Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-05-2019, 21:59   #471
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: BT/VC Aktualizacja

Cytat:
Napisał Matique Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no ale jeśli przełożyć cały zestaw od poliftowego mondeo z vc w jezyku polskim, czyli moduł oraz nx,
jeszcze raz będzie NAVI nie będzie komend w PL ... nie będzie NAVI i będzie odpowiedni moduł będą komendy w PL

Stary 19-05-2019, 22:00   #472
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie będzie NAVI
Navi to jest złe określenie,bo jak będzie navi FX to będzie PL.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2019, 22:01   #473
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał Matique Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przeciez na własne oczy widziałem i uszy słyszałem polift mondeo i nx z polskim vc
gdzie ? u kogo ?

aa jak FX to tak
ja to MCA lub NX DVD myslę ( a tu nie ma takiej mozliwości)
Stary 19-05-2019, 22:32   #474
Matique
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Mondeo Titanium X MK4 , Ford Fusion US&A
Silnik: 2.5T i5 , 2.0EB 4x4
Rocznik: 2008 , 2018

jaki ze mnie kretyn, faktycznie przeciez to fx, własnie mi kolega zdjecia wyslal tego zestawu swojego. dzieki za cierpliwosc i wyjasnienie, z drugiej strony z forda tez kretyni sa ze nie zrobili pl vc nawet w poliftach z nx, preciez to niby najbardziej wypasione radio było w mondeo, a tak wlasciwie to jest sens wymieniac nx przedlift na nx polift?
co oprócz gniazda kamerki cofania ma poliftowy nx czego nie posiada przedliftowy?
Stary 19-05-2019, 22:34   #475
all35
ford::average

Imię: Daniel
Model: Mondeo edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011

Cytat:
jaki ze mnie kretyn, faktycznie przeciez to fx, własnie mi kolega zdjecia wyslal tego zestawu swojego. dzieki za cierpliwosc i wyjasnienie, z drugiej strony z forda tez kretyni sa ze nie zrobili pl vc nawet w poliftach z nx, preciez to niby najbardziej wypasione radio było w mondeo, a tak wlasciwie to jest sens wymieniac nx przedlift na nx polift?
co oprócz gniazda kamerki cofania ma poliftowy nx czego nie posiada przedliftowy?
Ja mam radio sony ale vc mam po polsku a mieszkam w uk i tu kupilem modul. Nie wiem jak to możliwe,ale jest

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
all35 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2019, 22:38   #476
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
faktycznie przeciez to fx
Tak jak pisałem,nie można uogólniać pisząc navi to brak PL.
W mk4 są dwa rodzaje navi mała FX nie dotykowa i duża dotykowa NX.
Brak języka polskiego w VC dotyczy tylko nawigacji NX.
W nawigacji FX jak i w radiu Sony przy odpowiednim module CS7T... VC może być po polsku.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2019, 22:38   #477
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał all35 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam radio sony
Koledzy piszą o NX SD lub DVD, a Ty masz radio bez nawigacji.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2019, 12:25   #478
Sethh
ford::advanced

Model: Puma
Silnik: 1
Rocznik: 22

Widziałem, że po dołożeniu BT/VC upgrade convers+ coś poprawia w obsłudze USB. Czy update C+ do oficjalnej najnowszej wersji jest możliwy domowymi sposobami (posiadając ELMa)?
Sethh jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2019, 12:51   #479
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał Sethh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy update C+ do oficjalnej najnowszej wersji jest możliwy domowymi sposobami (posiadając ELMa)?
raczej nie
Stary 20-05-2019, 20:48   #480
johnny13pl
ford::amateur

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

Witam Wszystkich,

Wykonałem dzisiaj upgrade modułu BT/VC z godnie z instrukcją. Podczas aktualizacji zostawiłem samochód i wróciłem po 20 minutach, ekran radia był wygaszony wiec włączyłem zapłon ponownie. Sprawdziłem w ustawieniach na wyświetlaczu convers pojawiła się opcja BT Audio, ale nie miałem pod ręką telefonu. Gdy wróciłem po godzinie z telefonem, to już nie było opcji BT Audio, próbowałem resetować radio i moduł przez zdjęcie klemy, ale opcji BT Audio nadal nie ma. Chciałem zrobić ponowną aktualizację, bo w tym czasie pokazała się informacja, że akumulator jest rozładowany i pomyślałem, że może coś się wykrzaczyło z tą aktualizacją, ale po włożeniu pendrive do gniazda USB na wyświetlaczy pojawiał się komunikat, że aktualizacja nie jest wymagana.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
johnny13pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
audio mk4 , bluetooth mk4 , elmconfig , mondeo mk4 , radio

Zasady postowania