Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-08-2015, 17:46   #1
rosół
ford::beginner

Model: FORD FOCUS II KOMBI TREND
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2009
Domyślnie komunikat "silnik usterka" (prawdopodobnie po zatankowaniu paliwa)

Czesc, pojawia mi się komunikat "silnik usterka" co robić? Jakiego mechanika w Warszawie możecie polecić w okolicy Okęcia (ul. 1 Sierpnia)?

Ostatnio edytowane przez rosół ; 09-08-2015 o 20:01
rosół jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2015, 17:52   #2
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: silnik usterka

Zrob tak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Przerzucaj manetkami az do DTC i napisz jaki blad.
Stary 09-08-2015, 18:25   #3
rosół

Cytat:
Napisał Kalik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrob tak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Przerzucaj manetkami az do DTC i napisz jaki blad.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jak mam taki to tez tak bedzie dzialalo? jak tak to biegne zaraz do auta zobaczyc, bo wlasnie jak tak probowalem cos wyklikac to 0 szczegolow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. zatankowalem na Lukoilu i slyszalem ze to moze byc przyczyna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., musze to asap naprawic bo za tydzien jade na wakacje autem

-- edit --
ok bylem w aucie I oto nagranie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (te awarie silnika mam tylko jak odpale silnik, jak jest na polowke kluczyka jak do diagnostyki to cisza w tej sprawie), jedyne biawy jakie mialem to ten tryb awaryjny czyli bez klimy i przyspieszenie jak w Pandzie 1.0 na pelnej klimie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., bylem dzis na trasie i auto grzalo jak zawsze, miaelm 1/4 baku i zatankowalem na Lukoil do PELNA (niestety!) i po przejechaniu jeszcez trasy +- 100km jak odpalalem auto z pod centrum handlowego to pierwszy raz wyskoczylo i dojechalem jeszce do domu ze 5km na tym trybie awaryjnym i wszystko sie jechalo normalnie poza objawami trybu awaryjnego

z gory dzieki za info, oraz gdzie w Warszawie moge to zrobic najlepiej w miare blisko ul. 1 Sierpnia (Wlochy-Ochota)

Ostatnio edytowane przez rosół ; 09-08-2015 o 20:02
Stary 09-08-2015, 22:50   #4
edmun

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: komunikat "silnik usterka" (prawdopodobnie po zatankowaniu paliwa)

kolego, masz może smartfona lub laptopa? kup sobie nawet najprostszy ODB II na Bluetooth i za pomocą programów zczytaj kody. zazwyczaj jak masz chociaż zwykły program to będzie też opis kodu błędu.

a jak nie to wejdź w menu serwisowe i sprawdź czy tam nie wyświetla się kod
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2015, 22:52   #5
rosół

Domyślnie Odp: komunikat "silnik usterka" (prawdopodobnie po zatankowaniu paliwa)

Tak mam, a gdzie takie cos kupie do mojego modelu i jak takie cos podpiac?
Stary 09-08-2015, 22:54   #6
edmun

kupisz na allegro. szukasz pod hasłem ODB2 Bluetooth. Koszt chyba od 15 do 30 zł za podstawowy model. Podłączamy to w panelu pod kierownica, ale ostrzegam ze nie wiem czy europejskie auta mają w tym samym miejscu jak u mnie (mam anglika). U mnie jest pod przełącznikiem świateł. Jest możliwe ze jest tam zaślepka bo na moje oko możliwe ze jest, ale znając życie jak kupiłem auto to bez plastikowej zaślepki
:-D
Stary 09-08-2015, 23:13   #7
radek70

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Cytat:
Napisał rosół Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdzie w Warszawie moge to zrobic
Napisz do Kolegi mayak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Ogarnie Ci odczytanie błędów.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2015, 23:39   #8
rosół

dostalem porade zeby tez odlaczyc akumulator na 30 minut, dajcie tylko informacje czy jak do tego przystapie to czy alarm mi sie wlaczy? albo co robic zeby sie nie wlaczyl... bo nie chce zrobic dyskoteki pod blokiem, a mieszkam na osiedlu gdzie 90% to emeryci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał radek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisz do Kolegi mayak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Ogarnie Ci odczytanie błędów.
dzieki, juz znalazlem wczesniej inny post i napisalem do niego PW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupisz na allegro. szukasz pod hasłem ODB2 Bluetooth. Koszt chyba od 15 do 30 zł za podstawowy model. Podłączamy to w panelu pod kierownica, ale ostrzegam ze nie wiem czy europejskie auta mają w tym samym miejscu jak u mnie (mam anglika). U mnie jest pod przełącznikiem świateł. Jest możliwe ze jest tam zaślepka bo na moje oko możliwe ze jest, ale znając życie jak kupiłem auto to bez plastikowej zaślepki
:-D
to juz przedzej chyba do zamontowania w warsztacie przy okazji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., z programow to chyba [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] najlepszy co? kiedys czytalem o tym jak zobaczylem ten program ale jak doszlo do tego, ze musze cos w aucie podlaczac i to jest troche level mechanik to zrezygnowalem

OBD to jest czy ODB? bo na allegro widze same OBD, a nie chce zeby sie okazalo potem ze to nie to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez rosół ; 09-08-2015 o 23:48
Stary 10-08-2015, 04:43   #9
edmun

przepraszam. OBD. Mój telefon ma czasami dziwna tendencje do autokorekty podczas pisania
Stary 10-08-2015, 07:55   #10
rosół

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przepraszam. OBD. Mój telefon ma czasami dziwna tendencje do autokorekty podczas pisania
ok dzieki,

czy ktos wie czy jak odlacze aku to mi sie alarm wlaczy? a jak tak to co robic zeby sie nie wlaczyl lub zeby sie wylaczyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania