![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1421 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-12-2013 o 21:25 |
||
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
Cytat:
ale warto się w ogóle bawić czy lepiej zostawić NXa ? |
|
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Zamiana na takiego/podobnego (używanego - w dobrym stanie) AVICa wyjdzie Cię zapewne ok. 1700-2000zł. Będziesz miał od razu wszystko po polsku, ale nic nie będziesz miał na conversie. Za NXa weźmiesz jakieś 1300zł - a więc trzeba liczyć się z dołożeniem paru stówek...
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
pozdrófka |
|
|
|
|
|
|
#1425 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
z tego co wiem to kolega jarros ma Converse+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moim zdaniem, to wyobrażam sobie zastanawianie się między stacją multimedialną a NXem nie mając żadnego z nich (czyli mając 6000cd lub sony), ale mając NXa i mając wskazówki nawigacji, książkę telefoniczną i listę plików z USB na wyświetlaczu Converse+ to zamiana na AVICa (lub coś podobnego) to moim zdaniem jest krok wstecz w FF2 i w SMaxie mam fordowskie moduły bt+usb, ale obsługa z poziomu Converse+ jest duuuużo wygodniejsza
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Co do wygody użytkowania - są dwie szkoły: otwocka i falenicka.... Wątek o dokładanych stacjach jest równie obszerny jak ten o NXie... Nie ulega wątpliwości, że ilość softu oraz podatność na odblokowanie i wgranie np. dowolnego oprogramowania nawigacyjnego do przywołanego AVICA jest bez porównania większa w Pioneerze niż w naszych Blaupunktach... Każdy musi sam sobie odpowiedzieć co jest dla niego ważniejsze - Automapa w sensownie wyglądającym urządzeniu czy NX wyświetlający na conversie... Nota bene obsługa telefonów w tych AVICach chyba jest sprawniejsza niż u nas...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-12-2013 o 23:44 |
|
|
|
|
|
|
#1427 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
na convers'ie strzałki są kolokwialnie rzecz ujmując rysowane przed "gałami" więc niejako "je się widzi", natomiast na stacjach (multimedialnych) strzałki też są, ale obok i żeby je zobaczyć to "gały trza tam skierować" niby niewiele/ułamek sekundy ... Ci którym "dzwona" udało się zaliczyć niby też mówili, że brakło prawie metra. Prawie, robi różnice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem tego czy innego rozwiązania, bo każde ma swoje wady i zalety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrófka Bump: Cytat:
i listę (ostatnich i ulubionych) celów nawigacji ... i listę utworów/MP3 na CD i odtwarzanie po BT z telefonu ... ot takie użytkowane drobiazgi, bez których ciężko się przyzwyczaić później kiedy ich brakuje pozdrófka |
||
|
|
|
|
|
#1428 |
|
![]() Imię: Grzes
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2011
|
Napiszę to w tym temacie bo wydaje mi się ze to jest po części związane z BT.
Posiadam Focusa III z pierwszego kwartału 2011r. z BT+VC+USB. W samochodzie jest fabryczna nawigacja forda na kary pamięci SD. Miałem w nim kartę z mapą na 2011 rok (V1) zakupiłem na allegro używaną mapę na 2013 (V3). Podczas włączonego radia wyciągnąłem starą kartę i wsadziłem nową. Odrazy radio zapytało się czy chcę zaktualizować oprogramowanie. dałem ok aktualizacja wyglądała identycznie jakbym aktualizował bt. Po czym pojawiła się nowa ikona pod klawisz pause/play oraz mute do każdego źródła dźwięku, wcześniej jej nie było. Jedna ikona związana z bt znikła a poziom sygnału i stan baterii znajduje się gdzie indziej. Oczywiście mapa działa. Ford w ten sposób umożliwia aktualizację oprogramowania? Czy ta aktualizacja wpłynęła na poprawę radia z modułem bt, na razie tego nie wiem. Jak coś zauważę napisze. Dziwne jest to ze na oryginalnej karcie do navi jest aktualizacja do radia, i pytanie czy do czegoś jeszcze. |
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
![]() Imię: Grzes
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2011
|
Nadal system audio w moim focusie III, nie widzi książki adresowej.
Mimo aktualizacji modułu BT+VC+USB (8M5T-19C112) do najnowszej wersji oprogramowania dostępnego na stronie forda. Mimo aktualizacji radia do najnowszej wersji oprogramowana przez zmianę karty SD z mapą. I nawet zmiana telefonu z Samsunga ACE (android 2.3.6) na Samsunga CORE (android 4.1.2) nic nie pomogła. Z pomocą jedynie przychodzi program IrMC Phonebook na androida, dzięki któremu jest dostępna książka. Trochę dziwne to jest, ale najważniejsze ze wszystko funkcjonuje jak należy. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|