![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-12-2009
Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
|
ok.. dzieki za odpowiedź...
szczerze mówiąc to stosowałem zawsze gumę przeciętą i wsadzoną między zwoje... tylko nie tak jak na tym zdjęciu dwie tylko 1szt i zawsze na górze (ale nie wiem czemu)... myślę że to jest kwestia rozsądku... jak ktoś chce wrzucić gumy żeby podnieść trochę auto to musi pamiętać żeby go nie przeciążać... jeżeli ktoś wkłada gumy dlatego że mu przy obciążonym aucie siada tył to nie ma się co dziwić że potem pada zawieszenie... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-07-2010
Model: cmax
Silnik: od psa
Rocznik: 2010
|
i jak te kolory sprezyn ??
mam niebieski - niebieski - zolty - pomarancz i sa strasznie miekkie. ew sprezyna z focusa kombi pasuje ? tam byly twardsze.... pzdr marek |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Mieczysław
Model: Ford Focus C-Max/Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Miałem problem z "krzywo" stojącymi tylnymi kołami ( jak w starej BM-ce rekinie). Założone miałem sprężyny KYB. Kupiłem używki od C-Maxa z 2012 r. z Allegro - były wyższe o prawie cały zwój i problem zniknął. Autko stoi prawidłowo.
P.S. Na sprężynach z C-maxa 2012 były kropki pomarańczowa-niebieska-niebieska. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
odpowiem sobie sam - sprezyny z kombi nie pasuja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a w kwestii kolorow - czy ktos z Szanownych Kolegow pomoze ? pomozecie ??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Masz odpowiedz wcześniej kup od c-maxa MK II po 2011r.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Kolego Mieczysław ze Słupska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - gdybys mogl powiedziec czy Twoj cmax stal "krzywo" na pusto czy po zaladowaniu bagaznika ??
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Wymieniałem wszystkie tuleje w tylnym zawieszeniu i okazało się, że w jednej ze sprężyn jest pęknięte pół zwoju, w związku z tym wymieniłem sprężyny na nowe (Kayaby). Okazało się, że po wymianie tylne koła "zapadają się " wierzchołkami do środka - stoją jak pokraka (na pusto!) mniej więcej tak: /-\
Nie można było ustawić zbieżności kół, bo prostu nie starczało zakresu regulacji. Na Allegro kupiłem sprężyny od wersji C-max z 2012 r. i autko się podniosło ok. 3 cm i teraz jest OK. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Mieto - dzieki za odpowiedz. moje sprezyny "na pusto" sa jak najbardziej ok - auto prowadzi sie moze troche za miekko (zona mowi "komfortowo" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) ale co kto lubi.
c-matix - sprezyny Mieto bede u mnie sie zachowywać tak samo jak moje dotychczasowe. to nie jest rozwiazanie. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: c-max
Silnik: 1,6 tdci 109 KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Kupiłem na allegro i opisane były jako c-max z 2012 - tak zarzekał się sprzedawca. Nic nie trzeba było przerabiać - średnica jest identyczna.
|
|
|
|