![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#351 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-08-2016
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 201X
|
ciekawe czy na bramce pojawia się napięcie? jeżeli tak.. czy raczej nie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ??
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Cytat:
Sorka za offtop.. |
|
|
|
|
|
|
#354 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-07-2012
Model: Fusion 2014 i Explorer 2014
Silnik: 2.5 i 3.5
Rocznik: 2014
|
Witam wszystkich,
szukam informacji o calkowitych kosztach przerobki ale jakos nie moge znalezc. czyli podsumowujac co trzeba wymienic i ile to mniej wiecej kosztuje zeby moc jezdzic takim autem w Polsce ? - lampy tylne ? - przeciwmgielne ? - cos jeszcze ? opcjonalnie gaz do 2.5 litra , rocznik 2014. Ja mam auto z 2014, z USA ale w wersji na GCC , jezdze nim od roku i zastanawiam sie czy bedzie sens sciagac to na mienie przesiedlencze kiedys, czy po prostu nie kupic sobie mondeo mk5 z mniejszym silnikiem. |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Fusion/Mondeo MKV
Silnik: 2.5 AT
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-07-2012
Model: Fusion 2014 i Explorer 2014
Silnik: 2.5 i 3.5
Rocznik: 2014
|
ok, dzieki za informacje. Uwzglednie to jak stane przed wyborem czy sprzedac czy targać do Polski.
auto rzeczywiscie na poczatku zrobilo na mnie wrazenie jak przesiadlem sie z mkIV w basicu, do fusion prawie w full wersji , ale pozniej kupilem jeszcze forda explorera dla zony i to dopiero jest roznica Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Fusion jest ok, ale jezdze caly czas na "S" bo na "D" jest jakos tak nudnie. |
|
|
|
|
|
#357 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2016
Model: ESCAPE
Silnik: 2,5 fhev
Rocznik: 2021
|
Moja propozycja na przeróbkę tylnej lewej lampy z klapy na przeciwmgielną:
Zasugerowany pomysłem przeciwmgielnego tylnego na pilota pociągnąłem temat i aby nie tracić światła lewego wstecznego do doświetlenia kamery cofania zastosowałem na potrzeby przeglądu dodatkowy moduł LED. Fotki poniżej. Koszt ok 30zł. Docelowo pociągnę kabelki i zastosuję oryginalny przełącznik ale jak ktoś chce szybko zrobić przegląd to idealne rozwiązanie na pilota. Nie trzeba ciąć lampy a wygląda i świeci całkiem przyzwoicie. Potrzebne: - sterownik radiowy led - moduł 3xLED czerwone - umiejętności manualne Demontujemy lampę lewą z klapy bagażnika, zdejmujemy zaślepkę, delikatnie wciskamy moduł 3xled przez otwór w lampę miedzy klosz a wewnętrzną obudowę. Jest sporo miejsca ale trzeba to robić z wyczuciem. Zasilanie do sterownika dałem z wolnej kostki w lampie (chyba przeznaczona dla lamp z wersji titanium). |
|
|
|
|
|
#358 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Te ledy to w ogóle coś świecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? Przecież tam żadnego chłodzenia nie ma. Kupuje się sterownik + przekaźnik i porządny led z radiatorem. Wtedy ma to sens. Ja nie wierze że to co na zdjęciu przejdzie przegląd...
|
|
|
|
|
|
#359 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,2TDCi
Rocznik: 2009
|
Jakiej jasności LED stosujecie do kierunkowskazu?
|
![]() |
|
| Tagi |
| ford , fusion , przeciwmgielne |
|
|