![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
A jak mi grzeje co któryś pasek , około połowa pasków na mojej połowie , u pasażera w sumie nie widzę , to można coś z tym zrobić czy też wymiana ?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Pęknięcie szyby w tym narożniku mówi o dziwnych naprężeniach. Nie było wymiany ćwiartki lewej przód?
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Samochód po flotowy i wg papierów chyba 2 lata temu była wymieniana szyba i na 100 jestem pewny że mi grzala cała szyba raz. Qrcze ale dziwne te pęknięcie.. Dobra przypomniało mi się za. Mam zdjęcie podszybia z vinem i tam nie ma pęknięcia więc jakaś dobra dusza raczej to zrobiła bo chyba kamień w takim dziwnym miejscu nie przejdzie.. Możecie coś więcej powiedzieć o tym dodatkowej opcji podgrzewania? Bump: Dobra już znalazłem w necie co nieco info na te PTC. Orientuje się ktoś jaki koszt zamontowania tego? Narazie wymianę szyby chyba sobie odpuszcze chyba że szyba albo policja mnie do tego zmusi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Montuje się przed tunelem, pod popielniczką/schowkiem. Świetna rzecz - jak diesel, to tylko z tym. Inaczej na mrozie 20 km marzniesz. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Montuje się przed tunelem, pod popielniczką/schowkiem. Świetna rzecz - jak diesel, to tylko z tym. Inaczej na mrozie 20 km marzniesz.[/QUOTE]
Wczoraj chciałem się przygotować do zimy dlatego wziąłem się za szybę żeby nie było że zima zaskoczyła drogowców 😁 no zaslonilem chłodnice kartonem no i wam powiem że zajebiście szybo się nagrzal ale tylko raz się nim przejechalem. Ogólnie w poprzedniej furce też zaslonilem i bardzo dużo daje tylko musze psikanc jeszcze na czarno bo się rzuca w oczy |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zablokowany
|
Dużo daje, ale w mieście. A jak z miasta wyjeżdżam na autostradę, to już lipa z takim zatkanym wlotem powietrza.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Chodzi Tobie o mala chodnice chyba od intercoola
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zablokowany
|
Ale co konkretnie? Może o intercooler ci chodzi?
|
|
|
|