![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Panowie bez przesady, bronicie tej kobity jak by ktoś w nią uderzył, a sama wjechała w słup/drzewo, nawet nie jestem w stanie pomyślec jak taki manewr można wykonać, patrząc na to to albo zdała prawko za jajka, albo po prostu nie nadaje się na kierowcę i nic w tym dziwnego nie każdy do tego się nadaje, choć by nie wiem jak chciał.
A czy ktoś pomyślał co by było gdyby tam stał człowiek, dziecko, zamiast tego słupa? Faktycznie, korona królowej z głowy spadła, wszystkiemu winny ten cham który ją strąbił. Faktycznie powinien się zatrzymać i sprawdzić co się stało, za ten filmik też powinni mu dowalic za nie udzielenie pomocy, ale z tym uzywaniem klaksonu i dezorientowaniem wszystkich na około przesadzacie, wole kogoś strąbić żeby w porę mógł się zatrzymać niż ma mi wyjechac a ja mam robić manewr przez który wpakuje się w kogoś lub coś, a delikwent sobie pojedzie, bo nawet nie będzie świadomy że stworzył zagrożenie. |
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zablokowany
Imię: Anna
Model: Ford Ka hatchback
Silnik: 1,3 44,00 kW
Rocznik: 1996
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
AnnoK nie czytasz ze zrozumieniem. Jazda cały czas lewym pasem mimo prawego pustego to nie chodziło o ronda tylko o drogi 2 pasmowe.
A jak się robi skręt w lewo na rondzie?? Załóżmy że rondo ma 4 wyjazdy to skręt w lewo jest na 3 wyjeździe. Nie rozumiem twojego stwierdzenia prosze panienko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiesz jak się jeździ po rondzie?? Jadąc w lewo na rondzie jedziesz pasem wewnętrznym i zjeżdzasz bezpośrednio na zjazd który cię interesuje , oczywiście ( głupi przepis) puszczając te cioty które jeżdzą prawym pasem dookoła ronda bo oni niestety mają pierszeństwo. A wiesz jak się jeździ po rondach ślimakowych lub po takich gdzie to nie masz pierszeństwa na rondzie?? Obawiam się że te 2 przykłady to czarna magia dla większości kobiet i kierowców Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Ale jaka panika minie hahahah jak się jest dobrym kierowcą z "jajami" to panika mija po 30 godzinach jazdy przed egzaminem. haha No ludzie bez przesady. Panika nie mija u kobiet i u niektórych mężczyzn " niedzielnych kierowców" między którymi to strach jeździć z rodzinami w niedzielne słoneczne dni bo ktoś spanikował na rondzie 2 pasmowym juz nie wspomnę o 4 pasmowych ze światłami haha |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Cytat:
Co do filmiku, to nikt tu nikogo nie broni, ale to też było po fakcie, i zupełnie bez sensu. Są w życiu sytuacje, kiedy nie ma czasu na trąbienie, działa się instynktownie, żeby uniknąć kolizji. Przynajmniej ja mam wyrobionych dużo odruchów, pomagających wyjść cało z różnych sytuacji, ale nawyku trąbienia się chyba nigdy nie nauczę. I dobrze mi z tym. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Słuchaj moja droga ja wiem jak się jeździ po rondach więc mi nie tlumacz , ja pisałem o tym jak jeżdża kobiety w Rzeszowie bo w Warszawie nie miałem przyjemności być nie więcej niż 2 razy.
A wyjazd z ronda ze środkowego pasa to nie jest " wyjeżdżając prawy" tylko przez prawy się przejeżdża ( przecina) a nie tak że pierw zjedziesz na prawy , jedziesz kawałek i zjazd..... Na rondach 2 pasmowych po zjeździe są i jezdnie 2 pasmowe więc zjeżdzasz bezposrednio ze środkowego a nie że pierw na prawy..... ( powtarzam , prawy się tylko przecina , puszczając pierw jadących po nim ) Może mówimy o tym samym tylko się nie rozumiemy.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A moja pierwsza wypowiedz nie była o tym jak się jeździ tylko o tym co zaobserwowałem w trakcie mojej kilku( już niedlugo kilkunasto) letniej jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A zwracam szczególną uwagę na kobiety dlatego że wtedy jest ciekawiej i śmieszniej bo kobiety popełniają więcej błędów na drogach i lubie skomentowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie krytykuję kobiet a stwierdzam faktyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 10-08-2013 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Zablokowany
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#28 | |
|
|
Cytat:
Co to jest wieczność? Cztery blondynki na równorzędnym skrzyżowaniu. Tak na rozładowanie atmosfery Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zablokowany
|
ja jestem blondynką, naturalną:-)))) nie mam problemów na równorzędnych:-)))
Bump: Cytat:
Bump: Jak ktoś chce, to potrafi. Chyba, że nie chce jeździć tak w głębi serca, wtedy paniki nie przezwycięży nawet po wielu jazdach samochodem. Bump: Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Ależ droga Anno, nie bierz tego do siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z ostatnim Twoim zdaniem zupełnie się zgadzam. Mam wrażenie, że bardzo często ta panika jest efektem nieznajomości przepisów, czyli zwykłego niedouczenia (na zasadzie; mogę, czy nie mogę???). Ale jak już pisałem, winiłbym za to 'niedzielne szkółki jazdy", bo nie znam fenomena, który by się nauczył (dobrze) jeździć przez 20, czy tam 30 godzin nauki praktycznej. Pamiętam sam siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie lubię prawić banałów, ale milion km. mam dość dawno za sobą, a wciąż się uczę, i pewnie dzięki temu jeszcze żyję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Życzę wszystkim, aby dojechali zawsze bezpiecznie do celu, i trochę pokory na drodze. Zbyt dużo już widziałem masakry na drogach, bo komuś się wydawało, że pokona prawa fizyki. |
|
|
|