![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Ja tam zawsze dmucham na zimne i wszelkie prace z elektryką związane wykonuję przy odłączonym alumulatorze. Mój mechanik też wymieniał świece odłączając aku. Czy tak trzeba? Nie wiem. Zaszkodzić nie zaszkodzi i myślałem, że tak należy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#22 | |
|
ford::average
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
kable to 220 zł, nie tak niewiele ;-)
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::average
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez patiomkin11 ; 25-09-2015 o 12:43 |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
|
kolego mojmistrz - jeszcze nigdy nie odłączałem aku przy wymianie świec i pierwszy raz słyszę o takiej "konieczności" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiadomo - każdy ma tam swoje knify i patenty... ja w każdym razie go nie stosuję.
Co do samego problemu samochodu mojej mamy... a więc o ile szarpanie itp ustąpiły - niestety problem ze skaczącą wskazówką co jakiś czas powraca :/ o ile mnie nie przytrafił się ani razu przez 2 tygodnie od wymiany świec - o tyle po oddaniu samochodu mamie pojawia się znowu co jakiś czas... no i teraz pytanie czy to z mama coś jest nie tak, czy jednak gdzie indziej szukać problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak czy siak - jak poleca kolega patiomkin11 - wymienię profilaktycznie przewody. Wszak nie mam pojęcia kto, i czy w ogóle, je kiedykolwiek wymieniał... Jeśli to nie pomoże... trzeba będzie szukać dalej. Poza tym problemem samochód spisuje się bardzo dobrze, więc moja misja to rozwiązać tę zagwozdkę... |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999