![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#421 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
No to chyba znalazłem.
Do MS Design 20'' idą raczej standardowe nakrętki alu 23mm a nie te fordoskie z szerokim kołnierzem 28mm. Nakrętki zamówiłem, zobaczę w piątek czy będzie lepiej i czy będzie łapać więcej niż na 4 obroty. Pewności nie ma ale na holenderskim forum znalazłem takie zdjęcia (holenderskiego nie znam więc dedukcja po obrazkach): Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#422 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo ST220 / S-Max mk2 / Volvo C70 2.5T
Silnik: 3.0 V6 265 KM / 2.0TDCi 150KM (chip 200 KM) PowerShift
Rocznik: 2005.11 / 2015.07
|
Pasowałoby do objawów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zmierz potem dokładnie obie nakrętki i porównaj to z otworami w felgach - będzie to przydatna wiedza. Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
|
#423 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
Cytat:
Aczkolwiek wiem i zdaję sobie sprawę z tego jak jeżdżę i wiem, że muszę mieć opony, które "dają radę" w pewnych sytuacjach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jeżeli kolega "wozi" się tylko po mieście to i są takie rozmiary nawet poniżej 300zł. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
ford::beginner
![]() Imię: artur
Model: s-max
Silnik: 2.5t LPG
Rocznik: 2006
|
Dobry.
Podłączę się pod temat. Po zmianie opon na letnie jakiś czas temu, bez włączonego radia nie da się jeździć powyżej 100, nie wspominając o zakrętach. Z tym że zakładając letnie opony 17" goodyear chyba excellence (po 1 sezonie) zamieniłem osie co by się równomiernie zużywały. I teraz się zastanawiam czy ząbkowanie może aż tak dokuczać. Toż jak pojadę przez całą Polskę nad ukochane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. morze mej rodzinki, to mnie szlag trafi. Co prawda mam jeszcze leżeć takie malutkie MS Design 20" (żal było sprzedać) ale po drogach w moim rejonie nie dało się na tym jeździć. Także jak to jest z tym ząbkowaniem?? |
|
|
|
|
|
#425 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
|
A ja się dopytam o felgi 18 cali 8.5j szerokości , ET 40 , więc już bardziej osadzone na zewnątrz w stosunku do fabrycznych 18-stek. I tutaj pytanie. Czy przy oponach 235/50 nie będzie o nic tarcia? Rozumię, że profil 235/45 mieści się idealnie? Model Smax 2007. Przyjadą do mnie takie koła i zastanawiam się, czy nie przechwycić dla siebie. Są od Renault Espace. Rozstaw śrub ten sam, tylko zmienić pierścień centrujący.
|
|
|
|
#426 |
|
FCP member
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
na zimę miałem 234/50R18 ET55 na dystansach 20mm ale felga oryginał 8''. Według kalkulatora Twoja 8,5J ET40 na zwenątrz będzie osadzona tak samo ale wewnątrz głębiej o 11mm. Eeee....wejdzie spokojnie! Na takiej wielkości kole, tzn 235/50R18 na feldze 8J ET55, da się też jeździć bez dystansów. Czyli jeszcze 10mm głębiej niż twoja.
|
|
|
#427 |
|
|
Ok,super dziękuje. Jeszcze tylko potwierdźcie, że czy fela wygląda ok:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#428 |
|
FCP member
|
Tomason TN4? W deche! MAG chyba miał o ile mnie pamięć nie szwankuje. Sprawdź na zdjęciach u
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
'a
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A jak mało to jeszcze galeryjka ode mnie (pierwsze 18, potem 19, a na koniec 19 z glebą): Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#429 |
|
|
dokładnie,na fotce z 18-stkami masz je założone bez dystansów? Jakie opony dokładnie -rozmiar?
|
|
|
|
#430 |
|
FCP member
|
Te zdjęcia to z mojej galerii felg na S-Maxie ale nie moje S-Maxy. Według mnie na tych wszystkich zdjęciach są albo dystanse albo jakieś mniejsze ET, pewnie 35-45. Obejżyj zdjęcia orzela. Na stronie 8 w swoim wątku ma zdjęcia letniego setupu na Tomasonach TN4 właśnie, 18''. Może on powie jakie parametry ma jego felga.
Ja Tomasonów nie mam. Mam dwa komplety 18'' Fordoskie: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...i 20'' MS Design do regeneracji, które założe jutro bo przyszły nowe nakrętki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
|
| Tagi |
| czujniki cofania , felgi , opony , opony letnie , radio , s-max |
|
|