Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-01-2017, 14:00   #441
wincek
ford::beginner

Imię: Wincek
Model: , C-MAX,
Silnik: - 1,8 TDCI
Rocznik: --2008 -2016
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Kolega zamontował radio firmy owince ,ma wejście na kartę sim lte działa jak tel .z iphone łączy się bez przewodowo.

wincek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2017, 14:06   #442
el_sessero
ford::amateur

Model: MK4
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał wincek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega zamontował radio firmy owince ,ma wejście na kartę sim lte działa jak tel .z iphone łączy się bez przewodowo.
To jest moze ten nowy model C500? Z 2GB ramu, wlasnie szukam gdzies recenzji jak to dziala, bo na YT niby wyglada ze jest bardzo plynnie i wogole zwawiej chodzi, ale nie chcialbym opierac decyzji zakupu o 10min filmik jakiwgos rosjanina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
el_sessero jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2017, 23:04   #443
tinej

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM -> 163 KM
Rocznik: 2013

Witam , Tydzień temu zainstalowałem to radyjko ( android 6 i 2 gb ram )
dokładnie to ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])

Wszystko działa bardzo płynnie. jedyne z czym sobie nie poradziłem to podłączenie modemu ( paluszka ), ale zastąpiłem go HUAWEI E5330, w sumie to teraz mam wifi w samochodzie .
Bez problemu zaprogramowała się kierownica. Kamera cofania uruchamia się nawet jeśli radyjko nie władowało do końca androida podczas odpalenia samochodu.
Bez problemu śmiga Yanosik , radio , googlemap, i własciwie co tylko zainstaluję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po tygodniu używania mega zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tinej ; 30-01-2017 o 23:32
tinej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2017, 21:24   #444
klajgus
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 - MK5
Silnik: 2.5 T 275KM/391Nm -2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2008- 2017

Cytat:
Napisał tinej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam , Tydzień temu zainstalowałem to radyjko ( android 6 i 2 gb ram )
dokładnie to ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
Witam.
Ma kolega w aucie licznik convers+?? jeśli tak to czy radyjko "dogaduje" się z licznikiem?
Stary 02-02-2017, 21:50   #445
tinej

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM -> 163 KM
Rocznik: 2013

Licznik normalny , po instalacji nie mam już informacji na wyświetlaczu odnośnie stacji radiowych a forscan pokazuje błąd połączenia radia .
Nie przeszkadza mi to , temat conversa i podłączenia radia będę zgłębiał po wymianie licznika . Opisze na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tinej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 01:32   #446
gizmo8611

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

Witam.
Temat wyświetlania CD i Radia na Conversie bardzo mnie interesuje. Zakupiłem Radio z Androidem ale po podłączeniu na Conversie całkowicie znikają opcje Radia, CD i AUX. Ktoś ma pomysł jak zrobić aby się wyświetlało? Jak widać na tym filmiku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest to możliwe. Androida mam w wersji 6.1 ale nie do końca przypadł mi interfejs do gustu. Czy ktoś wie jak zmienić np na taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
gizmo8611 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 15:31   #447
carcharodon

Imię: Arek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCi

Witam, a ja mam pytanie dotyczące samego radia fm. Zamontowałem radio z androidem, ale kompletnie nie ściąga mi fal radia fm. Też tak mieliście ? Jak tak, to jak sobie z tym poradzić ?

Bump:
Cytat:
Napisał gizmo8611 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś wie jak zmienić np na taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kolego gizmo8611, zainstaluj sobie na spróbowanie aplikacje Car Launcher Pro, powinno Ci się spodobać. Wcześniej już ktoś o tym pisał

Ostatnio edytowane przez carcharodon ; 06-02-2017 o 15:37
carcharodon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 21:05   #448
MirRem

Model: Focus 2
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2006

Też to miałem w Focusie .Kupiłem (trzeci) wzmacniacz na allegro z firmy w łodzi (`30pln)
montaż SMD i jest ok.Więcej szczegółów opisałem na forum focusa w wątku Navipremium
MirRem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 22:13   #449
carcharodon

Imię: Arek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCi

Cytat:
Napisał MirRem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też to miałem w Focusie .Kupiłem (trzeci) wzmacniacz na allegro z firmy w łodzi (`30pln)
montaż SMD i jest ok.Więcej szczegółów opisałem na forum focusa w wątku Navipremium
Kolego, możesz podać link ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
carcharodon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 22:53   #450
MirRem

Model: Focus 2
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał carcharodon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, możesz podać link ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A więc wstawiłem wzmacniacz antenowy :
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
I to działa !!! odbiór jak na 6000CD .Chyba dzięki technologii SMD i nie ma zakłóceń (przynajmniej u mnie) Na poprzednich zakłócenia były duże. Zaczynam walczyć z resztą.
Powodzenia

Więc uzupełnię :
Jeżdżę na działkę w okolice Sannik - ok. 82 km od Warszawy.
Na CD6000 Trójka (98, działała poprawnie .Jedynie w Sochaczewie (w centrum) był "dołek interferencyjny" dalej ok.
Nie testowałem w tym miejscu bo remontują coś i jeżdżę obwodnicą.
Po wstawieniu stacji bez wzmacniacza - kiepsko odbiór kończył się za Ożarowem .
Kupiłem jakiś wzmacniacz na Wolumenie w obudowie plastikowej i (żekomo 15 - DB) - trochę lepiej ale silnie wzmacniał zakłócenia i odbiór też trochę za Ożarów.
Na działce Trójka ledwo przez zakłócenia słyszalna.
Przypomniałem sobie że od jakiś 3 lat mam w przyczepie kempingowej wzmacniacz do radia.
Jedyne co o nim wiem to kosztował w markecie ok 13 zł. i był w obudowie okrągłej metalowej - zero parametrów.
Wstawiłem nie powiem jeszcze trochę lepiej - niestety nadal niezadowalająco .
Zakłócenia Trójka na działce słyszalna ale słabo.
Znalazłem na Allegro wzmacniacz (link powyżej) 25 DB technologia SMD - 25 zł + kurier nie majątek , kupiłem.
Wstawiłem i pełen sukces !!!
Trójka beż zająknięcia przez całą drogę i na działce bez problemu .
Stereo łapie i (co było nie do przy poprzednich wzmacniaczach).
Co do zakłóceń :
trochę bawiłem się (na działce) w badanie WiFi i ogólnie w badanie przestrzeni elektro magnetycznej w tamtej okolicy.
Kupiłem sobie do laptopa tuner TV ale z taką głowicą FM że można zrobić coś w rodzaju analizatora widma.
(kiedyś bawiłem się profesjonalnym analizatorem - bajeczne urządzenie)
Ale do rzeczy.
jest tam kilka częstotliwości (w zakresie radiowym FM - prawdopodobnie jakieś harmoniczne ) do których radio się dostraja i :
na poprzednich wzmacniaczach - silne trzaski na ostatnim o dziwo drobne.
Co to za sygnały ???? może wojsko .
Reasumując stacja multimedialna (na FM) działa po prostu normalnie
I aktualny link [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Powodzenia
MirRem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania