Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-07-2018, 16:45   #1241
benekbenek
ford::amateur

Model: Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Nowa Nawigacja SYNC 3 - dyskusja , linki

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lubię dyskusje merytoryczne fachowców!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ci W FoMoCo to rozrzutni idiociGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Prawda? Wg kolegi "Europa" z fabrycznych pakietów instalacyjnych spokojnie zmieści się na amerykańskim Sync3 z 32GB flash, a ci "idioci" nie wiedzieć czemu stosują w EU flash 64GB...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
BTW - arytmetyka królową nauk... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wpisach kolegi odnoszę wrażenie, że wszyscy to idioci, tylko jest jeden jedyny co potrafi liczyć na tym świecie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Otóż zrobione EU 3.0 18025 i mapa F6.1 na amerykańskim S3 32GB.
Zajęło mi to półtora intensywnego dnia w aucie i jeden dzień na ściąganie plików.
Dziękuję koledze #a4tech, który nieświadomie utwierdził mnie, że się da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

i zostało jeszcze 4.2GB... Magia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

<d2p1:AdditionalAttributes logGeneratedDateTime="2018-07-21T15:29:30+00:00" RAM="1029488640" vmcuVersion="Vector_VMCU_02.02.20">
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/usb0/" total="30G" available="17G"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/tmpfs/" total="128M" available="127M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/sd/MAP/" total="1.5G" available="4.5M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/sd/MAP/" total="14G" available="79M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/Nuance/" total="2.6G" available="134M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/Nuance/" total="1.8G" available="93M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/Nuance/grace" total="1.0G" available="6.1M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/rwdata/" total="1024M" available="672M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/mp/" total="1024M" available="173M"/>
<d2p1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.artitionHealth type="/fs/images/" total="26G" available="4.2G"/>
<d2p1:InstallationLog/>

benekbenek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2018, 17:42   #1242
a4tech
ford::advanced

Imię: Pawel
Model: 3.0EB
Silnik: 1x 3.0 EB + 2x Elektryczny
Rocznik: 2021

Zapomniałeś jeszcze o paczce 422 Voice nav, której niestety ale nie wgrasz.
Stary 21-07-2018, 21:16   #1243
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał benekbenek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Dziękuję koledze #a4tech, który nieświadomie utwierdził mnie, że się da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i zostało jeszcze 4.2GB... Magia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
....
Jak kolega Paweł powyżej (świadomie) już napisał - zanim się zacznie wymądrzać warto najpierw sprawdzić efekty swojej działalności...
W tym konkretnym przypadku takie jakieś cząstkowe...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW - fajne zajęcie (z góry skazane na niepowodzenie...) na 2,5 dnia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie "wysyłkowo" taka navi 32GB ograna jest wersją EU 3.0 18093 z mapą F7 i mówiącym po polsku pakietem językowym mapy w ok. godzinę.
Zazwyczaj navi, po dostarczeniu kurierem, wraca do nadawcy także kurierem jeszcze tego samego dnia.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-07-2018 o 13:23
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2018, 22:40   #1244
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Jak widać kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sam chce sobie poradzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . I jak widać też trzeba demontować aby "wysyłać" a tak naprawdę nie potrzeba nic demontować i idzie zrobić bezpośrednio na aucie wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 22-07-2018, 00:09   #1245
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... a tak naprawdę nie potrzeba nic demontować ...
Tomku - przekonuj tych, co w czasie "klepania/malowania" auta chcą mieć zrobione poduszki, Synca3 czy co tam jeszcze aby nie demontowali tylko do Ciebie na lawecie całe auto woziliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powodzenia!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnie nic do tego.
Ja się nawet wśród sprowadzaczy nie reklamuję - sami sobie kontakt do mnie między sobą rozsyłająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po drugie - w przypadku klientów końcowych z Sync3 USA 32GB, wg mnie po wyjaśnieniu jakie są zalety i wady ogrania softem EU wersji 32GB, jakieś 95% tych posiadaczy - szczególnie porządniejszych aut - decyduje się na natychmiastową wymianę na wersję EU 64GB. Mając pełną świadomość, że wiąże się to z demontażem urządzenia.
Ja po prostu nie mam w zwyczaju "wpuszczać ludzi w maliny" i do tego mam całkiem sporą wprawę w takich demontażach...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-07-2018 o 00:23
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2018, 12:05   #1246
wowo213
ford::average

Imię: Wojtek
Model: fiesta mk8
Silnik: 1.0
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
EU 3.0 18097
można prosić o link do tej wersji ? w sieci widziałem tylko v3.0.18093Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wowo213 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2018, 13:23   #1247
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał wowo213 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...v3.0.18093Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za zwrócenie uwagi na literówkę.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 22-07-2018, 14:03   #1248
piotrek00
ford::average

Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 EB 150 KM @ 182 KM
Rocznik: 2015

Czy wersja 3.2 dla Sync 3 przeznaczona jest tylko dla nowszych wersji Sync 3? Czy można uznać, że 3.0 jest ostatnią wersją jaką można zainstalować na starszych Sync 3? Jest jakaś znaczna różnica między 3.0 a 3.2?
piotrek00 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2018, 14:06   #1249
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał piotrek00 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy wersja 3.2 dla Sync 3 przeznaczona jest tylko dla nowszych wersji Sync 3
Jak sie umie to się zainstaluje 3.2 na starszym S3 .
A i jest jeszcze coś nowszego od wyżej wymienionych już softów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20180508_194942.jpg (96.8 KB, 109 wyświetleń)
Stary 22-07-2018, 14:13   #1250
a4tech
ford::advanced

Imię: Pawel
Model: 3.0EB
Silnik: 1x 3.0 EB + 2x Elektryczny
Rocznik: 2021

W wersji 3.2 zostały dodane loga radiowe dla DAB.

Zasady postowania