![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-01-2015
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam,
Przekopałem już wątki i nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi. Zauważyłem, że na zimnym silniku, na biegu jałowym jak przygazuję to obroty lekko falują(+-200obrotów), problem znika po rozgrzaniu się silnika(dodam jeszcze, że auto nie kopci). Auto przyspiesza równo, spadków mocy nie zauważyłem. Oddałem auto do mechanika, podpięto do komputera i poza paroma zimnymi lutami nie znaleziono nic. Martwi mnie też spalanie(nie wiem czy bezpośrednio związane z obrotami) - komputer pokazuje spalanie na poziomie 7.2l niezależnie czy auto cisnę czy jężdżę spokojnie. Pytanie teraz do Was: co może być przyczyną? przebieg to 153k. W wątkach sugerujecie wyczyszczenie EGR, znalazłem temat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pytanie - czy w 1.8 zawór znajduje się w tym samym miejscu? Czy świeżak bez większych doświadczeń z mechaniką sobie poradzi z czyszczeniem EGR? Ewentualnie jaki jest +- koszt wymiany tego zaworu? Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez rzepetto ; 25-03-2015 o 09:31 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Anyone?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2003
|
Ja bym sprawdził sondę lambda
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Stan
Model: Ford E-150 Conversion
Silnik: 4.6
|
Witam
Ja bym podpiął WDS-a.On nas poprowadzi do przyczyny. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 | |||||
|
![]() Imię: Roman
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: 1.6 ZETEC SE BENZYNA
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
WDSa?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za tydzień we czwartek zostawiam auto w Fordzie na noc. Mają go tam podpiąć do komputera na zimnym silniku i wykonać testową jazdę.
Ostatnio edytowane przez rzepetto ; 08-04-2015 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A zatem!
Zostawiłem auto na noc, zabrano się za nie około godziny 11, była przejażdżka, było podpięcie do kompa i...nie znaleziono nic O.o Pan powiedział, że komputer nie wykrył niczego, rano się autem przejechał i według niego auto jeździ bardzo dobrze "jak 2.0 tdci", do tego stopnia dobrze, że zaczęli szukać chipaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzisiaj niestety nie zdążyłem auta odebrać, poprosiłem Pana, żeby odpalił go jeszcze raz jutro rano(zaczynają od 8:00) i wtedy zobaczył co się dzieje. Zostałem poinformowany o zaktualizowaniu oprogramowania jakiegoś modułu, tyle z rzeczy, które zostały zrobione. Ostatnio edytowane przez rzepetto ; 17-04-2015 o 20:55 |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
![]() Imię: Roman
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: 1.6 ZETEC SE BENZYNA
|
Cytat:
Cytat:
I nie szukać dziury w całym, zbierać kasę. Popularna sprężynka wcześniej lub później i tak Cię dopadnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|