![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Święte słowa. Jeśli nie dostała się woda i linki ok to ma działać. A jeśli coś nie tak to najpewniej zdjąć zacisk, porządnie go wyczyścić, nasmarować, założyć nowe uszczelki, linkę dla spokoju dać nową i spokój na długi czas, zamiast co chwile coś rozbierać i się stresować jak nieoczekiwanie znów złapie...
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Fokus mk-2
Silnik: 1.6 DuraTorq 109KM manual z DPF
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
jak masz wodę w pancerzu, to znaczy że masz niesprawny a mróz Ci to tylko pokazuje
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
Witam
Focus tddi na tarczach z tyłu. Problem polega na tym że jakiś czas temu podczas zaciągania ręcznego słyszałem stuk, stuk ustał po kilku dniach ale zorientowałem się, że ręczny trzyma po spuszczeniu od strony kierowcy. Dźwignia na zacisku odbija z jednej i drugiej strony do tego samego miejsca, ale hamulec trzyma.... mogę ręką odciągnąć dźwignie przy zacisku i w tedy puszcza i autko ładnie się toczy, ale po kolejnym zaciągnięciu jest to samo. Dodam że od strony kierowcy mogę odciągnąć linkę przy zacisku do ogranicznika. Naturalnym tropem były sprężynki odciągające linkę, ale skoro z jednej i drugiej strony odciąga do tego samego miejsca to chyba nie w tym problem. Spotkał ktoś się z takim przypadkiem? Pzdr |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
Regeneruje trochę tych zacisków i rozruszanie wajchy i zakładanie większych sprężynek nic nie da, trzeba zacisk cały rozebrać, wyczyścić lub wymienić trzpień i wymienić uszczelnienia na nowe. Jak już dźwignia zostaje w jakiejś pozycji to nie ma innej metody jak rozebranie.
|
|
|
|