać by też działało ale np. potrzebna jest prędkość auta ... no to jeden kabelek więcej itd. (nie wiem czy nie byłoby tego poprzez CAN) Ta aukcja z SONY z tego co widzę już skończona... ale to dobry argument przetargowy ;-) Jestem przekonany, że Sony nie ma w sobie mikrofonu do BT więc trzeba go dokupować (jego miejsce jest nad głową - przy lampce) Radyjko jak zmienia auto powinno mieć podany przez sprzedawcę kod - to znacznie ułatwi życie a i będzie pewność, że nie jest skradzione (nawet powinno mieć takie nalepki z wydrukowanym kodem). Jeśli pojedziesz ze "swoim" radiem w swoim aucie do ASO to w UK zapewne dostałbyś taki code za free... jestem przekonany, że z "obcym" byłaby to "usługa" płatna i to słono. Warto wiec zakupić radyjko z codem - nie tamto to inne. Manetka jest "uniwersalna" do obsługi i CD6000 oraz SONY, natomiast jeśli chcieć rozszerzyć ją o funkcje VC przydałaby się [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Reasumując do BT/VC w oryginale powinieneś skompletować mniej więcej taki zestaw - (już to wklejałem ostatnio - ale niepełne): Cytat:
Cytat:
Czasem ruszy jak widać powyżej "od razu". A schematycznie całość wygląda tak jak w załączniku. No to chyba wszystko. Strasznie przepraszam za przydługą odpowiedź no ale miałem natchnienie ;-) a i pytań było multum. Pozdrowienia |
||
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|