![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: wojtek
Model: C-MAX
Silnik: 1,6 90KM TDCI
Rocznik: 2008
|
kupiłem nowy aku i tez widze jak to napiecie ucieka... poza tym pisałem ze jak odłacze aku to napiecie na nim jest stałe potem podłaczam kleme i autko odpala normalnie...
ale mam jeszce jedna uwage , taka wsumie na goraco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. własnie byłem wyrzucic smieci i patrze bo ciemno i nagle widze jak gasnie licznik... tzn podswietlanie wyswietlacza.. nie wiem o co biega... Bump: co do aku to nie ma takiej opcji ze oba akumlatory sa uszkodzone... jeden ma 2 lata Varta a drugi nowa centra W obu przy odpalaniu nap nie spada ponizej 10,8V jak jest naładowany kreci wporzadku, poza tym napiecie na aku przy odpietej klemie jest stałe nie spada podłaczam kleme i autko pali normalnie bez problemu A jeszcze dodatkowa informacja na bierzaco , wlasnie byłem wyrzucic smieci i przechodzilem obok autka i zauwazylem jak zgasło podswietlanie wyswietlacza... moze to jest własnie jakis problem ze cos tam co jakis czas wyzwala mi elektronike , chyba bede musiał zamontowac kamerke, miernik i nagrac filmik tak conajmniej 24h zeby przeanalizowac zachowanie napiecia.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marian
Model: Ford Mondeo SCI
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006
|
Witam
Kolego ja miałem akumulator rozładowywany przez alternator. Może warto to sprawdzić ... Jak masz kilka dni to odłącz tylko alternator. Jak akumulator się za dużo nie rozładuje to wina alternatora. Z elektroniką też miałem dziwne objawy. Do poprzednich postów- u mnie akumulator rozładowywał się np po 5 godz po podłączeniu amperomierza. Były to impulsy 1.5-2 Ampery co kilkanaście sekund. Powodzenia Bump: Bump: Ostatnio edytowane przez Marian sci ; 17-09-2016 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
bede mial pare dni wolnego to moze uda sie cos potestowac bo idzie zima i dobrze by bylo miec ten problem rozwiazany zaczne od radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1,6 benzyna LPG
Rocznik: 2009
|
Hej, miałem podobny problem. Najpierw testowałem z powyciąganymi bezpiecznikami od radia i zegarów, potem wsadziłem ten od zegarów i jeżdziłem długo bez bezpiecznika radia który zabezpiecza zasilanie radia z akumulatora. I od roku jest ok ,choć używam tego samego akumulatora wtedy jak walczyłem z tematem potrafił pokazywać 7v a elektryk po sprawdzeniu mówił ze aku stracił połowę pojemności. Niedawno zmieniłem radio na takie zwykłe ,cały czas na podtrzymaniu z aku i wszystko ok.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 TDCi
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Ja mam FX-a navi. Jak padł, to rozładowywał aku. Przestał działać całkowicie i jeździłem z wyjętym bezpiecznikiem, zanim go nie wyciągnąłem i wysłałem do naprawy.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Wiecie, jak akumulator ma te 55Ah, to nawet przy poborze prądu 0.1A mamy do dyspozycji przynajmniej 10 dni. Akumulator 78Ah powinien bez łaski wytrzymać 2 tygodnie. Ja bym obstawiał mimo wszystko akumulator. U mnie wytrzymywał 3 dni, po wymianie może stać tydzień i bez łaski kręci rozrusznikiem i odpala. Licząc dalej, żeby w pełni naładowany 78Ah akumulator położyć w 3 dni to trzeba z niego ciągnąć amper prądu cały czas!
Może macie jakiegoś znajomego modelarza, który ma ładowarkę np. w tym stylu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] One mają pomiar pojemności zarówno przy ładowaniu (ile prądu weszło) jak i przy rozładowywaniu (ile prądu wyszło). To dobrze pokazuje kondycję akumulatora. Jeśli mimo to aku jest dobry, to trzeba szukać po stronie samochodu. Coś musi ciągnąć jak nie patrzycie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez hindus ; 19-09-2016 o 11:51 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
ja mam standardowe 6000CD czy jak ono sie zwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wczoraj wyciagnałem aku i podłaczylem pod prostownik dzis bede montował i bede zaczynał obserwowac co i jak tam sie dzieje |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 TDCi