Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-09-2014, 20:38   #51
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
Domyślnie Odp: Zakup Grand C-maxa z salonu

no taki były ceny 2013 listopadzie bo to była jako nowość, Tourning Sport

c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2014, 13:47   #52
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak dostajesz 103% lesingu, to wtedy nie dostaniesz takiego rabatu na auto
No bez jajec. A co ma wspólnego bank ze sprzedawcą auta? Przecież negocjując cenę mówi się, że finansowanie własne, a jakie to już dilera nie interesuje. Dopiero znając finalną cenę negocjuje się leasing i można iść do Forda, ale także do firmy zewnętrznej. Mało tego FCE bank to także obca firma względem dilera, z którym negocjuje się cenę auta. Czasem leasing wręcz pomaga uzyskać większy rabat, jak i pewne grupy zawodowe. Dla dilera leasing jest taką samą formą zarobku jak gotówka, bo przed wydaniem auta ma 100% kasy na koncie. I nie ma tu znaczenia czy finansuje Ford, czy ktoś inny. A jeszcze mając leasing Forda, uzyskuje się niższe stawki za ubezpieczenie Forda.

Tutaj koledze wychodzi stosunkowo drogi leasing bo na 5 lat go bierze. Przy standardowych 3 latach byłoby dużo taniej.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 22-09-2014 o 13:52
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2014, 14:38   #53
c-matix

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No bez jajec. A co ma wspólnego bank ze sprzedawcą auta? Przecież negocjując cenę mówi się, że finansowanie własne, a jakie to już dilera nie interesuje.
Po chodz i popytaj w dwóch wariantach i negocjuj to zobaczysz.
Przerabiałem to już na Reno, Toyota i VW. Te 103% są ułożone pod pewne ceny...
Stary 22-09-2014, 17:36   #54
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

No jak bierzesz leasing w salonie to jasne, że mogą dawać oferty takie jak im wyjdzie najkorzystniej, czyli sumarycznie najdrożej dla klienta. To jest wersja dla leniwych lub nieznajacych temat. Fajnie, bo wszystko załatwia się w salonie. Ale ja wolę wykonac kilka telefonów i napisać kilka maili, żeby zapłacić mniej.
Wystarczy spytać o leasing w firmie zewnętrznej i już masz inne warunki. Leasing salonowy jest ok jak jest promocja na dany model.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2014, 12:15   #55
Merky
ford::amateur

Imię: M
Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1.6 ecoboost 150 KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał exciter79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki. Jeszcze tylko temat leasingu mi został-a banki strasznie zdzierająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Muszę podjechać i podpytać w Fordzie o jakieś promocje - może przy dobrym procencie warto wziąć na mniej rat - ale to już temat poza zakupem auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Póki co czekam z utęsknieniem i pierwszy raz w zyciu chciałbym aby była już późna jesień/początek zimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. taka anegdotka - tydzień temu na parkingu pod sklepem zauważyłem C-maxa (bez Grand) wiec podjechałem i zagadałem właściciela czy zadowolony,jak się sprawuje i jak tam spalanie - koleś powiedział,że ma auto 2 tygodnie, jest mile zaskoczony,żałuje że nie wziął granda bo czasami jakieś kartony wozi. Pytam -a jak spalanie - facet się uśmiechnął i mówi : Panie,wsiadasz i nie myślisz o niczym innym jak o dodaniu gazu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak dobrze się jedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie zdradził mi ile pali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie człowiek ma ochotę czasami za szybko pojechać. Niedługo minie miesiąc jak mam Granda, jeszcze 1000 km nie przejechał, ale wybór silnika ecoboost 150 KM był strzałem w dziesiątkę. Oby tylko bezawaryjnie. A co do oczekiwania to szybko minie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja umowę podpisałem w maju, a czas dostawy to miał być październik! Odebrałem pod koniec sierpnia tylko dlatego, że zdążyli już przenieść produkcję do Niemiec i Grand-e nie musiał tak długo do Polski podróżować.
Merky jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2014, 15:56   #56
c-matix

Cytat:
Napisał Merky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybór silnika ecoboost 150 KM był strzałem w dziesiątkę.
Jak wychodzi średnie spalanie ???
Stary 24-09-2014, 09:37   #57
Merky

Imię: M
Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1.6 ecoboost 150 KM

Po przejechaniu tak małej ilości km trudno oceniać spalanie. Grandem jeździ głównie moja żona. Systemu start-stop nie wyłącza (ciekawe jak w dłuższym czasie wpłynie to na akumulator, rozrusznik itp) Narazie komp pokazuje 10,8 l/100 km. Auto jeździ głównie po Wa-wie i to na krótkich odcinkach. Raz tylko śmignąłem 150 km poza miasto, ale z ekonomiczną jazdą to nie miało nic wspólnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Merky jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2014, 18:39   #58
exciter79

Imię: Artur
Model: Grand C-Max
Silnik: 1.6

Panowie dostałem info,iż data budowy mojego samochodu to 4.11.2014 , fabryka w Kolonii - wiecie może kiedy mogę spodziewać się odbioru auta ? Zakładam,ze auto budują około 1-2 dni(tak mi się wydaje). Potem jakiś test, i jazda do PL.
exciter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2014, 10:39   #59
Wojtek Gdynia

Imię: Wojtek
Model: Grand C Max
Silnik: 1.0 eco 125km

Też jestem ciekawy bo mój zejdzie z produkcji już w poniedziałek 27.10 . Powiedziano mi że jak się załapie od razu na transport to do końca miesiąca powinien być u nich . Czyli myślę że wyrobią się z terminem na zamówieniu mam termin odbioru do 15.11 to jest ponad 4 miesiące od zamówienia uważam że trochę za długo .
Wojtek Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2014, 10:55   #60
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

Nie jest to długo. Normalny czas oczekiwania na auto zamawiane do produkcji.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
c-max , ecoboost

Zasady postowania