![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Niestety nie bardzo wiesz o czym piszesz. Weź sam telefon, zadzwoń do DOWOLNEGO (najlepszego) ASO i poproś o zmianę wsadu silnika 2.0TDCi na Delphi (po 2010r.) ze 140PS na 163PS. I opisz co usłyszałeś.
Możesz także poprosić o taką zmianę w silniku EB np. 1.6 EB 150 -> 182. Operacja jest 10 razy łatwiejsza a mimo to idę o zakład, że chwilę Ci zajmie znalezienie chętnego ASO. Raz już prosiłem - PROSZĘ O KONKRETY - a nie ogólniki. Podaj proszę konkretne namiary na ASO, które znajdziesz. A jak nie masz konkretów - to raz też już prosiłem - nie pisz bzdur.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 08-09-2014 o 12:06 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
sory-ale pracowalem kiedys w aso (prawda nie w fordzie) ale dla nich wszystkich sprawa jest prosta.
Po pierwsze-to sie nie prosi-prosic to mozna o naprawy gwarancyjne-kiedy jedziesz do serwisu i cos ci nie pasuje w twoim nowym samochodzie. Po drugie-jak jedziesz i placisz to nie oni ci warunki stawiają ale ty im. Po 3 jak oni nie biorą za to odpowiedzialnosci to ich nie interesuje czy sie auto zepsuje czy nie bo to kazdy robi na wlasną odpowiedzialnosc-wiec dla nich to żadna roznica. A też nie traktuj ludzi z góry jakby wszyscy inni byli głupsi od Ciebie i nie wiedzieli o co chodzi. Sory tedi_k- rzucasz sie tak bo chodzi o twoją kase?- sory ale moim zdaniem chodzi takze o kase innych! Ja rozumiem ze moze wydałes dużo kasy za swoje urzadzenia diagnostyczne ale dzisiaj te urzadzenia kosztuja tyle co napisałęm a jutro bedą jeszcze tańsze ze wzgledu na popularność. Nieznaczy to jednak że mozna ludzi naciągać i sprzedawac im "CUDA" Ale aby wniesc cos nowego do tematu dla innych to bardzo prosze zwrócic uwage na wykres momentu obrotowego silnik 1,0 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] silnik 1,6 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Kiedys pisałem o tym dlaczego chipowanie obecnie nowych samochodow jest dosc niebezpieczne dla silnika. Po wykresach momentów obrotowych silnika mozna samemu wyciagnac sobie wnioski. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
FCP member
|
Ty na prawdę chyba uważasz wszystkich za niedouczonych? Myślisz, że ludzie po przełączeniu np. 100->125PS spodziewają się "urywania d.py"? Przecież każdy ogląda te fabryczne wykresy i wie, że max moment jest tylko dłuższy a nie większy... Więc swoimi rewelacjami nikogo nie zaskoczysz... O ryzyku tuningu możesz spróbować podyskutować z Heko - wniosek z jego strony będzie taki sam - nie wiesz o czym piszesz.
Umówmy się - kolejnego chętnego na przestawinie 2.0TDCi 140 (albo 115) -> 163 wyślę do Ciebie - a Ty załatwisz w DOWOLNYM ASO/lub nieASO aby zechcieli kolegę obsłużyć. Cenę już podałeś 200-250zł. Więc chętny na pewno nie będzie stratny. Oświadczyłeś, że to trywialne i proste - wystarczy zażądać. No to będziesz miał okazję. Ja tylko ZA FREE sprawdzę, czy koledzy z ASO/nieASO zrobili to o co chodzi... Zrobię to w tym wątku. Nie ma to jak powiedzieć "sprawdzam"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ------------------------------------------------- No to już masz chętnego: samochód Mondeo MK4 VIN WF0GXXGBBGAP61351 - 2.0TDCi trzeba przestawić 140->163PS. Najchętniej na Śląsku lub w pobliżu. Do trasy do Krakowa dopłacę ja osobiście - jeśli usługa będzie zrobiona poprawnie. Poprawność poznaje się bardzo prosto - PID "CET" dla motoru 140PS ma wartość ok 340-345Nm, po przestawieniu musi mieć min. 375-385Nm. To jest kryterium poprawności. Poproszę o namiar na ASO/nieASO, które się podejmie (z niezbędnymi parametrami: telefon, termin, cena). Działaj! Jeśli w ciągu 2 dni nie podasz namiarów - "kara" jest bardzo prosta: przestaniesz pisać bzdury... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 08-09-2014 o 13:17 |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
|
Cytat:
Heko tez nie wierzyl ze to wina jego chipa. PS.To moze tego chetnego wyslesz do mnie? i podasz jeszcze ile liczycie za te uslugi? Sory ale nie musze sie kłócić ani z tobą ani z nikim-a tymbardziej nie mam potrzeby udowadniania Wam czegokolwiek. Sory ale moja praca nie polega na robieniu ludzi w balona. Bo jak chcesz skasowac klienta na powiedzmy 500-1000zl za godzine pracy na kompie to chyba nie jest uczciwe? Pozatym skoro sam zauwazyles ze wykres Mo sie nie zwieszkył to jak to sie ma do chipa? Widziałes wykresy momentów silników po chipach? Jak to sie ma jedno do drugiego? Chcesz pogadac na temat? To sam gadaj na temat. Nielicz jednak ze ja bede ci cos udowadniał. A moze powinienem napisac wiecej? To prosze-po wykresach widac ze do 4000rpm moc silnika jest równa w obu przypadkach. Co to oznacza-oznacza to ze producent tak naprawde zyskał dodatkową moc silnika kosztem zywotnosci silnika-albowiem uzytkownik bedzie ją mógł wykorzystac w miejscach górnych obrotów silnika czyli w tych miejscach gdzie jest najwieksze zuzycie silnika. tedi_k Odpowiedz wiec sam technicznie i na temat: Jak myslisz który silnik bedzie miał dłuższą żywotność? 100 czy 125KM |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
FCP member
|
Widzę, że prośby o nie pisanie bzdur, tylko konkretów nie przynoszą efektu. Poproszę kolegę jvc o zrobienie porządku w tym wątku...
|
|
|
|
#46 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
@mjprzem
Tedi_k zrobił sprawdzam, a Tobie kończą się argumenty merytoryczne, więc zmieniasz temat skacząc: 1.0, 1.6, 2.0 kasa, aso, wykresy i żywotność czy jesteś politykiem że tak kluczysz?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Skoro ja jestem taki głupi to ja zadaje wam proste pytanie:
Jak myslicie który silnik bedzie miał dłuższą żywotność? 100 czy 125KM i dlaczego? Czy to pytanie jest nie w temacie? |
|
|
|
|
|
#48 |
|
FCP member
|
Wyobraź sobie, że 125PS - bo to jest wersja podstawowa tego 1.0EB. Na niej były liczone wszystkie elementy składowe. Wersja 100PS jest wersją "osłabioną" a wersja 140PS wersją "wzmocnioną". Wszystkie są "fabryczne" i żadna nie jest "tuningowana"...
Podejrzewasz Forda, że sprzedaje silniki "trwalsze" i mniej trwałe - biorąc za nie więcej pieniędzy?! Gratuluję przenikliwości umysłu... I skończ już proszę swoją "elokwentną" aktywność w tym wątku a przejdź do konkretów. Podaj namiar na ASO, które zrobi podmianę 2.0TDCi 140 ->163PS.
|
|
|
|
#49 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
1.0 N/A 45KM to teraz odpowiedz na moje: czemu zmieniasz temat? w sumie to znam odpowiedź na powyższe, skończyły Ci się merytoryczne argumenty, tylko brak odwagi cywilnej
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
|
Cytat:
Uważasz ze przecietna trwalosc silnika 1,0-100KM oraz 1,0-125KM Bedzie taka sama? I nie wazne jak sie który nazywa skoro oba sa jednakowe w środku. mayak -napisales tak chaotycznie ze az nie wiem o co ci teraz chodzilo -bo ja tematu nie zmieniam Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 08-09-2014 o 15:30 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|