![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1.6 TDCI 110KM
Rocznik: 2009
|
Dla potomnych: zakupione radio działa bez problemu z pilotem, VC/Bluetooth i zestawem głośnomówiącym. Samo połączyło się z komputerem i zmieniło np datę i godzinę na swoim wyświetlaczu. Po dokupieniu przejściówki do kabla antenowego z DIN na FAKRA sprzęt bez problemu szuka stacji. Doradzam kipienie przejściówki z kątową wtyczką FAKRA, bo kabel w tej prostej delikatnie się zagina na wewnętrznej obudowie w desce rozdzielczej. Za podpowiedzi dziękuję.
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
ogolnie zastanawialem sie czy przypadkowo nie do wszystkich modeli sony nie trzeba stosowac wzmacniacza |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2010
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
|
witam, mam pytanko z lekkiej innej beczki.
mam u siebie radio owalne sony ze zmieniarką 6cd. niestety płyty nie chcą ruszyć (winda od zmieniarki chodzi, ale radio nie chce podać tego lasera na środek płyty. z tego co zauważyłem cały mechanizm zmieniarki można odpiąć od radia oraz odłączyć w całości. myślę, aby kupić jakieś uszkodzone radio ale ze sprawnym napędem i przełożyć do mojego, tylko pytanko: czy to że radio czyta mp3 to kwestia samego radia czy właśnie napędu? znalazłem np 6000cd z mk4, które z góry wygląda dosłownie identycznie jak moje. zastanawiam się czy napęd jest obojętny, czy musi być tylko i wyłącznie z radia sony |
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Fiesta MK6, C-max MK2
Silnik: 1.3 b+g, 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2006/2018
|
Panowie witam serdecznie,
Czy radyjko Sony montowane do Forda Mondeo : http://caraudio-service.ru/published...-FS132_enl.jpg będzie pasowało zamiast Fordowskiego 5000C w fieście MK6 poliftowej? http://markotny.w.interia.pl/front.jpg Wiem, że były wersje z "pochyłym" panelem przednim w stosunku do tylnej części radia, co utrudnia montaż w standardową wnękę, ale czy wystepowały modele Sony pod konsolę Fiesty? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Do Fiesty montowałbym Sony od Focusa (boki pionowe, a nie trapezowe / ukośne) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-10-2019 o 13:54 |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6
|
Odświeżam.
Jakie można wsadzić radio do focusa mk1 żeby czytało płyty mp3? Szukałem po pierwszych 6000 z cd, ale podobno nie czyta mp3. Mowa o fordowskich radiach, najlepiej te na 1.8din PS. Czytałem gdzies coś o szynie can, zapłonie itp, ale u mnie było coś kombinowane, bo jest wsadzone radio nieoryginalne które działa bez względu na kluczyk/zapłon itp. W sensie, że żeby nie grało to musze je wylaczyc/wypiac panel. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
Rocznik: 2019
|
Witam
1) Można szukać radia Ford model MP3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Druga opcja: radio Ford 6000 + cyfrowa zmieniarka wpinana w miejsce "normalnej" zmieniarki. Cyfrowa zmieniarka (dostępne na Allegro) zależnie od wersji: można podłączyć PenDriva lub wgrać pliki MP3 na kartę pamięci pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-10-2019 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6
|
dziękuję bardzo Arturek za odpowiedź, chociaz tak teraz przez chwile poszukałem to to radio to jest jak święty Graal chyba.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam, ja mam radio nr 3 i zastanawiam się, jak wymienić tutaj radio na inne skoro mają różne kształty. Czy to wiąże się z wymianą tego całego panelu z klimą itd? Znalazłem na allegro możliwość podłączenia jakiegoś przetwornika w formie kostki do której można podłączyć pendrive do 16 Gb. Co o tym sądzicie? Mnie chyba nie przekonują wiszące z radia kable.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
FORD|ZAWODOWIEC