![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
|
Zdziwiłbyś się co robię po pracy, całe szczęście nie muszę sie chwalić. Napisałem co trzeba zrobić żeby było dobrze, tyle w temacie.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180kM
Rocznik: 2018
|
Jednak była wymiana liczników - pół roku temu - pewnie nieumiejętnie jak to opisał leszcz. Auto zweryfikowane w serwisie Forda, gdzie był kupiony i regularnie serwisowany - ostatnia wizyta rok temu z przebiegiem 35tys. Według serwisu i CEPik auto ma taki przebieg jaki widzę na wyswietlaczu (zresztą stan auta, ogumienia nie wskazuje na 200tys). Czekam na info od poprzedniego właściciela - będzie rozmawiał z magikiem, który wymieniał wyświetlacz. Dodatkowo otrzymam oświadczenie o przebiegu auta i wymianie licznika.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
|
No i to Ci powinno wystarczyć.
Ja bym już dalej nie kombinował tylko jeździł i tyle. |
|
|
|
|
|
#14 | |||
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
A może nie trzeba jednak niczego rozklejać jak się ma odpowiednie narzędzia nie wspominając o wiedzy potrzebnej ? Bump: Cytat:
Bump: Cytat:
|
|
|
|
#15 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180kM
|
Sytuacja wyjaśniona, teraz pytanie co dalej (mam z tyłu głowy, że za 3-4 lata auto trafi do następnego użytkownika z przebiegiem około 100tys). Opcje są dwie: 1.oswiadczenie wcześniejszego właściciela, iż wymieniane były zegary-, co spowodowało przekłamanie na PCM. 2.ingerencja na koszt wcześniejszego właściciela w EPROM na sterowniku PCM (pewnie zostaną ślady, iż był otwierany). Co wybrać?
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
przesadzasz i to grubo z pluciem na innych .
|
|