![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-11-2017
Model: EDGE
Silnik: 3.5 V6
Rocznik: 17
|
Witam,
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście że czytałem ale pytałem czy może ktoś to już testował. Tak czy owak zamówiłem i jak przyjdzie to wymienię i dam znać czy na bank pasuje. Pozdrawiam EDIT: Część pasuje i jest prosta w montażu. Moja stara wypadła więc ja tylko wyjąłem filtr powietrza zmieniłem końcówkę wciskając normalnie palcami wg instrukcji założyłem i póki co śmiga. Jeżeli się coś zmieni eni to dam znać. Ostatnio edytowane przez MILITH ; 14-01-2022 o 07:33 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartłomiej
Model: Fusion mk5
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2013
|
Nie trzeba kupować całej linki, chyba że chcesz rozbierać pół środka. Na tej końcówce zaznaczonej na zdjęciu wykrusza się tulejka ta biała i cały zaczep wyskakuje z wybieraka i nie można lewarkiem zmienić przełożeń. Miałem taką sytuację. Najlepszy i najtańszy sposób naprawy: Dobrać podobną tulejkę lub zeszlifować na wysokości trochę ta starą, narzynka na śrubę 6, aby zrobić gwint na tym metalowym trzpieniu, nakręcamy nakrętkę wraz z klejem do gwintów, dokręcamy i jest spokój na wieki wieków. Była akcja serwisowa na te zaczepy na Fordzie. Dobry mechanik i po sprawie. Jeśli taka sytuacja spotka nas w trasie można awaryjnie jakoś połączyć to trytytką uprzednio ustawiamy tam przy skrzyni pozycję wybieraka i taka sama ma się wyświetlać na liczniku czyli P tam i na liczniku też P itd, żeby się zgadzało lub awaryjnie jak nic nie mamy ręką przedstawiasz ta dźwigienkę na D (zaciągamy wcześniej ręczny na odpalonym silniku) i tak dojedziemy awaryjnie do mechanika.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-10-2016
Model: Fusion
Silnik: 2.0EB + KME Nevo Sky Direct
Rocznik: 2016
|
Pojawiła się nowa akcja - 22S43, która obejmuje prawie 3mln samochodów ze Stanów. Może tym razem polskie ASO nie podejdzie olewczo do tematu i uda się im ogarnąć te kwestie
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
![]() Imię: Bogdan
Model: Edge
Silnik: 2,0 EcoBoost
Rocznik: 2018
|
Czekam na info z serwisu czy ogarną ta akcję 22S43 - główna centrala podała mi dwa serwisy które niby to mają ogarnąć, zobaczymy jak co to dam znać. Moje auto to EDGE 2.0 i ten sam problem
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: piotr
Model: mondeo mk 5
Silnik: 1,5
Rocznik: 2017
|
czesc mam forda fiusiom amerykanska werja w polce to mondeo mk5 mamproblem z automatyczna skrzynia biegow wczoraj normalnie przyjechalem dzis zona wsiada i nie ma biegow dzwignia przesuwa sie bardzo lekko wczesniej tak nie chodzila na tablicy podswietla sie tylko p parking na zadnym innym polozeniu ne dziala i nic nie wyswietla prosze o pomoc co to moze byc
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
Podnieś maskę i popatrz na skrzynię biegów / pod filtrem powietrza / . Druga osoba niech rusza dźwignią. Prawdopodobnie wypadł/popękał plastik mocujący "wybierak " .
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: piotr
Model: mondeo mk 5
Silnik: 1,5
Rocznik: 2017
|
Mega dziekuje jutro rano sprawdze
mega trafna diagnoza dziekuje Ostatnio edytowane przez SRS ; 31-10-2022 o 23:09 |
|
|
|
![]() |
|
|
|