![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1998
|
Witam ja zaś mam inny problem ciekawszy może znają Państwo na nie odpowiedź . Mam kable iso przelotkę cały komplet włącznie z radiem Philips .Tworzy się ciekawostka po spięciu wszystkiego Brak dźwięku cisza napięcie dochodzi włącza się ale cisza .Fabryczne gra normalnie inne już nie .
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Focus
Silnik: 1.6
|
Witam
Właśnie wstawiłem do swojej foczki radio 2DIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak to wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://iv.pl/images/12794633186627445465.jpg Ostatnio edytowane przez damis1988 ; 05-12-2014 o 17:54 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-04-2010
Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
|
Cytat:
W naszym Focusie 1999 nie mam tego sterowania choć jest to wersja Ghia, ale zamierzam dołożyć również to sterowanie. Nie wiem tylko czy potrzebny będzie sam sterownik, czy także wiązka? Ma ktoś jakąś wiedzę w tym temacie? Ostatnio edytowane przez grafmarr ; 22-12-2014 o 10:07 |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Imię: Radosław
Model: Ford Focus MK I GHIA
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: XII.2000
|
myślę że skoro masz ghia to jest spore prawdopodobieństwo że masz obsadzony pin odpowiedzialny za pilota.
co do radia ro nie każde radio obsłuży Ci to sterowanie |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
mam sterowanie radiem w kierownicy, jednak nie jest to chyba takie proste żeby je podłączyć do innego radia, nawet nie będę próbował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak wygląda w nocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://iv.pl/images/62418451682495916786.jpg Ostatnio edytowane przez damis1988 ; 02-01-2015 o 22:13 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
a jezeli mozna zapytc , wiele dales za te radio z ekranem ?
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
fajne jest , bardzo trzeba bylo przerabiac konsole ? bo widze ladnie wyprofilowane rogi konsoli , sam robiles ? czy na jakiejs maszynie ?
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-04-2010
Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
|
Cytat:
1. Drożej (koszt ok. 150 zł), ale bez żadnych przeróbek sterownika, dokładając odpowiedni interfejs (dostępne w Polsce jest kilka modeli różnych firm, w tym jeden polski). Podpina się tylko odpowiednie wtyczki i gniazda, bez żadnych przeróbek i wszystko działa. 2. Tanio (koszt poniżej 10 zł jeśli się to robi samemu). Trzeba wymontować sterownik, rozebrać go i dokonać kilku drobnych zmian na płytce drukowanej oraz dołożyć kabelek z wtyczką minijack stereo. Dokładna instrukcja jest dostępna w internecie. Z własnego doświadczenia wiem, że najtrudniejsze w tej operacji jest rozebranie sterownika tak aby nie powyłamywać plastikowych zawiasów od przycisków i nie zrobić uszkodzeń zewnętrznych, ale wielu się to udało bez problemu. Podsumowując, ja sterowanie będę dokładał (sprawdziłem, że mam okablowanie w samochodzie), kupiłem sterownik i interfejs (czyli zastosuję pierwszy sposób). Dlaczego? Sposób drugi można wykorzystać tylko dla urządzeń Pioneera i Sony przy czym, przeróbka płytki drukowanej jest inna dla każdej z tych firm. W przypadku zastosowania interfejsu możemy zastosować radio niemal każdej znanej marki (Pioneer, JVC, Kenwood, Alpine itd), wymienia się tylko sam kabelek sterowania dla konkretnej marki za kilkanaście zł. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
|
Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dzięki chyba sobie kupię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a gdzie i jak tego szukać? |
|
|
|
|