![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#731 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-07-2015
Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
|
A co Juke ma do Focusa?
Miałem okazję wczoraj się przejechać Mk4 po FL. Jak można było się spodziewać, sterowanie tym dużym tabletem to porażka. W dodatku nie działa on moim zdaniem płynnie i zdarzają się lagi. Za to mimo rozmiarów nie razi bardzo w oczy tak jak na zdjęciach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie zauważyłem też, aby wyciszenie było lepsze niż przed FL. Szczerze mówiąc, jak komuś nie zależy na światłach matrycowych i wirtualnych zegarach, to lepiej już kupić wykastrowaną wersję "Style" z SYNC 3 i fizycznymi przyciskami. |
|
|
|
|
|
#732 |
|
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
|
Siedząc na przednich fotelach w mk4 jest cicho, bo przednia szyba jest akustyczna.
Na kanapie już nie aż tak cicho. |
|
|
|
|
|
#733 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: mk4 fl
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#734 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-07-2015
Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
|
Bo wyciszenie to wynik wielu "składowych"... Sama szyba nic nie zmieni jak podłoga nie będzie wyciszona, albo drzwi. Na kanapie jest głośniej pewnie od bagażnika. :-)
Ostatnio edytowane przez mskgs ; 31-10-2022 o 18:34 |
|
|
|
|
|
#735 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#736 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez ipIV ; 01-11-2022 o 00:10 |
|
|
|
|
|
|
#737 |
|
|
To są moje subiektywne odczucia i mojej żony.
Na dobrej nawierzchni, bo na złej już tak super cicho nie jest. Niemniej np w i30, którym jechał dzień po jeździe próbnej Focusem, słyszałem świst przy słupkach A, do tego w oba auta wsiadałem z Mondeo mk4 1,8tdci kombi. A porównanie do kanapy vs fotele pochodzi z ust mojej żony, która sporo jeździła z tyłu z córką, a gdy sami jechaliśmy to z przodu. Akurat poprzez wyciszenie (oraz sporą ilość miejsca z tyłu) Focus wygrał u mnie z pośród kilku oglądanych (czyt po jazdach próbnych) aut. |
|
|
|
|
|
#738 |
|
|
Szum opon to raczej przenosi się przez nadkola i podwozie, nie przez szybę przednią.
|
|
|
|
|
|
#739 | |
|
|
E, no co ty? Dziękuje za uświadomienie...
Ale ja pisałem o szumie wiatru na słupku A po kropce, a więc to nowe zdanie. Ale ok, to jeszcze raz. Jazdy próbne (Focus i i30) odbyłem na drogach, na których był nowy asfalt, więc szum opon nie był słyszalny, ale w i30 już był słyszalny szum wiatru opływający słupek A, czego nie słyszałem, wtedy na jeździe próbnej, oraz przez 3,5 roku, nie słyszę tego wiatru w Focusie. Natomiast po 3,5 roku jazdy Focusem mk4, na gorszej nawierzchni, szum z kół się robi głośniejszy. I nie, nie szumi mi to przez szyby. Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#740 |
|
|
Następna rzecz która mi się nie podoba - po wyłączeniu auta jak nic nie ma podłączonego do gniazdka 12V - nie ma napięcia. Jak zostawi się coś podłączone to napięcie jest cały czas. Trochę problem jest z podłączeniem kamerki - trzeba pamiętać żeby wyjąć zasilacz. To samo dotyczy ładowarki USB dla pasażerów z tyłu.
Mam zasilacz do trybu parkingowego.... ale muszę trochę czasu znaleźć żeby temat ogarnąć. Żeby chociaż w ustawieniach była opcja jak ma być - nie ma.. a żaden problem żeby coś takiego zrobić. ---- Reflektory adaptacyjne też już raz mnie wkurzyły. Po uruchomieniu same według swojego widzi mi się ustawiają wysokość, nie ma opcji ręcznego skorygowania. Byłem na myjni gdzie jest poziomo a zaraz za stanowiskiem jest stroma górka w dół. Ustawiły się bardzo nisko i już tak zostało - czyli linia odcięcia 10m....może nawet bliżej przed autem. Nie da się jechać tak. Żeby wróciło do normy, trzeba zaparkować, wysiąść, zamknąć auto, poczekać kilka minut i dopiero wtedy znowu same się ustawiają. Wył i wł świateł nic nie daje, tak samo wyłączenie silnika. Delikatnie mówiąc trochę lipa. Orientuje się ktoś czy ForScan ogarnia mk4fl? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może uda się to w taki sposób skonfigurować pod siebie. W Fieście mk7fl żony tak niektóre opcje zrobiłem i działa. Ciekawe czy tu się da. Ostatnio edytowane przez ipIV ; 02-11-2022 o 19:19 |
|
|
|