Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-01-2017, 21:47   #21
sebus1803
ford::beginner

Model: mondeo mk2
Silnik: 1753
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Grzeje sie silnik rosnaca temp

Cytat:
Napisał atomics Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak termostat mi się otwierał, generalnie po wymianie wyszło na to że problem istniał tylko na wskazówce temperatury gdyż wskazanie było mylne, bo jak silnik w minutę mógł osiągnąć 115 stopni żeby w drugiej minucie po odjęciu gazu spadł do 90 stopni
Mi chyba sie nie otwiera juz sam nie wiem w trybie serwisowym pokazuje przy 80 km/h powiedzmy 95 stopni a przy gwaktownym przyspieszaniu idzie do gory nawet do 120 a jak zwalniam to spadam od razu i wentylator chodzi... Jutro do magika jade bo nie jestem pewny...

Ostatnio edytowane przez sebus1803 ; 08-01-2017 o 21:51
sebus1803 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-01-2017, 12:42   #22
atomics
ford::advanced

Model: Ford Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 134 KM
Rocznik: 2008

To bardzo podobnie jak u mnie sprawdź dobrze czujnik kilka złotych kosztuje a w 1.6 chyba łatwiejszy dostęp niż w 1.8, bo tam droga przez mękę!
atomics jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-01-2017, 17:21   #23
sebus1803
ford::beginner

Model: mondeo mk2
Silnik: 1753
Rocznik: 1999

Cytat:
Napisał atomics Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To bardzo podobnie jak u mnie sprawdź dobrze czujnik kilka złotych kosztuje a w 1.6 chyba łatwiejszy dostęp niż w 1.8, bo tam droga przez mękę!
Eh bylem u mechanika w przewodzie jakis koreczek byl ale termostat nie otwiera dalej parownik za blisko termostatu przeniesiony u gazownika nie pomoglo... Pompa wody ok wentylator wlacz sie i nic nie wskazuje ze glowica leci i brak rozwiazania 300 wyrzucone w bloto Wniosek taki przewiercic termostat i sprzedac i to byl ostatni ford moj.
sebus1803 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania