![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zapraszam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#52 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Wymienić lampy to każdy mechanik może, najlepiej blacharz bo ma wprawę w ściąganiu zderzaka, przekodowac w Trójmieście mogę ja. Mieszkam w Gdańsku.
|
|
|
|
#53 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
|
Po zrobieniu ostatnio przeszło 2 tys km po polskich drogach / esek może 150 km tylko / nocą , wiem jedno. FDL wymiata . To najlepsza rzecz jaka jest na pokładzie mojego Mondolota / oprócz kierownika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. /. Tak się trafiło że prawie 1 tys km ciągły deszcz, a mimo to widoczność doskonała. Drogi kręte, bo Pomorze , Mazury , a później przelot w Bieszczady i z powrotem. Zdarzało się że czasem ktoś z przeciwka mrugnął , ale chyba ze względu na nierówną nawierzchnię i mógł dostać po oczach. Może też dlatego że przy prędkości powyżej 100 km/h / tak wynika z moich obserwacji / , snop światła wyraźnie się wydłuża.
|
|
|
|
#54 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Witam.
Mam pytanie do modułu HCM, bo znalazłem dwa z innymi oznaczeniami końcówki: DG9T-13C148-BF i DG9T-13C148-BH Który będzie właściwy do mk5 europa? Jest może ktoś z lubuskiego kto ogarnął by temat kompletnej instalacji z czujnikami i okodowaniem? Ostatnio edytowane przez Bugiar ; 10-10-2018 o 15:57 Powód: dodanie |
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-01-2016
Model: Mondeo MK5 Gold
Silnik: 1.5EB
|
Cytat:
Cytat:
A powiedz mi bo będe robił upgrade na full leda-a, jakie części potrzebne oprócz lamp? Czy hcm jest drogi w aso? |
||
|
|
|
|
|
#56 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
a czemu chcesz kupować hcm w aso? lampy FDL tez chcesz z aso a nie z alle?
można założyć FDLe i zakodować je - będą świeciły "na wprost" (=bez skręcania) albo założyć FDL+HCM+ 2xczujniki poziomowania + okablowanie + kodowanie = pełna funkcjonalność FDL
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
lampy mam już za alle, hcm-a też pewnie gdzies upoluje, no i chciałbym mięc pełną funkcjonalnośc. Co w ogóle daje HCM? - będa przy nim skręcać, czy koniecznie do skręcania są czujniki poziomowania?
Jesteś w stanie podać mi numer częśc - przełącznik do świateł, taki żeby włąsnie był pod full leda - bez tego pokrętła do poziomowania, pod czujnik zmierzchu, i z przeciwmgielnymi przód tył. |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
też nie lubie jak mi ktoś wali po gałach tak, że nawet lusterka fotochromatyczne nie dają rady LOL, dlatego chciałbym mieć jednak pełną funkcjonalność, a najbardziej intereuje mnie skręcani
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|