![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#401 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Uszczelka nie wypada trzyma się na miejscu jakby nie było tam nic grzebaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie ma co się bać. Ściągałem jedna z nich chyba ze cztery razyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Śmiało możecie ściągać uszczelki z karoserii i sobie wymierzyć ile węża potrzebujecie. Tak, oceniam że 30 metrów wystarczy na czworo drzwi i cztery uszczelki w karoserii, ja muszę dokupić jeszcze własnie 8 metrów (zabrakło na tylne drzwi) z lekkim zapasem, 30 metrów starczy w zupełności. Jak mierzyłem to uszczelka karoserii to 350 - 360 cm na jedna uszczelkę (360 x 8 = niecałe 29m), 30 m będzie z zapasem. Zgrzewy w uszczelkach są w przedniej części - znajdziesz bez problemu. Ostatnio edytowane przez savo ; 24-07-2016 o 23:20 |
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, dzięki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , myślę, że taki drobiazg a ucieszy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam nadzieję, że nie będę musiał zbyt mocno trzaskać drzwiami aby się zamknęły. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tego moda chcę połączyć z założeniem tej uszczelki na przedni wewnetrzny rant tylnych drzwi. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Potrzeba niecałe 2 metry na dwoje drzwi. Ostatnio edytowane przez p.saw ; 24-07-2016 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#403 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Skorzystałem z linka wklejonego przez
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i zamówiłem 30m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Ja dokupiłem własnie wężyk na tylne drzwiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak przyjdzie będę działał dalej. |
|
|
|
|
|
|
#405 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Do mojej uszczelki wszedł wężyk 8x10 (10mm zewnętrzna i 1mm grubość ścianki). Tylko ja nie jestem masochistą i zdjąłem uszczelkę z drzwi, bo przez wyprostowaną to idzie jak nóż w masło (po psiknięciu smarem silikonowym w każdą dziurkę uszczelki i smarowaniu na bieżąco wężyka tuż przed wejściem w uszczelkę.
Pomaga też odessanie powietrza z wężyka - robi się płaski i ma mniejszą powierzchnię w przekroju. Jak będzie silikonowy wężyk, to drzwi się otworzą i zamkną bez problemu. Igielitowych ani silikonowo igielitowych nie polecam - zimą masakrycznie twardnieją.
|
|
|
#406 | |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-max/Subaru
Silnik: 2.5T/3
Rocznik: 2009/2006
|
Cytat:
Pozdr |
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
FCP member
|
mam już wężyk i żyłkę do kosiarki ale czasu brak na montaż, jak tylko się coś ruszy to dam znać.
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: S-max
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2010
|
Do maxa wciągnąłem ok. 32 metry (drzwi + bagażnik). Wrażenia - mniej szumów powietrza. Trochę gimnastyki było, ale chyba warto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
FCP member
|
To mi pewnie naa bagaznik braknie, dokupie najwyzej.
Wysłane z mojego ALE-L21
|
|
|
|
#410 |
|
FCP member
|
Dzisiaj zacząłem montować, zrobiłem uszczelki karoserii i dwoje drzwi. Na resztę brakło czasu. Do maxa 30 metrów jest na styk na drzwi, lepiej kupić z metr więcej plus bagażnik.
Wysłane z mojego ALE-L21
|
|
![]() |
|
|
|