![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1761 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Cytat:
Niech Ktoś mi wytłumaczy - jak z mojejgo info o wersji softu można wysnuć wniosek że moduły 488 posiadają USB ? |
|
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Od 2008 roku wszystkie moduły (i 112 i 488 ) mają zmienne kody parowania. Czyli najpopularniejsze moduły z początkiem P/N 8M5T- mają zmienne kody parowania. Port serwisowy modułu 488 aktywowany jest IDSem. Nie da się do niego wetknąć pena i uruchomić update. Zresztą nigdzie nie znajdziesz softu do update modułu 488..
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
#1764 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Z mojego postu w żaden sposób nie można wywnioskować, że mam moduł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
taki lub siaki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1765 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo MK4 / Sierra
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 DOHC
Rocznik: 2008 / 1992
|
Witam serdecznie
Wymieniłem w swoim Mondeo moduł BT/VC na taki który obsługuje USB. Teraz oczywiście mam ciszę w głośnikach, gdyż w moim module było wyjście mono w nowym jest stereo . Z forum dowiedziałem się że rozwiązanie tego problemu jest dość proste . Należy rozciąć przewód AUX i i wpiąć jego końce do odpowiednich pinów w module BT. Ale czy ma znaczenie który przewód będzie wpięty, do którego pinu modułu. Będę wdzięczny za odpowiedź i informację który kabel wpiąć do którego pinu, jeżeli ma to znaczenie. Pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
#1766 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 benzyna lpg
Rocznik: 2011
|
Witam. Po przeczytaniu wszystkich wszystkich postów (mam nadzieję, że ze zrozumieniem),
jak mam radio 6000 cd mp3, samochód - mondeo 2011 r. to moduł polski będzie o numerze: cs7t-14d212-ac. Jeżeli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu. z góry dziekuję. |
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Oczywiście, że ma. Najważniejsze jest dla Ciebie, żeby grało USB więc na początek musisz wpiąć kabel rozcięty kabel (tą stronę co idzie od radia) do 3 pinów chyba 5,6 i 23 czyli lewy prawy i masa ale nie pamiętam dokładnie. Jest na pewno w tym wątku tylko wczesniej nawet opisane kolorami.
Ja natomiast szukam kogoś kto mi to zrobi. Kupiłem PINy ale to jest wszystko dla mnie za małe, wychodzą mi kabelki z pinów itp. Po prostu się do tego nie nadaję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest ktoś we Wrocławiu kto może mi przerobić wtyczkę ? Ja wszystko porozkręcam tylko szlag mnie trafia przy tym... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. miałem tylko 3 piny i tak je pogiąłem że już się nie nadają. Do tego nie mam więcej kable i już mam na styk i mi chyba nawet nie starcza. Trzeba przedłużyć. Pewnie jakiś elektryk co ma narzędzia i fach w ręku lepiej to zrobi. Ja prędzej zniszczę wtyczkę chociaż już nawet trochę to zrobiłem. Pozdrawiam, TJW Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1768 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 2.0 150 KM Automat
Rocznik: 2019
|
Witam,
Posiadam radyjko Balupunkt TravelPilot FX SW_MAIN 0636_080814/SW_NAVI N0967VF_6.4C1P19, mam w planie dorobić wiązkę pod BT/VC [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Potrzebuje pomocy w doborze modułu BT a mianowicie które wersję będą współpracowały, zależy mi tylko na rozmowie przez telefon. Pozdrawiam Michał |
|
|
|
|
|
#1769 |
|
![]() Imię: Michal
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Panowie, a gdzie można kupić same piny potrzebne do przeróbki wiązki BT / USB ? Czy one mają jakieś oznaczenie ?
Czy trzeba kupić całą wtyczkę ( jaką ?) |
|
|
|
|
|
#1770 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry