![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#3111 | |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Sharan
Silnik: AUY 1,9 TDI
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez plusz730 ; 11-01-2014 o 23:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3112 |
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: Galaxy
Silnik: TDI/AUY ghia automatic
Rocznik: 2006
|
![]()
Czesc. A jak jest z awaryjnoscia dogrzewania w galaxy mk3? Pytam bo jednak kiedys bedzie to naturalna przesiadka. Kolega ma Sharana 2010 i grzeje az milo. W moim Galaxy tez pomka sie wylacza po wyjeciu kluczyka, wiec stosuje stara metode tj. Auto pracuje na luzie pare minut po trasie co wystudzi i glowice jak i dogrzewacz no i turbinke.
Ostatnio edytowane przez Sekundus ; 12-01-2014 o 00:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3113 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-12-2013
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDDI
|
![]()
Dzisiaj dokolałem przerobienia zworki na włącznik ręczny, poraz kolejny przepalilem piec odpinajac od niego przewod paliwowy zobaczymy jak dlugo podziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co ciekawe ( zauwazone przy odpaleniu piecia z odpietym przewodem paliwowym) w trakcie rozpalania wydobywal sie z niego dym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak samo gesty i bialy jak ten z rury wydechowej) z tego odcinka ktory z pieca mi zostal . znajac moje szczescie uwalone jest cos konkretniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. narazie piec dziala ale w sumie wydaje mi sie ze malo wydajnie bo po okolo 5 min pracy dotykanie wydechu nie jest niczym strasznym jak sadzicie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3114 | |
![]() Imię: Andrzej
Silnik: AUY 1,9 TDI
|
![]() Cytat:
Stąd sporo nowych nabywców używanych Touranów i pochodnych,nawet nie wie, że ma dogrzewacz. Często dowiadują się po kilku sezonach użytkowania przypadkowo. Z reguły powodem jest uszkodzona pompa wody i zablokowane urządzenie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3115 | |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3116 |
![]() Zarejestrowany: 13-12-2013
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDDI
|
![]()
akurat w to ze dziala nie watpie bo swiszczy az milo i ciepelko robi sie duzo szybciej niz bez niego. stwierdzajac ze dotkniecie wydechu nie jest niczym strasznym mam na mysli to ze nie parzy dopiero kolo 8 - 10 min pracy jest taki ze sie go dotknac nie da. moze wydech zapchany ? gdziesz stefano wczesniej pisal o takim przypadku ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3117 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-02-2013
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
wita mam pytanko do posiadaczy ogrzewania postojowego. Ile piecyk potrzebuje czasu pracy żeby z wentylator dmuchal ciepłym powietrzem wystarczającym do odszronienia szyb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3118 |
![]() Imię: Tonik
Silnik: 1,9 AUY
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam wszystkich. Posiadam w aucie D5WZ. Przewertowałem wątek o dogrzewaczach i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie czy świece żarową BERU 0100226228 8V mogę zastąpić kołkiem żarowym E113 8V. Słyszałem że żywotność jego jest większa niż świecy. Niestety nie mam go jeszcze fizycznie żeby móc porównać długość żarnika, skok gwintu i ewentualną przeróbkę kabli. Może już któryś z kolegów przerabiał ten temat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3119 | |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]() Cytat:
a mk1 siedzi tylko 3kW, dlatego słabiej grzeje niżmk2. Jak dasz dodatkową pompkę wody przy piecyku to będzie efektywniej grzał. U siebie mam na włącznik i faktycznie skuteczniej nagrzewa wodę. Dodatkowo możesz ocieplić rurki wody pod autem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3120 | |
![]() Imię: Marcin
Model: był Galaxy jest Sharan
Silnik: 1,9 TDI był 1Z jest AUY
Rocznik: był 1995 jest 2000
|
![]() Cytat: