![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Bo nie było w S-Max I, ani w Mondeo MK4 ani Galaxy MK3.
|
|
|
#212 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-01-2015
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Powiem szczerze, że przejrzałem ten wątek i niezbyt mi się rozjaśniło jaki akumulator wybrać. Posiadam S-Maxa z 2009r 2.0TDCI, obecny akumulator jest jeszcze oryginalny, ale to już końcówka żywota.
Już kilka razy pokazywał się komunikat o rozładowanym akumulatorze, ale auto odpalało. Przed mrozem jednak wymienię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Liczę na Wasze sugestie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Ale nad czym się tu zastanawiać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. masz więcej kasy kup Bosch , masz mniej to centra , centra plus( ja taki teraz mam ) , masz jeszcze mniej to kup Eurostart ( tani i bardzo dobry - bardzo mało reklamacji ) - również polecam z doświadczenia nie tylko mojego
Ważne żeby parametry były dobre , a najlepiej zobaczyć jakie parametry masz teraz i taki kup. Firma to pikuś. Ostrzegę Cię , że jak u mnie wyskakiwał komunikat o aku to było ok, ale pewnego razu wieczoram zgasiłem a rano już nawet nie dygnął. Żebyś się nie zdziwił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#214 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2015
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Myślałem nad Boschem ale typów jest sporo i trochę zdurniałem. A dodatkowo doszły mnie słuchy że Bosch ostatnio trochę podupadł na polu jakość/trwałość.
Komunikat już od jakichś 2ch miesięcy się nie pojawia. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-07-2014
Model: S-Max
Silnik: 2,2 DuraTorq
|
Polecam ZAP Piastów. ZAP Silver.
W nowym oplu Astra oryginał wytrzymał 2 lata (samochód jeżdził 1,5km 2 x dziennie plus czasami dalsze wycieczki czyli bardzo katowany, niedoładowywany) a ZAP 3 lata więc daje do myślenia. Dobry Jest MOLL. Moje spostrzeżenie przy zakupie nowego 110Ah (do innego auta) to takie że nowy Bosh S5 był prawie 2 razy lżejszy od starego, tzn że niestety w środku są maksymalne oszczędności na płytach ołowiowych.
|
|
|
#216 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał Nycz
Model: GALAXY MK4, FOCUS MK3
Silnik: 2,0 Ecoblue 190KM, 1,5 Ecobost 150KM
Rocznik: 2018, 2016
|
Ja mam u siebie Artica by Bosch, śmiga już 2 lata, nigdy się nie zastanawiał czy ruszyć silnik czy nie, Teść na taksówce, tez ma taki sam, a odpala auto częściej niż ja, mam tez taki w corsie ale to benzyna i tam każdy daje rade.
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
Mój brat ma 7 lat eurostart i nigdy nie ładował, a jeździ audi odcinki 2-3 kilometrowe. Działa dotąd bezproblemowo
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
![]() Imię: jack
Model: smax
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2013 2009
|
mi komunikat o rozładowanym akumulatorze wyświetlał się jak kupiłem tj od lutego 2015 i dzisiaj rano zonk naciskam przycisk i ani nie dychnie. ale podładowałem. i jeszcze pali ale pora na wymianę. najprawdopodobniej varta 85Ah w drugim esiu mam taki już trzy lata i nie ma problemów.
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
|
Pewnie masz przebieg pod 200 000 km ? Większości tak padaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie było to samo
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafal
Model: S-MAX
Silnik: 1,5 EB
Rocznik: 2015
|
Ja ciągle mam w swoim oryginalny akumulator - wiek samochodu 7,5 roku. Jazdy głównie krókie do 10 km (samochód użytkuje żona). Faktem jest, że auto garażowane. Na razie nie zauważyłem niepokojących oznak oznaczających konieczność wymiany.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| akumulator , ecoboost |
|
|