![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-07-2012
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 Benzyna
Rocznik: 2009
|
Finalnie oddałem do mechanika i to wymienili, więc to tylko kwestia narzędzi. Byłem nawet przy tym, nie używali jakiś wyszukanych kluczy. I oczywiście nie rozbierali zawieszenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Qzmol
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2005
|
O.K dzięki za odpowiedź.A pamiętasz może ile skasowali za tą wymianę.Bo raczej też oddam bo nie posiadam żadnych kluczy którymi mógłbym tam się dostać.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Nie pamiętam, ale to i tak nie ma znaczenia bo jest bardzo zależne od widzimisię mechanika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-03-2016
Model: FOCUS MKII
Silnik: 1,6 16V 115KM
|
Witajcie
podepne się Mi równiez wywala 2obwód,drugi cyliner,uszkodzone grzanie sondy. Ktoś ma namiary na zamienniki i nr katalogowy oryginału? Czy uniwersalna podejdzie? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Problem własnie był taki, że nikt tak naprawdę nie wiedział czy zamiennik zadziała czy nie, w czasie jak tej informacji potrzebowałem nikt tego nie był stanie potwierdzić. Oryginał kosztował 900 zł chyba więc postanowiłem wybrać się na szrot i kupić używaną za 150 zł. Działa do dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-03-2016
Model: FOCUS MKII
Silnik: 1,6 16V 115KM
|
I u mnie pojawil sie ten problem.
Błąd P0056- obwód grzalki sondy lambda (blok cylindrow nr 2,sonda nr 2)-wadliwe działanie. Oswieci mnie ktos co kupic i jaki kolor wtyczki ma ta sonda bo dzisiaj mi sie w sklepie pytał a leje jak diabli i nie bede sie w błocie tarzał. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Miły kolego, niestety nikt za Ciebie roboty nie odwali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (chyba ze pojedziesz do ASO lub mechanika pana "Mietka") poszukaj w internecie, może ktoś umieścił nowe informacje w tym temacie.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Pytanie do Kolegów którzy wymieniali te sondy.
Czy po wymianie sprawdzaliście komputerowo, czy błąd i komunikat znikł?? Czy po założeniu nowej odpaliliście i jeżdzicie do teraz ??? |
|
|
|
#19 |
|
|
Sprawdzałem i kasowałem błąd standardowym modułem pod odb2, darmową aplikacją na telefon z androidem, jakiś czas temu sprawdzałem i nic się nowego nie pojawiło.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus mk2 , sonda lambda |
|
|