![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#771 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
|
ja mam identycznie, widać to troche na avatarze. kolego qrczkos, ty masz moduł SD-2 czy jakiś inny ? Ja mam zwykły SD-2 bez regulacji. Wcześniej miałem SD-2 z regulacją ale 2 sztuki poszły z dymem jedna za drugą. Po kilku dniach palił się tranzystor, robiło się zwarcie i mimo że wszystko zgasiłem to i tak waliło długimi na 100% bo SD-2 z regulacją ma 2 zasilania (stałe 12V i po stacyjce). Ostatecznie kupiłem bez regulacji (jedno zasilanie po stacyjce), który mniej elektroniki, mniej się grzeje i działa perfekcyjnie już pół roku. Ledy niestety wieją wiochą, osobiście mnie nawet polift z orginalnymi ledami nie powala. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#772 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2010
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
|
Jacki oba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :
kupiłem dokładnie ten moduł [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] też miałem początkowo problem z montażem, bo z modułu wychodzi kabel czarny, który jest do zasilenia długich. jak wychodzi ten czarny kabel, jego zakończenie jest z powrotem w module, no to na chłopski rozum - trzeba przeciąć na pół i jeden do jednej lampy drugi do drugiej. Po podłączeniu jednej lampy wszystko grało ale zaczynały się schody po podłączeniu drugiej - bez zapłonu zapalała się jedna żarówka i zaczynało się dymić z modułu. rozwiązałem to tak, że poprostu podłączyłem obie lampy pod jeden czarny kabel i wszystko pięknie chodzi. moduł ten też ma regulację mocy 30 i 40%, jednak ta 40stka jest wydaje mi się okGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i jeszcze rada, nie radzę wyciągać żarówek od długich i nie wpinać się w konektor bo potem strasznie ciężko ustawić żarówkę - u mnie lewa lekko nizej jest niż powinna, dlatego naciąłem kabel plusowy do długich i owinąłem drugim i zaizolowałem. Jak chcesz Jacek to kupuj i pisz na pw to się umówimy i założymyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz to chwila robotyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#773 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
|
Cytat:
Przecież wystarczy podpiąć do jednej i obie świecą tak jak ma być...
|
|
|
|
#774 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-12-2010
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
|
Teraz to wiem, ale na chłopski rozum kabel przecinasZ na pół to jeden kawałek do jednej lampy drugi do drugiej. Ale oczywiście trzeba było obie pod jeden kabel i jest jak mówisz
|
|
|
|
|
|
#775 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2008
|
SD2 jest bardzo fajnym rozwiązaniem ale jedna rzecz mnie denerwowala. Oczywiście poza brakiem homologacji. Żarówka od długich jest osadzona w takim miejscu że światła dzienne super świeciły na wprost. Niezależnie w jakiej odległości się stało od auta. Lecz im bliżej i bardziej odchylamy się od osi tym mniej widać światło. Stojąc na poboczu w odległości około 10 metrów lampa bliżej nas ładnie świeci a ta druga świeci jakby się paliła tylko postojówka. Było to troszkę mało estetyczne :-) Ciężko to opisać. Trzeba zobaczyć na własne oczy.
|
|
|
|
|
|
#776 | ||
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Cytat:
Akurat oryginalne wyposażenie mondeo w led-y było dobrym posunięciem. Wygląda estetycznie i przede wszystkim świeci bardzo dobrze. A dodatkowa funkcja postojówek przy zapalonych mijania jest bardzo przydatna (odpadają żarówki W5W, które się grzały i wypalały gniazda). |
||
|
|
|
|
|
#777 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
|
Cytat:
Jak stoisz na wprost i najlepiej minimum 3-5 metrów od auta to jest idealnie. Im bliżej i im bardziej w bok tym gorzej widac przynajmniej jedno światło. Pytanie brzmi jedynie po co są te światła? Według mnie po pierwsze po to aby spełnić idiotyczne wymagania ustanowione przez naszych (p)osłów, a po drugie skoro już te wymagania powstały aby auto było widoczne dla jadących z przeciwka i którzy jakichś świateł się spodziewają w każdym pojeździe. A te wymagania rozwiązanie zapewniane przez SD-2 spełnia nieomal w 100% (pomijam tu, że jest niezgodne z wymogami ustawy). Światła świecą, więc Policja na ogół się nie czepia, kierowcy z naprzeciwka je widzą. Koniec kropka. A każde dodatkowe oświetlenie (może poza jakimiś wyczesanymi i fantazyjnymi FABRYCZNYMI ledami w lampach głównych) moim zdaniem mniej lub bardziej szpeci auto. A SD-2 zdecydowanie mniej niż nawet markowe LEDy Philipsa wstawione w pociętą atrapę.
Gdybym u progu swej kariery jako przedsiębiorcy zapytał klientów czego chcą, wszyscy byliby zgodni: chcemy szybszych koni. Więc ich nie pytałem. Henry Ford Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 24-07-2014 o 12:01 Powód: interpunkcja |
|
|
|
|
|
|
#778 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#779 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5EB 182KM
Rocznik: 2015
|
Ja nie wiem po co wy się kłócicie, każdy robi w swoim samochodzie to co mu się spodoba - innym nie musi się podobać.
|
|
|
|
|
|
#780 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
To nie kłótnia lecz wymiana poglądów. Ha ha ha. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście gusta są różne i jednemu podoba się to co fabryka "dała" innemu tuning - wiocha (jak to określił kolega), a jeszcze innemu "nielegalna" dyskrecja - SD-2. Być może, gdybym nie miał fabrycznych led-ów to też zastanawiałbym się nad SD-2. I w sumie uważam to za niezły, praktyczny i tani pomysł.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do led-ów montowanych w lampach to wygląda to najfajniej ale z praktycznością już trochę gorzej. Jeśli popsuje się led to cała lampa do wymiany, a pewnie też więcej z tego tytułu kosztuje.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| drl , lampy do jazdy dziennej , led |
|
|