Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-01-2020, 09:45   #1361
Jaworrr
ford::advanced

Model: Focus Active kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost 150hp M6
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko czy mówimy o tym samym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. że wydech słuchać jak pracuje non stop jest ok, to tak w tych fokach jest.
Ale jak dodasz gazu na 5. biegu kiedy masz poniżej 2 tyś. obrotów też masz tak, że dźwięk z wydechu robi się bardzo basowy i dosłownie zalewa całą kabinę? Taki prawie efekt helikoptera z kina domowego.

Jaworrr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 09:46   #1362
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tam poza krytykowanymi przez ciebie osłonami drzwi problemów nie mam. Ale jak ktoś tego nie chce, to nie musi dopłacać. Ja wiem, że nit tego nie ma i trzeba nawymyślać...
Ja też nie mam, z jedną osłoną miałem problem, ale wymienili za darmo miesiąc temu w ASO i teraz jest ok. Taka osłona kosztuje 120 zł/szt jakby co, więc nie ma co płakać nawet po gwarancji.. W moim MK3 do dziś działają idealnie i nie narzekam.
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 10:06   #1363
Shell
ford::beginner

Imię: Krystian
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 150

Panowie, chciałem zapytać jak to jest u was z tapicerką. Mój styl jazdy to styl na tzw. "zimny łokieć" opieram go przy szybie. Zauważyłem że w tapicerce (miękkie tworzywo) zrobiło się małe wgniecenie, które jest wyczuwalne pod palcem i widoczne w świetle słońca. Czy Wam też się tak robi? Dodam że przejechałem autem tylko 6k więc troszkę szybko na takie wgniotki tapicerki. Przejdzie to jako usterka w serwisie?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Shell jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 10:14   #1364
bidżej

Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał MariuszFF78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam 1,5 182 KM i tez buczy. Ale od poczatku uwazalem, ze to kwestia wydechu lekko usportowionego w ST LINE. I nadal tak uwazam i ciesze sie jak dziecko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Vignale buczy identycznie, także to nie to :>
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 11:24   #1365
bidżej

Cytat:
Napisał konieczko5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zanim z samochodu koncepcyjnego do produkcyjnego mija kilka lat.
sądząc po tym co się dzieje, Ford dobrze wiedział, że wypuszcza buble i zdecydował, że będzie próbował ratować sprawę apdejtami.
Stary 13-01-2020, 11:39   #1366
pawk

Model: Focus Titanium 2020.25
Silnik: 1.0 Ecoboost 125

Cytat:
Napisał robert_71 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic nie jest uwalone. To kwestia ustawień zegara w SYNC.
Opcja USTAWIENIA, następnie ZEGAR a potem jak na obrazku.
Jeżeli opcja jest włączona, zegar synchronizuje się z GPS przy odpaleniu samochodu.
Ja z sync 2.5 nie mam tej opcji, a jeśli nawet by była to zegar w żadnych okolicznościach nie powinien się resetować. Jest to upierdliwe z dwóch powodów - brak poprawnego czasu przez nawet 10 minut (tyle czasem trwa ta synchronizacja, choć zwykle 2-3) oraz brak możliwości skorzystania z Android Auto. AA nie uruchamia mi się jeśli zegar jest niepoprawnie ustawiony.
pawk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 12:44   #1367
bidżej

Cytat:
Napisał pawk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AA nie uruchamia mi się jeśli zegar jest niepoprawnie ustawiony.
to jeszcze lepsze jaja.
Stary 13-01-2020, 13:31   #1368
Luzak
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Focus ST MK4
Silnik: 2.3 EcoBoost 280km
Rocznik: 2020

Siemano.

Jestem dzień przed podpisaniem ostatecznej umowy a potem czeka mnie tylko czekanie do czerwca na wymarzonego focusa st, 2.3 280. Jestem już po konfiguracji, decyzji leasingowej, negocjacjach i jutro o 10 nie będzie już odwrotu. Po przeczytaniu połowy tego wątku i tak chce to zrobić. Krótka piłka ! Brać, nie brać? Dźwięk i wygląd tego auto mnie powala ale jeździłem na testowej tylko wersja demo 125km. :d
Luzak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2020, 13:43   #1369
bidżej

Do ST można odnieść tylko część opisanych tu problemów. Jeśli zamawiasz wersję z manualem i bez CCD (o ile tego da się nie zamówić), to dotyczą one rzeczy co najwyżej wkurzających, ale takich, z którymi da się żyć (samoczynnie opuszczające się szyby, trzeszczenie/brzęczenie drzwi czy dachu, niepełnosprytny SYNC itd.)
Stary 13-01-2020, 15:14   #1370
RobFor1

Imię: Robert
Model: Focus Mk4 Turnier ST-Line
Silnik: 1.5 EB

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Jeżdżę co prawda tylko ST line z 10.2019, ale moim zdaniem bardzo fajne Auto jeśli nie przeszkadza ci ten głośny wydech ST, a nawet ci się podoba, to będziesz na pewno bardzo zadowolony.
Przed Focusem jeździłem trzy lata nowym Bmw F 20, miał więcej wad które mnie denerwowały, za więcej pieniędzy.
Tych wad tu często opisywanych, po 4000 km nie mogę w moim przypadku potwierdzić.
RobFor1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania