Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-09-2013, 14:03   #231
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
Domyślnie Odp: Hurtowy zakup przycisków do Blaupunkt NX

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Koledzy kupujący przyciski - może jest jakaś metoda zamówienia samego przedniego plastiku NXa (tego "między klawiszami" - całego przodu).
Na maleńkiej naklejce z kodem kreskowym jest numer części "8 618 003 736" dla tego koloru tytanowego. Bardziej by mnie interesował fordowski "grafit wpadający w brąz"... Ta druga część (przykrywka z napędu DVD/SD) ma numer "8 618 003 130" - dotyczy też koloru tytanowego a lepsza była by w kolorze fordowskim "grafit wpadający w brąz".
Generalnie jeśli ktoś wie, że ktoś ma te przednie plastiki NXa, to bardzo proszę o info...
Wysłałem zapytanie do P.Ryba czy jest coś takiego w sprzedaży i w jakiej cenie można to kupić.

artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2013, 16:51   #232
MKX4
ford::average

Model: MK4 TiX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mimo zdjęć i wiedzy gdzie są zaczepy, te pokrętła wychodzą jednak nadzwyczaj trudno...
Ważne, że wyszły i nic się nie połamało i nie poniszczyło!
To fakt lekko nie jest, mi nawet coś "chrupło" ale nic nie pękło. Ostatecznie po włożeniu płaskiego śrubokrętu między szczelinę najlepiej wyginać śrubokręt do dołu tak aby zaparł się na pokrętle i lekko nim przekręcić, pokrętło odskoczy i trzeba mocno pociągnąć.

Ostatnio edytowane przez MKX4 ; 18-09-2013 o 16:54
MKX4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2013, 20:41   #233
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłałem zapytanie do P.Ryba czy jest coś takiego w sprzedaży i w jakiej cenie można to kupić.
Myślę, że jeśli chodzi o części do TravelPilot NX (a także TravelPilot FX), to złapałem lepszy kontakt.
Napisałem do serwisu Blaupunkta-Bosha bezpośrednio w miejscu produkcji tych urządzeń - czyli do Bragi w Portugalii. Namiar: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odezwali się błyskawicznie i powiedzieli, że mogą mi sprzedać ten panel czołowy wraz z zaślepką napędu DVD/SD za 95 euro brutto + 15,50 euro za transport. Tanio nie jest, ale w ogóle można dostać a nie tak jak u Forda...
Myślę, że Pani Carina Antunes (z która koresponduję) była by w stanie dostarczyć także inne potrzebne części - być może pojedyncze przyciski na przykład...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 18-09-2013 o 20:44
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2013, 22:03   #234
artur1970

Cytat:
Myślę, że jeśli chodzi o części do TravelPilot NX (a także TravelPilot FX), to złapałem lepszy kontakt.
Napisałem do serwisu Blaupunkta-Bosha bezpośrednio w miejscu produkcji tych urządzeń - czyli do Bragi w Portugalii. Namiar: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odezwali się błyskawicznie i powiedzieli, że mogą mi sprzedać ten panel czołowy wraz z zaślepką napędu DVD/SD za 95 euro brutto + 15,50 euro za transport. Tanio nie jest, ale w ogóle można dostać a nie tak jak u Forda...
Myślę, że Pani Carina Antunes (z która koresponduję) była by w stanie dostarczyć także inne potrzebne części - być może pojedyncze przyciski na przykład...
To bardzo ciekawe, jeżeli mogę prosić w imieniu swoim i pozostałych użytkowników forum potrzebujących pojedynczych przycisków to proszę Ciebie o zadanie pytania Pani Carin o cenę i możliwość zakupu.
Stary 20-09-2013, 10:01   #235
acmt
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Przy okazji, jakbyś mógł to zapytaj też ile kosztuje cały komplet. Zobaczymy ile Ford z nas zdziera.
acmt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 10:07   #236
tedi_k
FCP member

Posłałem oba pytania.
Stary 20-09-2013, 11:55   #237
zamlynny
ford::beginner

Model: Focus MK3FL
Silnik: 1.5TDCI
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To bardzo ciekawe, jeżeli mogę prosić w imieniu swoim i pozostałych użytkowników forum potrzebujących pojedynczych przycisków to proszę Ciebie o zadanie pytania Pani Carin o cenę i możliwość zakupu.
Wysłałem takie pytanie, pani odpowiedziała bardzo szybko, że pojedynczo to tylko raczej przycisk głośności da się u nich kupić. Jednak jak naświetliłem jej problem, obiecała, że zorientuje się co da się w tej sprawie zrobić, ma także przysłać wycenę kompletu przycisków. Na razie się nie odzywa, więc czekamy....

Mam już odpowiedź: nie można kupić samych przycisków, można za to nabyć cały panel wraz z wszystkimi przyciskami w cenie 78E + 15E przesyłka. Jeśli zamówienie jest na osobę indywidualną, to do cen należy doliczyć 23% VAT, na firmę cena bez VATu. Jak widać jest taniej niż w Polsce, bo za te same pieniądze co w naszym ASO mamy cały panel czołowy, ale i tak wychodzi drogo....

Ostatnio edytowane przez zamlynny ; 20-09-2013 o 15:10
zamlynny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 17:07   #238
artur1970

Cytat:
Napisał zamlynny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłałem takie pytanie, pani odpowiedziała bardzo szybko, że pojedynczo to tylko raczej przycisk głośności da się u nich kupić. Jednak jak naświetliłem jej problem, obiecała, że zorientuje się co da się w tej sprawie zrobić, ma także przysłać wycenę kompletu przycisków. Na razie się nie odzywa, więc czekamy....

Mam już odpowiedź: nie można kupić samych przycisków, można za to nabyć cały panel wraz z wszystkimi przyciskami w cenie 78E + 15E przesyłka. Jeśli zamówienie jest na osobę indywidualną, to do cen należy doliczyć 23% VAT, na firmę cena bez VATu. Jak widać jest taniej niż w Polsce, bo za te same pieniądze co w naszym ASO mamy cały panel czołowy, ale i tak wychodzi drogo....
Czyli Ty i tedi_k otrzymaliście identyczne ceny, ale każdy w tej cenie otrzymuje coś innego.

Może dla pewności poprosić o jakieś grafiki z wyszczególnieniem elementów.

Dla porównania komplet przycisków NX od P.Ryba jest w cenie 430 zł. brutto
Stary 20-09-2013, 21:00   #239
zamlynny
ford::beginner

Model: Focus MK3FL
Silnik: 1.5TDCI
Rocznik: 2017

Cytat:
Czyli Ty i tedi_k otrzymaliście identyczne ceny, ale każdy w tej cenie otrzymuje coś innego.

Może dla pewności poprosić o jakieś grafiki z wyszczególnieniem elementów.

Dla porównania komplet przycisków NX od P.Ryba jest w cenie 430 zł. brutto
Treść maila, który otrzymałem:
Dear customer,
Sorry but we don’t have these buttons individually for this unit.
We can only sale the front panel with the buttons for 78€+15.50€(transport costs).
If you order it under a company name you will not pay taxes but if you order it under a private name you will have to 23%.

Thank you,
Un Cordial Saludo/ Melhores Cumprimentos / Sincères salutations / Mit freundlichen Grüssen / Best Regards
Carina Antunes
Bosch Car Multimedia Portugal, S. A.

Może nie jestem urodzonym angolem, ale z treści wnioskuje jasno, że cena dotyczy panelu przedniego wraz z przyciskami.
zamlynny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 21:30   #240
tedi_k
FCP member

A na koniec się okazało, że jak w ruskim dowcipie - "nie da ją rowerów tylko kradną i nie na Placu Czerwonym tylko gdzieś-tam...".
Ramka dla mnie przestała być tak łatwo dostępna (pewnie jest ta od Mondeo albo S-maxa), ciemnej - taką chciałem - to na pewno nie będzie, mam też przysłać zdjęcie tego co chcę, bo ich part numbery są popomylane...
Na razie tylko cena jest stała, ale co za nią jestem w stanie dostać to już czarna magia...
Czyli mój wstępny optymizm co do chwycenia dobrego kontaktu serwisowego zdecydowanie prysł...
Odpowiedz

Zasady postowania