Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-10-2016, 22:08   #371
adamon
ford::advanced

Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

Tadeusz właśnie dlatego uznałem że to klon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie pamiętam procedury dopisywania kluczyków - było to 6 lat temu i raczej nie wnikałem wtedy jak mi to "szpec" zrobił, wtedy byłem zadowolony że zrobił w połowie ceny ASO
Choć nie wykluczone, że przy okazji pobytu w Częstochowie nie pojawię się u niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
specjalną maszynką czytającą ID kluczyka... Nawet u dobrych "kluczników" może jej nie być...
Udało mi się właśnie znaleźć i dodzwonić do tego "szpeca" i nawet posiada taką specjalną maszynkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdzenie czy to klon - gratis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez adamon ; 28-10-2016 o 22:31
adamon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2016, 23:48   #372
umek19
ford::beginner

Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012

ok, nie jestem specjalistą w dorobaianiu kluczyków do forda a programowałem na własne potrzeby ale.... zawsze w temacie kluczyków krązy wiele legend prawdziwych lub nie. Pierwszą sprawą to jest to , że na podstawie zdjecia z programu elmconfig wszyscy orzekli "to klon" co nie jest prawdą, sprawdzenie czy to klon na pewno polegało na jego dopisaniu jako 3 klucz (czytałem o tym jak sam programowałem i temu już nie pamiętam ). Ale wpadłem na taki pomysł , gdyby klucz nr1. kolegi dopisac do innego samochodu i nastepnie sprawdzić jak zachowa sie ten inny samochód po włożeniu klucza nr2 - gdyby klucz nr 2 zadziałał mamy sprawe jasna , że to klon Tylko jest jedno ale, przy cenie kluczyka używanego 40zł to szkoda na to czasu i zabawy bo dałoby się przełożyc samo imo z uzywanego kluczyka do klona co da nam 2 kluczyki- najtańsza opcja. Ale wracając do tematu , gdybym miał kupowac kluczyk to bym kupił kluczyk z pilotem od "foki" bo mamy pilot, imo, dokupujemy czysty grot docinamy i sprawa prosta i w kwocie około 100zl mamy kluczyk, lub scyzoryk za 140 czysty.

Mam takie pytanie bo przeczytałem , że "
Nadajnik centrala (w pilocie) to urządzenie elektroniczne. Ma prawo "paść". Całą resztę układu łatwo sprawdzić doprogramowując pilot zaufanego znajomego. Operacja jest bezpieczna dla znajomego, bo pilot może być doprogramowany do dowolnej liczby samochodów." Podobno jak zacznie się doprogramowywac kluczyki do nowego licznika i wyjdzie , ze to klon to jest się uziemionym do czasu zdobycia drugiego kluczyka.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg kluczyk focus.jpg (98.0 KB, 44 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg kluczyk scyzoryk.jpg (56.3 KB, 36 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez umek19 ; 29-10-2016 o 01:02
umek19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-11-2016, 08:05   #373
adamon

Mam kluczyk nowy (stary) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ten nowy trochę inny niż stary - górny to stary
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC_0033.jpg (90.1 KB, 72 wyświetleń)
Stary 15-11-2016, 09:47   #374
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał umek19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdyby klucz nr1. kolegi dopisac do innego samochodu i nastepnie sprawdzić jak zachowa sie ten inny samochód po włożeniu klucza nr2 - gdyby klucz nr 2 zadziałał mamy sprawe jasna , że to klon
Trzecia góralska prawda - jak nie wiesz co to jest to sobie doczytaj.

Poza tym jak chcesz dopisać kluczyk z innym grotem? Jak niby przekręcisz stacyjkę? Chcesz immo przekładać w czasie programowania?

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-11-2016, 10:22   #375
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał adamon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Ale ten nowy trochę inny niż stary - górny to stary
Górny - Chiny, dolny - oryginał Forda.
Stary 15-11-2016, 10:33   #376
adamon

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Górny - Chiny, dolny - oryginał Forda.
OO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to wymienię podróbkę na oryginał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Same plusy jak na razie widzę w tej operacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zobaczę jakie minusy przy podmianie będą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czekam jeszcze na kierownicę

Panowie mam pytanie odnośnie manetki kierunkowskazów:
Kupiłem taką:
http://rozpedowski.home.pl/allegro_z...14cf88_POP.jpg

Przekładać całą, czy rozbierać i tylko przełożyć samą manetkę kierunków ??
Ta co przyszła wygląda ok, ale boję się o taśmę od poduszki.
Stary 15-11-2016, 11:19   #377
umek19
ford::beginner

Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012

PanowieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., spokojnie po co tyle nerwów. Co do wcześniejszej wypowiedzi i prawde mówiąc głupiego pomysłu (polecanego przez wielu w przypadku zablokowania imo..)-zawsze jest petla imo i kostka stacyjki więc można pobawić sie ze "znajomego kluczykiem" lub samym imo do klona od znajmoego na chwile. Ale zostawmy juz to w spokoju.
Przełożenie manetki kierunkowskazów to 5 minut roboty, jeśli chcesz przełożyć wszystko to trochę więcej bo trzeba kierownicę zdjąć i sprawdzić ustawienie nowej taśmy kierownicy chyba że ktoś mądry ja zablokował w czasie demontażu do czego nigdy nie masz pewności.
umek19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-11-2016, 11:34   #378
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał adamon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...manetki kierunkowskazów:
...
Przekłada się zawsze samą manetkę. Nie ma powodu ani sensu ruszać przełącznika zespolonego i taśmy.
Stary 15-11-2016, 11:34   #379
adamon

Cytat:
Napisał umek19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PanowieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., spokojnie po co tyle nerwów. Co do wcześniejszej wypowiedzi i prawde mówiąc głupiego pomysłu (polecanego przez wielu w przypadku zablokowania imo..)-zawsze jest petla imo i kostka stacyjki więc można pobawić sie ze "znajomego kluczykiem" lub samym imo do klona od znajmoego na chwile. Ale zostawmy juz to w spokoju.
Przełożenie manetki kierunkowskazów to 5 minut roboty, jeśli chcesz przełożyć wszystko to trochę więcej bo trzeba kierownicę zdjąć i sprawdzić ustawienie nowej taśmy kierownicy chyba że ktoś mądry ja zablokował w czasie demontażu do czego nigdy nie masz pewności.
Właśnie nie chciałbym przekładać całości bo u mnie taśma wiem że jest ok
A tu nie jestem pewien Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym i tak muszę zdjąć kierownicę aby dołożyć przyciski tempomatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Przekłada się zawsze samą manetkę. Nie ma powodu ani sensu ruszać przełącznika zespolonego i taśmy.
Jak to zrobić bez ruszania taśmy???

EDIT chyba coś mam:
Cytat:
Pilota radia wypina się poprzez wciśnięcie (lekkie) płaskiego śrubiokręta w prostokątny otwór z tyłu pilota (od strony zegarów). Po wciśnięciu śrubokręta pilot sam dziarsko wyskakuje z obudowy (ma sprężynę...).
Dolną połówkę obudowy kierownicy trzymają od spodu 2 albo 3 śruby (nie pamiętam) na torx T20 (chyba...). Jak się weźmie latarkę i lusterko to wszystko widać "jak na dłoni".

EDIT
Jakie to proste w swojej złożoności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdziłem na tej zakupionej manetce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez adamon ; 16-11-2016 o 07:06
Stary 22-11-2016, 18:50   #380
adamon

Zegary zamontowałem, immo zaprogramowane, dwa kluczyki mam, manetka zmieniona, zamontowałem przyciski tempomatu, Maxio chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przejechałem się autem i stwierdziłem, że nie chodzi manetka w dół i nie działa tempomat.
Rozebrałem jeszcze raz kolumnę kierownicy i stwierdziłem że brakuje jednego kabelka według opisu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tego co znalazłem w temacie to muszę puścić jeden kabelek z pinu 5 manetki do pinu 2 w zegarach ?
Dobrze doczytałem ??

Możecie mi powiedzieć co to za wtyczka była przyklejona taśmą do kabli zaraz pod wtyczką manetki ??
Ta czarna, może z niej mogę wykorzystać kabelek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wiem, że to nie ten temat, ale było już tu o tym
Zastanawiam się czy jak nie miałem wiązki pełnej do manetki to czy mam do tempomatu całą :
Tempomat aktywowałem w GEMie (strona 3), w HECu(strona 1)
Niestety nie udało mi się wejść do PCM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój kabel nie łączy się z prędkością inną niż 38400, a do odczytania potrzeba przynajmniej 500000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To samo z wgraniem nowszego softu do zegarów, też potrzeba większej prędkości
A ciekawe od czego to zależy
Kabel mam taki:

Ostatnio edytowane przez adamon ; 22-11-2016 o 18:53
Odpowiedz

Zasady postowania