![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#441 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wincek
Model: , C-MAX,
Silnik: - 1,8 TDCI
Rocznik: --2008 -2016
|
Kolega zamontował radio firmy owince ,ma wejście na kartę sim lte działa jak tel .z iphone łączy się bez przewodowo.
|
|
|
|
|
|
#442 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-07-2016
Model: MK4
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM -> 163 KM
Rocznik: 2013
|
Witam , Tydzień temu zainstalowałem to radyjko ( android 6 i 2 gb ram )
dokładnie to ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) Wszystko działa bardzo płynnie. jedyne z czym sobie nie poradziłem to podłączenie modemu ( paluszka ), ale zastąpiłem go HUAWEI E5330, w sumie to teraz mam wifi w samochodzie . Bez problemu zaprogramowała się kierownica. Kamera cofania uruchamia się nawet jeśli radyjko nie władowało do końca androida podczas odpalenia samochodu. Bez problemu śmiga Yanosik , radio , googlemap, i własciwie co tylko zainstaluję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po tygodniu używania mega zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tinej ; 30-01-2017 o 23:32 |
|
|
|
|
|
#444 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 - MK5
Silnik: 2.5 T 275KM/391Nm -2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2008- 2017
|
Cytat:
Ma kolega w aucie licznik convers+?? jeśli tak to czy radyjko "dogaduje" się z licznikiem?
|
|
|
|
#445 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM -> 163 KM
Rocznik: 2013
|
Licznik normalny , po instalacji nie mam już informacji na wyświetlaczu odnośnie stacji radiowych a forscan pokazuje błąd połączenia radia .
Nie przeszkadza mi to , temat conversa i podłączenia radia będę zgłębiał po wymianie licznika . Opisze na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#446 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam.
Temat wyświetlania CD i Radia na Conversie bardzo mnie interesuje. Zakupiłem Radio z Androidem ale po podłączeniu na Conversie całkowicie znikają opcje Radia, CD i AUX. Ktoś ma pomysł jak zrobić aby się wyświetlało? Jak widać na tym filmiku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest to możliwe. Androida mam w wersji 6.1 ale nie do końca przypadł mi interfejs do gustu. Czy ktoś wie jak zmienić np na taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#447 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCi
|
Witam, a ja mam pytanie dotyczące samego radia fm. Zamontowałem radio z androidem, ale kompletnie nie ściąga mi fal radia fm. Też tak mieliście ? Jak tak, to jak sobie z tym poradzić ?
Bump: Kolego gizmo8611, zainstaluj sobie na spróbowanie aplikacje Car Launcher Pro, powinno Ci się spodobać. Wcześniej już ktoś o tym pisał Ostatnio edytowane przez carcharodon ; 06-02-2017 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#448 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2014
Model: Focus 2
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2006
|
Też to miałem w Focusie .Kupiłem (trzeci) wzmacniacz na allegro z firmy w łodzi (`30pln)
montaż SMD i jest ok.Więcej szczegółów opisałem na forum focusa w wątku Navipremium |
|
|
|
|
|
#449 | |
|
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#450 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2014
Model: Focus 2
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2006
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I to działa !!! odbiór jak na 6000CD .Chyba dzięki technologii SMD i nie ma zakłóceń (przynajmniej u mnie) Na poprzednich zakłócenia były duże. Zaczynam walczyć z resztą. Powodzenia Więc uzupełnię : Jeżdżę na działkę w okolice Sannik - ok. 82 km od Warszawy. Na CD6000 Trójka (98, działała poprawnie .Jedynie w Sochaczewie (w centrum) był "dołek interferencyjny" dalej ok. Nie testowałem w tym miejscu bo remontują coś i jeżdżę obwodnicą. Po wstawieniu stacji bez wzmacniacza - kiepsko odbiór kończył się za Ożarowem . Kupiłem jakiś wzmacniacz na Wolumenie w obudowie plastikowej i (żekomo 15 - DB) - trochę lepiej ale silnie wzmacniał zakłócenia i odbiór też trochę za Ożarów. Na działce Trójka ledwo przez zakłócenia słyszalna. Przypomniałem sobie że od jakiś 3 lat mam w przyczepie kempingowej wzmacniacz do radia. Jedyne co o nim wiem to kosztował w markecie ok 13 zł. i był w obudowie okrągłej metalowej - zero parametrów. Wstawiłem nie powiem jeszcze trochę lepiej - niestety nadal niezadowalająco . Zakłócenia Trójka na działce słyszalna ale słabo. Znalazłem na Allegro wzmacniacz (link powyżej) 25 DB technologia SMD - 25 zł + kurier nie majątek , kupiłem. Wstawiłem i pełen sukces !!! Trójka beż zająknięcia przez całą drogę i na działce bez problemu . Stereo łapie i (co było nie do przy poprzednich wzmacniaczach). Co do zakłóceń : trochę bawiłem się (na działce) w badanie WiFi i ogólnie w badanie przestrzeni elektro magnetycznej w tamtej okolicy. Kupiłem sobie do laptopa tuner TV ale z taką głowicą FM że można zrobić coś w rodzaju analizatora widma. (kiedyś bawiłem się profesjonalnym analizatorem - bajeczne urządzenie) Ale do rzeczy. jest tam kilka częstotliwości (w zakresie radiowym FM - prawdopodobnie jakieś harmoniczne ) do których radio się dostraja i : na poprzednich wzmacniaczach - silne trzaski na ostatnim o dziwo drobne. Co to za sygnały ???? może wojsko . Reasumując stacja multimedialna (na FM) działa po prostu normalnie I aktualny link [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Powodzenia |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| radioodbiornik |
|
|