![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#271 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
|
Dzięki za logi, jak ktoś jeszcze ma z pracy 2.0PB to niech się podzieli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Testował ktoś jednoczesne, połączenie ForScana i ACStaga ? Mi zrywa komunikację, jednego programu lub drugiego... Same samodzielnie działają prawidłowo. Win7 prof. |
|
|
|
|
|
#272 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Obie rzeczy na raz się nie da!
|
|
|
|
|
#273 | |
|
|
Cytat:
Coś musi się gryźć w systemie. Jutro zrobię tak: ForScan w Xp wirtualnym a ACStag w 7, ciekawe czy to zadziała. |
|
|
|
|
|
|
#274 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Na tym połączeniu sterownik gazu czyta z PCMa (PIDami) nastawy do pracy i to wyklucza użycie w tym samym czasie programów live data...
|
|
|
|
|
#275 | |
|
|
Cytat:
No Właśnie może być, widzę że nie siedzisz w LPG, w przeciwieństwie do różnych różnorakich konfiguracji itp ....sam wiesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To krótko: są sterowniki LPG ( w zasadzie większość zainstalowanych) co nie mają połączenia z PCM, bo nie potrzebują. Obroty biorą z cewki, wtryskiwaczy (to tak z grubsza) a czasy wtrysku z czasu benzynowych wtryskiwaczy. To wystarcza do prawidłowej pracy tych systemów. Generalnie problem dla ster. LPG sprowadza się do tego, by odpowiedz na korekty, jakie wypracowuje sterownik PB były by takie jak na PB - podczas pracy na LPG. Tyle i aż tyle. A sterowniki LPG z opcją OBD, wykorzystują wartości korekt do "dopieszczenia" krzywej mnożnika czasów wtrysku LPG. To tak bardzo pobieżnie, i nie odpowiadam za pomyłki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdybym miał Ster LPG z OBD to nie potrzebowałbym równoczesnego połączenia obu programów, bo wszystkie interesujące parametry widziałbym z programie do LPG. Jutro jak nie będzie padać(bo trzeba kabel spad maski do kabiny na uchylonej szybie) to zrobię testy o których wyżej pisałem. Uff trochę OT zrobiłem. |
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
tedi_k trochę bajki opowiadasz. Jak najbardziej się da bo sam tak używam. ACGas i Forscana lub inne w tym samym czasie i nic nie zrywa.
|
|
|
#277 | |
|
![]() Zarejestrowany: 17-06-2013
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.3 Duratec (SEBA) 160KM benz + LPG
Rocznik: 2007
|
Zrywa, zrywa.
U mnie jak podłączę program od LpgTech i ForScan, to prędzej czy później ForScan traci połączenie. Nic mi się z tym póki co nie udało zrobić. Wg mnie to kwestia albo samych sterowników, albo Windows 8. Cytat:
Problem tak naprawdę jest z ForScan, bo jak straci połączenie to u mnie zawisa w taki sposób, że nie da się go ubić, trzeba resetować Windows. |
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojciech
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
witam. Mam pytanie napewno na forum juz było a jestem nowy. Posiadam forda galaxy z 2011r 2.0 TDCI i zamontowałem tempomat. Chcialem odblokowac w kompie ale nie wiem gdzie to szukac poniewaz mam w samochodzie jakis dziwny jezyk cyrylica czy cos takiego i ie wiem jak to zmienic prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
#279 | |
|
|
Hmm i po testach... no nie działa... zrywa. Trudno chwilowo daję za wygraną, jak będę miał więcej czasu to może powrócę do tematu. A na chwile obecną muszę zdobyć dodatkowe piny do wtyczki w STN1110 od viakena.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#280 | |
|
![]() Zarejestrowany: 17-06-2013