![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo Ghia X
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2004
|
Chyba każdy stara się tutaj pomóc... Dziękuję, że mnie oświeciłeś, że jednak mało wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-10-2018
Model: mk4
Silnik: 2.0 FF
Rocznik: 2009
|
Nie no spokojnie chłopaki nie ma o co się bić...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi mi również o to czy ktoś już próbował w ogóle wywalenia klapek właśnie w mk4 a jeżeli tak to jakie ma po tym fakcie spostrzeżenia... Dzięki bolek-tarnow za wstępne nakreślenie problemu, może ktoś jeszcze ma w tym jakieś doświadczenia. Pozdr. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 145
|
Tez myslalem o wywaleniu tych klapek ale gdzies przeczytałem ze będzie błąd wywalał
będę wymieniał w środę ten sterownik od klapek i zobaczę czy te obroty tez się poprawia bo mam ten sam problem z tymi obrotami ze spadają do 500.. Mam jeszcze mondeo mk3 i tam jest ten sam problem z obrotami i falują strasznie czasami ale nie mam problemu z duszeniem się auta . Wciskam gaz do oporu nie ważne na jakim biegu i samochód się nie dławi w ogóle w przeciwieństwie do tego mk4 co kupiłem nie dawno ;(
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 145
|
Właśnie a może ktos jest. Forumowiczów co wywalił te klapki ? Zastanawiam się nad tym
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::average
![]() Imię: Gienek
Model: MkIV Titanium X
Silnik: 2.0 145km + LPG
|
A czy jest ktoś kto borykał się z takimi problemami a po wymianie zaworków sterujących klapkami może stwierdzić, że to pomogło? Zastanawiam się czy je wymienić, ale na ślepo nie chce kasy wydawać.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Radosław
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0
|
Cześć Panowie,
moj samochód to Ford Focus MK2 2008, ale z tym samym silnikiem. 2,0 duratec PB + LPG (od 50 tysięcy). Ostatnio mam tą samą przypadłość co i Wy. Po odpaleniu samochodu - niskie obroty (500). Po dodaniu gazu - wszystko wraca do normy. Na LPG przejechane 50k km. Luzów zaworowych nie ma - byłem tydzień temu na przeglądzie LPG - wszystko w normie. Co to może być? Zamieszczam link do filmu. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
na przegladzie lpg sprawdzili ci luzy zaworowe?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Radosław
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Nie pytam sie czy najlepszy warsztat , tylko czy sprawdzili luzy zaworowe ?
poza tym nie poradzili sobie z twoim problemem? |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| 2.0pb , duratec , nie odpala |
|
|