Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-05-2015, 11:02   #2521
bigmaxx
ford::beginner

Model: S-MAX MK1 Lift
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam Serdecznie,

Przeleciałem prawie cały wątek... natomiast nie natknąłem się na takie zagadnienia jakie mnie interesują.
A mianowicie, najpierw dane:
1) Mondeo MK4 po lifcie - rocznik 2011.10, 2.0 benzyna wersja Trend GoldX - kupiony w Polsce.
2) Radio 6000CD AM2T-14C476-AD.
3) Aktualnie brak Bluetooth, VC, USB, conversa.

Zależy mi aby dołożyć Bluetooth, USB nie potrzebne (a radio i tak chyba nie obsłuży), VC z tego co wyczytałem jest w pakiecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze nie dobierałem się do wnętrza, żeby zobaczyć czy w ogóle będzie jakaś wiązka ale myślę aby zrobić to na dniach.

Moje pytania są następujące:
1) czy moduł 212 uruchomi się z tym radiem czy od razu szukać 488?
2) czy BT będzie działać bez manetki do VC (nie zależy mi na VC po prostu)?
3) czy konieczne jest jakieś ingerowanie komputerem, aby uruchomić jakieś opcje, czy moduł się sam uruchomi po podłączeniu?

A tak z ciekawostek, w serwisie powiedzieli mi, że są aktualnie dwa rodzaje modułów - CS7T-14D212-BG oraz CS7T-14D212-AG - oba w cenie 1225,08 zł brutto.
Te które mają na końcu, np. literki BG - to B oznacza wersję bez wejścia USB a G wersje oprogramowania (rocznika).
Te które mają na końcu, np. literki AG - to A oznacza wersję z wejściem USB a G wersję oprogramowania (rocznika).
Czy ktoś to może potwierdzić?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

bigmaxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2015, 11:06   #2522
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał bigmaxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak z ciekawostek, w serwisie powiedzieli mi, że są aktualnie dwa rodzaje modułów - CS7T-14D212-BG oraz CS7T-14D212-AG - oba w cenie 1225,08 zł brutto.
Te które mają na końcu, np. literki BG - to B oznacza wersję bez wejścia USB a G wersje oprogramowania (rocznika).
Te które mają na końcu, np. literki AG - to A oznacza wersję z wejściem USB a G wersję oprogramowania (rocznika).
Czy ktoś to może potwierdzić?
tak, 212-Ax ma usb, a 212-Bx nie ma i raczej powinno działać z Twoim radiem
ale nie kupuj w ASO! - nie szkoda Ci? poszukaj na alle
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2015, 12:29   #2523
bigmaxx

Model: S-MAX MK1 Lift
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak, 212-Ax ma usb, a 212-Bx nie ma i raczej powinno działać z Twoim radiem
ale nie kupuj w ASO! - nie szkoda Ci? poszukaj na alle
hehe, oczywiście, że nie kupię w ASO... bo ta cena mnie zabiła...
ale modułu na allegro też nie widzę nigdzie... więc ciężka sprawa...

A z innej beczki, jeżeli poszukam modułu 488 w wersji stereo, to wymiana na 212 będzie plug and play, czy trzeba będzie coś kombinować?
Bo widzę że nie jesteś w 100% pewny czy zadziała z moim radiem moduł 212, który jak pamiętam ma zmięnny kod parowania.
A prościej dorwać na allegro 488.

Chyba, że ktoś z okolic Katowic ma możliwość sprawdzenia fizycznej kompatybilności tych elementów? Znaczy ma leżący na półce moduł 212 lub 488 i mógłby podłączyć na chwilę do mojego auta...
pod warunkiem, że będzie wiązka jak już rozbiorę auto co nieco.
bigmaxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2015, 13:06   #2524
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał bigmaxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znaczy ma leżący na półce moduł 212 lub 488 i mógłby podłączyć na chwilę do mojego auta...
Mam 488 na sprzedaż (z końca 2008 r.), ale nie w okolicy Katowic. Mógłbym go (za jakiś czas) dostarczyć do Sosnowca.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2015, 10:04   #2525
malisz182
ford::average

Imię: Igor
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1,6TDCI
Rocznik: 2008

Mam pytanie, czy ktoś próbował zmienić język modułu 8M5T-19C112 poprzez podmianę nazwy plików aktualizacyjnych z jednego języka na drugi? Albo poprzez przeprogramowanie samej kości M29W800DT?
Kupiłem włoski bo był za 120 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i chcę wymienić go za mój 8M5T-19G488-AG
I tak dla upewnienia, wychodzi na to że mam w tej chwili stereo, czyli powinienem zrobić tylko P&P ?

Najwyżej będę gadać z nim po włosku (comporre il numero - wybierz numer) bo więcej funkcji głosowych w nim nie używam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez malisz182 ; 22-05-2015 o 10:40
malisz182 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2015, 00:19   #2526
robin77

Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2007

Po zainstalowaniu modułu BT/VC CS7T-14D212 z manetką VC i mikrofonem od starego zestawu od Noki, działa VC radio (SONY 2011r) jednak nie chciało się sparować z telefonem - na radiu nie wyświetla się PIN.
W ELMConfigu zmieniłem ustawienia na BT/VC High + USB + BT Audio - bez zmian później zmieniłem dodatkowo Without dispaly (moduł od Fiesty PIN wyświetla na dodatkowym wyświetlaczu) - bez zmian.
W Forscanie usunąłem błędy, po ponownym odczycie błędów mam błąd mikrofonu (Kod: B1D79 - Wejście mikrofonu Dodatkowe symptomy usterki:- Otwarty obwód) - czy to oznacza że muszę wymienić mikrofon na oryginalny czy źle podłączyłem istniejący? Jest tez błąd anteny (Kod: B1D55 - Obwód 2 anteny Dodatkowe symptomy usterki: - Obwód zwarty do akumulatora lub otwarty) - jest jakieś zwarcie na antenie?
Co zrobić aby moduł wyświetlił PIN na radiu?
robin77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2015, 08:42   #2527
koszka
ford::expert

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007

Musisz podłączyć oryginalny mikrofon.

Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 23-05-2015 o 23:42 Powód: cytat pod postem
koszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2015, 12:27   #2528
bruneros
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał bruneros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to odpowiem sam sobie :-) moduł 8M5T-19G488-AK nie gada z radiem sony z softem z 16.05.2008 z softem 04-05-02.

1) nie mozna sparować z telefonem - radio nie wyswietla zmiennego kodu.
2) po wcisnieciu voice na manetce, na radiu wyswietla sie voice, ale w glosnikach cisza ( czy mimo, ze moduł nie jest kompatybilny, tak ma byc ?)
Po wymianie na moduł 7S7T-19G488-AD, wszystko ruszyło ok. dziala BT i VC :-)

gdyby ktos chciał, to moduł BT 8M5T-19G488-AK mam do sprzedania w dobrych pieniądzach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bruneros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2015, 19:39   #2529
tomaszwi
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Inne + Mustang VI cabrio
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021

Witajcie, przed instalacją ori BT chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś problem ze współpracą ori BT i Iphone 4,5? Np. czy kontakty są dobrze odczytywane i pokazywane w Convers+ itp.?
Czy przy wyborze modułu BT na allegro szukać jakiejś konkretnej wersji (rev.)?

PS
Nie mam żadnego oryginalnego radia FORD, i nie będę miał, używam "chińczyka", więc chyba moduł BT z wejściem jest raczej zbędne, czy jednak warto szukać z takim wejściem w celu aktualizacji softu BT. Czy mogę prosić o konkretny model jakiego najlepiej brać w takiej konfiguracji samochodu?

Ostatnio edytowane przez tomaszwi ; 23-05-2015 o 19:52
tomaszwi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2015, 20:06   #2530
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Moduł BT do radia nieoryginalnego jest zupełnie niepotrzebny, bo samo radio będzie miało BT (to obecne nie ma?).

Nie słyszałem jeszcze o możliwości połączenia modułu BT forda z radiem nieoryginalnym.

A działa ci sterowanie z kierownicy z tym radiem?

Ostatnio edytowane przez weuek ; 23-05-2015 o 20:11
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania