![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Fusion
Silnik: 1,4 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam was wszystkichGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez długi czas szukałem Autka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w końcu sie udało i zakochałem sie w FF 1.4TDCI 2002 139kkm. sprowadzane z Belgii Wszytko gra jak powinno przez 2 dni zrobiłem nim 690 km i jeździ się cudownie. Ale że to używane autko wiec jest też kilka wad. Totalnie się nie znam na samochodach wiec proszę was Drodzy Doświadczeni kierowcyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. problem polega na tym że przy włączaniu zapłonu nie zapala się kontrolka "CHECK ENGINE"... i to mnie bardzo martwi... choć sam silnik zapala od razu i bez problemów, chodzi też równo... wiec co może być przyczynąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? jak mówiłem jestem Świeżakiem... proszę tłumaczyć jak dzieckuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuje z góryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już PoprawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślałem że tytuł może zmienić tylko modGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Krespo ; 17-07-2013 o 23:02 Powód: Regulamin przeczytany |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Nie wiem jak sie dobrać do bezpieczników...:X ta tabela jest troche zamotana;X
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Romek
Silnik: 1.6 Duratec 16V
Rocznik: 2004
|
Może to tylko żarówka ale ....
Radziłbym jak najszybciej wymienić żarówkę. Sprzedawca mógł wyłączyć kontrolkę permanentnie żeby lepiej sprzedać auto. Możesz sprawdzić autko jakimś skanerem OBD. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
jest jakiś poradnik jak wymieniać żarówki od kontrolki?
ile kosztowała by taka diagnostyka w ASO? Ostatnio edytowane przez Krespo ; 22-07-2013 o 22:28 Powód: Dopiska |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Podłączyłem Dzis Autko pod Kompa i nie wykryło żadnych problemów:/ bezpieczniki dobre... już skończyły mi sie pomysły:/
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Żarówki od kontrolek są dla użytkownika "niewymienialne" - to diody LED wlutowane bezpośrednio w płytki z elektroniką. Być może "puścił" lut, bądź też przyczyna leży zupełnie gdzie indziej.
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Romek
Silnik: 1.6 Duratec 16V
Rocznik: 2004
|
Przyjrzałem się licznikom oferowanym w sieci i rzeczywiście wygląda na to , że lampki nie są przewidziane do samodzielnej wymiany (przepraszam za wprowadzenie w błąd). Ciekawostką jest to,że kiedyś natknąłem się na aukcję gdzie oferowano żarówki do naszych autek z opisem że są do oświetlenia licznika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Jeżeli skaner OBD nic nie wykrył to z autkiem raczej wszystko ok. Niemniej jednak check jest dość ważną kontrolką i dobrze byłoby ją naprawić. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Niedługo pojadę do Wujka to sprawdzi mi wszystko... zobaczymy co wyjdzie :/
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford FUSION 2
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam! Mam podobny problem, u mnie również nie zapala się kontrolka check engine, po podpięciu pod kompa wywala błąd egr i czujnika cofania, podejrzewam że ktoś grzebał przy liczniku, wiecie jak go wymontować żeby to sprawdzić?
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| check engine , fusion |
|
|