Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-07-2014, 17:52   #311
cliner
ford::professional

Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
Domyślnie

Ktora wersja adaptera?Rozszerzona sprawdza moduly,jest opcja ich update.Plus VBF loader,as build edytor.

Sent from my Nexus 5

269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm...
cliner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 18:12   #312
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Cytat:
Napisał cliner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktora wersja adaptera?Rozszerzona sprawdza moduly,jest opcja ich update.Plus VBF loader,as build edytor.

Sent from my Nexus 5
acha czyli jak kupi się adapter to potem w razie czego można zrobić update do wersji z rozszerzeniem tak ?

czy tą wersją standard normalnie będzie można zmieniać/podnosić wersję w Convers+ ?
no i co można jeszcze robić tą wersją standard ?

Swoją drogą jak tylko wrócę do PL to .......... a to na PW do kogoś napiszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 10-07-2014, 19:21   #313
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...,zapala się kontrolka poduszek i układ jest zawieszony-nie aktywny,...
To, że zapala się kontrolka poduszek nijak nie oznacza, że układ jest zawieszony... Wiesz to, czy znowu "zgadujesz"?
To, że pali się lampka i nie ma sygnalizacji pasów dla mnie nijak nie oznacza, że poduszki nie działają...
Stary 10-07-2014, 19:25   #314
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
znowu "zgadujesz"?
A co to ma niby być ?Wypraszam sobie takie wpisy.
Nie wiem,czy wiesz , ale to jest niezgodne z regulaminem,jako obrażanie innych użytkowników forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 19:27   #315
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...no i co można jeszcze robić tą wersją standard ?
...
Panowie - bez urazy, ale robi się fajny rynek na "stawianie" autek po eksperymentachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakby co, to część z Panów telfonik do mnie posiada, a druga część bez problemu dostanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawsze do usługGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co to ma niby być ?Wypraszam sobie takie wpisy.
Nie wiem,czy wiesz , ale to jest niezgodne z regulaminem,jako obrażanie innych użytkowników forum.
A co widzisz obraźliwego w pytaniu czy "zgadujesz" czy wiesz?
Bo mnie o takie rzeczy zawsze można zapytać i jakoś nie przyszło by mi do głowy uznać to za obraźliwe...
Bo albo wiem, albo "zgaduję"...
Jakoś trzeciej opcji nie widzę - możesz podać...

A tak na wszelki wypadek - bardzo przepraszam... Szczególnie za dopisek "znowu", choć zapewne dało by się w dyskusji go obronić...

BTW - warto czasem też trochę wyluzować i powiększyć margines nerwowej reakcji - paru tu mi napisało, że jestem "upierdliwo/starczo/zgryźliwy" i zapanował między piszącymi i adresatem pełen konsensus oraz adresat czasem hamuje swe oratorskie zapędy... Ale jednak przeczytanie napisanego "na pewniaka" sformułowania "układ jest zawieszony" niestety te hamulce potrafi "przyblokować"

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-07-2014 o 19:43
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 19:42   #316
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co widzisz obraźliwego w pytaniu czy "zgadujesz" czy wiesz?
Czegoś tu zabrakło tak nie brzmiało pełne zdanie,prawda(zabrakło znowu a to zmienia kontekst zdania i to zasadniczo).
Cytat:
Jakoś trzeciej opcji nie widzę - możesz podać...
Zapomniałeś jeszcze o opcji "nie wiem"
Cytat:
choć zapewne dało by się w dyskusji go obronić...
Przesada i to znaczna.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 19:44   #317
tedi_k
FCP member

OFF-TOP. Wyluzuj.
Odpowiedz po prostu czy wiesz, że "układ (RCM) jest zawieszony" czy "nie wiesz".
Stary 10-07-2014, 23:21   #318
leszcz
FCP member

Cytat:
Panowie - bez urazy, ale robi się fajny rynek na "stawianie" autek po eksperymentach
Jakby co, to część z Panów telfonik do mnie posiada, a druga część bez problemu dostanie
Zawsze do usług
Po prostu się pytam ot tyle .
Kiedyś dawno temu chciałem kupić tego UCDSa bo do każdego było daleko i nadal jest .
Suma wszystkich kosztów daje mi urządzenie na własność . A tylko myślałem nad podniesieniem softu w Convers+ do wersji 1007 .
Pytanie co można jeszcze ulepszyć ale nie experymentować uważam za słuszne . Tylko robić to co jest sprawdzone i pewne.
Pisałem że chciałem kupić a Rosjanie na pytania o możliwość zakupu milczeli (zadeklarowałem kupno). Dopiero po dość takim powiedzmy nieprzyjemnym poście odezwali się . Ja nie rzucam nigdy słów na wiatr wiec jak postanowiłem że kupię to kupię (chyba że mi jednak nie sprzedadzą) .Nawet jak miałby leżeć będzie u mnie . Nikomu nie zamierzam rynku odbierać nie to mi w głowie siedzi a tym bardziej nie zamierzam robić jakichś eksperymentów i uśmiercać samochody. Proste jak drut. Kilka osób to ma i myślę że powinniśmy się jakoś dzielić wiedzą ...................chyba ze się jednak mylę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Inną sprawą jest soft kolegi "Oriona" tu sprawa będzie dogadana ..... pojawił się kolega z PL co rzeczowo przedstawia to i owo i przede wszystkim odpowiada i nie ściemnia .Resztę na PW lub tel sobie dogadamy .

No i chciałbym ale to "ja" aby wszyscy na forum czy się lubią czy nie byli dla siebie życzliwi i przyjacielscy a co najważniejsze pomagali sobie .

JA będę/nie będę miał tego UCDSa i każdy kto kupił tak zaczynał .
Zaczynał od zera i zadawania pytań na forum.
Chyba że się mylę i wszystko wiedział.
Ja tak nie mam dlatego pytam co by niczego sobie w aucie nie uszkodzić .
Gdybym miał kogoś blisko to nie byłoby nawet myśli o zakupach .

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 10-07-2014 o 23:37
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2014, 17:35   #319
leszcz
FCP member

Drodzy koledzy

Czy już jest soft do przedlifta z PDC który działa bez bugów ?
Pytanie o tyle zasadne że jak zadałem pytanie na forum rosyjskim to kolega z rosji który robi ten soft napisał że soft jest już od dwóch miesięcy i działa . Tu pisano że nie działa wiec jak to jest >??

pozdr leszcz
Stary 25-07-2014, 19:03   #320
tedi_k
FCP member

Soft działa, tylko ma drobny błąd w liczeniu średniej prędkości. Funkcja praktycznie nie używana.
Dla niektórych to ponoć ważne (mayak za każdym razem przestrzega...).
Ja twierdzę, że nie ma to większego znaczenia. Choć prawdą, jest że jak się kupuje towar za 40euro, to dobrze by było aby nie miał widocznych i opublikowanych wad...
Kiedy będzie soft do przedlifta bez tej wady - dobre pytanie...
Podobno już jest, tylko darkleo opóźnia się z włączeniem go do nowego wydania.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-07-2014 o 19:06
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania