![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: piotr
Model: focus mk3
Silnik: 1,6 ti-vti 125
Rocznik: 2013
|
Navi zamontowana wszystko ok. Jedynie antena akcesoryjna. Ale za ekranem mam wtyczkę niebieską. Końcówka nie pasuje do wtyczki w ekranie. W moim aucie mam zamontowana antenę GPS ( do wyzwania pomocy ) i może ta końcówka może posłużyć jako antena do GPS. I teraz pytanko jak jest u Was ? Za ekranem od navi macie bezpośredni wtyk fakra czy jakąś przejściówkę od tej niebieskiej wtyczki.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: FORD C-MAX TITANIUM
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012
|
trza bylo radio 2din wstawic u siebie ja mam c-maxa i tez leczylo mnie radio wstawilem 2din
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Nie lubię nie oryginalnych akcesoriów.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Grzesiek
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 1.8 ON
Rocznik: 2010
|
Witajcie ,
Planuje zakup forda focusa mk3 w bardzo dobrej cenie (sprawdzony cena około 20 tyś brutto- aukcja komornicza) jednakże jest tam zwykłe radio. Chciałbym się dowiedzieć czy wstawienie nawigacji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Będzie stanowiło jakiś problem . Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
|
Nie ma żadnego problemu. Wyciągasz stare i zakładasz to nowe. Plug and play. Jest jednak ale - prawdopodobnie nie będzie fonii z nawigacji. Trzeba wykonać dwa dodatkowe połączenia we wtyczkach między radiem i ekranem. Co z czym, znajdziesz w moich postach na forum. Dwa - antenę do navi (powinna być w komplecie z radiem) można umieścić z tyłu za radiem, dawanie jej na dach to większy kłopot. Będzie działać i pod szyba. I wreszcie, zwykłe radio ma sześć pamięci na programy, to z navi 10. Jeśli chcesz aby działało Ci 10 musisz radio zalogować do komputera samochodu (np koledzy mayak lub tedi z forum). Jeśli masz duży wyświetlacz między licznikami, pojawią się wtedy tam dodatkowe komunikaty z nawigacji (strzałki kierunkowe i nazwy ulic), a na wyświetlaczu nawigacji ograniczenia prędkości dla danej ulicy. Ja takie radio także miałem, ale od dawna jadę na "chińczyku" na Androidzie i nie umiałbym już z niego zrezygnować - internet, telefon , każda navi, TV, super odtwarzacz DVD i MP3 no i każda aplikacja na Androida - tak jak w smartfonie. Także mam kamerę wsteczną. Każda kamera jest OK, bez dodatkowego modułu.
Ta nawigacja forda nie podobała mi się. Nie ma w niej ostrzegania o radarach, podła kolorystyka i cholernie droga aktualizacja map. Z drugiej ręki 300 zł na rok. Mozolne wprowadzanie adresu (nie jest to panel dotykowy) a więc kursor naprowadza się na literę i zatwierdza OK. trochę to trwa. PS Gdybyś kupował ta navi w allegro, to zapytaj czy z kartą SD z mapami. Osobno to duży wydatek. Ostatnio edytowane przez jadja ; 23-04-2016 o 17:42 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
|
Mniej wiecej tak jak kolega napisał. Twoje auto powinno wiedziec ze ma zainstalowane inne radio z navi, wiec warto je przeprogramować. Jest kilka osób tutaj które mogą to zrobić.
|
|
|
#27 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-06-2010
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
|
odświeżę troszkę temat bo zgłupiałem już przez niektóre tematy w necie...
mam Focusa z 12r w wersji Trend z tym zwykłym radyjkiem i małym wyświetlaczem. Chciałbym zakupić radyjko Sony z tym większym wyświetlaczem, ale pytanie czy wszystko będzie pasowało? Czy kabelki itp są te same? Czy trzeba coś dodatkowo kodować? Nie chodzi mi o radio z NAVI bo miałem oryginalne w navi w kilku autach i żadne nijak ma się do Automapy. BT też mi nie potrzebne. Chodzi troszkę o upiększenie wnętrza. Czy te radia mają jakiś kod, który trzeba będzie wpisać? Co jeśli go nie będzie? Bo raz czytam że trzeba coś kodować lub instalacja nie pasuje.. a nie chciałbym zostać z radiem którego nie mogę zamontować. Ostatnio edytowane przez lukasz3112 ; 15-05-2016 o 08:46 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-06-2010
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
|
czy ktoś pomoże??
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
WItam
1) Odpowiedź na pytanie kolegi (o kod) - jest w instrukcji obsługi Nie ma karteczki z kodem - jak dawniej => radio jest przypisane do auta Potrzebujesz kogoś, kto wprogramuje radio do auta => zapytaj kolegi Tedi_K 2) Pytanie czy masz fabryczny bluetooth => jeśli nie, to warto rozważyć dołożenie 3) Wyświetlacz 4.2" od Sony, ma dużo ładniejszą grafikę niż 4.2" od "zwykłego" radia Cytat:
a) w radiu bez bluetooth jest tylko 6 pamięci b) w radiu z bluetooth (zwykłe oraz Sony) jest 10 pamięci Zgaduję, że kolega miał problemy z podpięciem (konieczność przeróbki) , bo miał radio bez obsługi bluetooth pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-06-2016 o 10:35 |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Podpowiem tylko że po montażu warto zalogować radio. Ja po zamontowaniu navi miałem problem z klimatyzacją. Działała kiedy chciała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|