![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#441 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Ta co kupiłeś jest z polifta, a Ty dalej swoje.
Poniżej obraz podłączony do monitorka: |
|
|
|
|
|
#442 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
A mozna bylo kupic ramke rejestracji za 50zl z kamerą i działalo by dokladnie tak samo.
|
|
|
|
|
|
#443 | |||
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Linie nie są w tej chwili problemem. Problemem jest "dziwne" zachowywanie się obrazu z kamery: 1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz bez lupki i samochodzika/czujników. Wyłączam wsteczny obraz znika. 2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz znika. A gdy: 1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - po wyłączeniu wstecznego obraz nie znika. 2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz zostaje znika tylko lupka i samochodzik/czujniki. Stojąc na skrzyżowaniu wrzuciłem wsteczny - wyświetlił się obraz z kamery + samochodzik/czujniki. Wrzuciłem na luz - samochodzik/czujniki zniknęły, obraz został - zaciągnąłem ręczny i obraz z kamery zniknął z ekranu. Wyłączenie wstecznego nie wyłącza obrazu z kamery, a robi to zaciągnięcie hamulca ręcznego. Jazda do przodu też nic nie zmienia. Ot dziwo.
Pozdrawiam, Andrzej_K "Gdy choć co drugi z Twoich pomysłów wyda Ci się genialny... dopij wódkę i idź spać." Ostatnio edytowane przez Andrzej_K ; 04-06-2019 o 07:07 |
|||
|
|
|
|
|
#444 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kasia
Model: Focus, C-Max 2
Silnik: 2 x 1.5 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2017, 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mam kamerkę i Sync3 i u mnie to wygląda tak:
- ręczny - obraz znika - zwłokę czasową (tak by kamerka nie wyłączała się od razu jak zaczynam jechać do przodu) - mam włączoną w ustawieniach w Sync3, - jak auto stoi, a był wcześniej wsteczny to obraz zostaje aż do ruszenia + zwłoka lub użycie ręcznego |
|
|
|
|
|
#445 |
|
ford::average
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019
|
Jeśli ręczny jest zaciągnięty to obraz z kamery nie pojawi się po włączeniu wstecznego ?
|
|
|
|
|
|
#446 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#447 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kasia
Model: Focus, C-Max 2
Silnik: 2 x 1.5 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2017, 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jak jest wsteczny i ręczny - jest obraz z kamerki. Dopiero jak jest luz i wtedy zaciągnę ręczny obraz od razu znika z kamerki.
Mi się przydaje dłuższy podgląd - wtedy np. po wyjeździe z miejsca parkingowego widzę jeszcze przez chwilę sytuację z tyłu auta - czy nikt mnie nie próbuje wyprzedzić, nie mogąc poczekać tych kilku sekund nim w rzucę pierwszy bieg i odjadę... Ostatnio edytowane przez CaSHia ; 03-06-2019 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#448 |
|
|
U mnie jest tak samo tylko nie wiem czy w czasie jazdy do przodu obraz zniknie - po jakim czasie i czy w ogóle. Mogę dopiero jutro to sprawdzić. Nikt w tym wątku nie wspominał o tej zwłoce wyłączenia obrazu z kamery.
Pozdrawiam, Andrzej_K "Gdy choć co drugi z Twoich pomysłów wyda Ci się genialny... dopij wódkę i idź spać." Ostatnio edytowane przez Andrzej_K ; 04-06-2019 o 06:48 |
|
|
|
|
|
#449 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Ja mam zwłokę czasową, ale to Focus MK3 z przed lifta i z BT+VC+USB (nie Sync).
Wciskam wsteczny, włącza się kamera. Zrzucę na luz, po jakimś czasie kamera wyłączy się sama. Jeśli będę parkował, to mam wciąż wizualizację czujników z przodu (na ekranie pokazującym wciąż widok z tylnej kamery) mimo poruszania się do przodu. Jeśli przekroczę pewien próg prędkości (chyba 10km/h) przy jeździe do przodu, obraz kamery znika oraz wyłaczają się czujniki parkowania. Oryginalne wyposażenie, czujniki przód/tył + kamera + asystent parkowania. |
|
|
|
|
|
#450 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Edmun oni dyskutują o lifcie a tam jest to inaczej rozwiazane.
Wrzucasz wsteczny i pokazuje sie obraz, jest on nadrzedny i przykrywa wszystko, po ok sekundzie pokazuje sie lupa i wizualizacja czujników. Wyjmujesz wsteczny i kamera ginie. |
|
|
|
![]() |
|
|
|