![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
Wg. książki już na pierwszym przeglądzie byl wlany 5W40. A co po tem to nie wiem. Dlatego tym sie sugerowalem. A poprzedni wlaściciel nie mial pojecia jaki byl. Bo odstawial do serwisu i tyle go interesowalo. A przebieg... na 99 % orginal. Ale... Właśnie. Zawsze jest ale.
Ciśnienie oleju sprawdzone i jest prawidlowe.... prawie. Także chyba muszę wymienić pompę. A ktoś się orientuje ile taka przyjemność?? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dariusz
Model: MK III GHIA,MK4 Titanium
Silnik: obydwa 2.0 benzyna
Rocznik: 2002 i 2009
|
mnie przerobiono w ten sposob jak pytalem co bylo robione to tak jak u ciebie odpowiedz"ja tam sie nie znam bo wszystko robil serwis",ksiazka serwisowa sfalszowana.
swiadectwo MOT sfalszowane (przeglad)oczywiscie licznik byl przekrecony fachowo o 170tys mil obecny 75tys kupilem go za 5000£ calosc trafila do sadu I po pol roku sadu wygralem zwrot calej kasy I samochod pozostal ze mna jako rekompensata (na wlasne zyczenie bo zaduzo w niego wpakowalem) powoli z.nim dochodze do ladu tyle ze mieszkam w UK |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
I to różnica, że jak w UK, to masz zwrot kasy, i samochód,i to po pół roku, a u nas to po 5 latach biegania po sądach, nie masz kasy ani samochodu. Bo każą postawić na parking, jak sprawa sie toczy, a tam przez ten czas rozkradną co się da, tak jak wrak w Smoleńsku.
|
|
|
|
#24 |
|
|
Dalej problem nie rozwiazany...
Wymieniona pompa, łańcuszki, napinacz i jek było tak jest nadal. :banghead::banghead::banghead: Jedno co zauważyłem... To jak silnik jest po trasie tnz cieply, to po odpaleniu rano terkocze. Natomiast, jeśli odpale na chwile zimny silnik to po kilku godzinach po odpaleniu cisza. Rozumiem, że wtedy olej gęstszy i tak szybko nie spływa. Ale do jasnej ... dlaczego tak się dzieje. Ma ktoś jakies logiczne rozwiązanie tej zagadki??? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Maro
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 LPG
|
Ostatni post 2015 i zastanawia mnie jak założyciel tematu rozwiazał problem sam mam 2,0Pb+LPG ale u mnie to wydaje mi sie ze zawory klepią
Czy sprawdzałes luz zaworów ? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
U lala... Z tego wszystkiego to sobie zapomniałem już o tym .
W sumie to problem się rozwiązał po regulacji zaworów. Jak ręką odją. Nie wiem do końca co to było. Mechanik też nie umiał logicznie wytłumaczyć. Wiem tylko tyle, że mogłem tego nie dotykać i nie marnować kasy. |
|
|
|