![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Zobaczymy jak Wam te aku będą działać za rok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprwdzaliście ich napięcie spoczynkowe lub chociaż po odryglowaniu drzwi, czy piszecie tylko obserwacje? Bo mój 3 letni nijak nie chce mieć wtedy więcej jak 11,9V po nocy. Ten co miałem wymieniony na gwarancji miał całe 60% pojemności po 2 latach, a codziennie jeżdżę od 50 do 100km poza miastem i generalnie nie używam ASS. Zauwazyłem natomiast dziwną zależność. ASS mi zadziałał na przejeździe kolejowym po "mocnym rozładowaniu" aku poprzedniego dnia jak dokładałem graty do auta i co chwila otwierałem drzwi itp. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Mk3
Silnik: 1.6 ecoboost 150km
Rocznik: 2012
|
Siema Panowie. Więc dołączam się do tematu. Mam foke od 4 miesięcy. Auto ma przejechane 33000 tys km i ani razu nie zadziałał system start stop. Nie wiem czy to usterka czy tak porostu ma. Dodam tylko że co dzień śmigam do pracy jakieś 10 km przez miasto. Jakieś rady?
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
Działanie start-stop wg instrukcji zależy od wielu parametrów, i przy dojazdach do pracy może się nie włączyć chyba.
U mnie jest tak, że generalnie jak jeżdżę po mieście to mi się system przestaje po jakimś czasie działać. Potem uaktywnia się często w czasie jazdy na trasie. Natomiast przez całą zimę mi się nie włączył też ani razu, ale tylko po mieście jeździłem. Pewnie w trasie podładuje się akumulator i znowu zacznie działać. Foka ma też chyba akcję serwisową dotyczącą rozładowującego się w czasie postoju akumulatora, jak jest nieodbyta to zapewne może też wpływać na działanie start-stop. |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Powiem że sam mam FF3 z 2012 roku. Kupiłem go w 2016 roku i miał najechane 23 tyś km (około). Start stop działał mi tylko jednego dnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
Ktoś tam pisał, że S/S działa jak na luzie zjezdza z górki, w Mk3FL jak tylko pojazd ruszy (zacznie się toczyć) to zaraz silnik się odpala, mimo, że nie wciskam sprzęgła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potestowałem S/S ale to nie dla mnie, uczę się nawyku odłączania tego zaraz po odpaleniu silnika.
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
![]() Zarejestrowany: 08-01-2013
Model: MK3.5
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: '14
|
Cytat:
Dlatego, ze względów bezpieczeństwa, ASS mam wyłączony na stałe. |
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
FCP member
![]() Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Jak nie ma reakcji, to jest wyłączone "na stałe", chyba że jakieś wersje nie mają takiego przycisku. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|