![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
![]()
Tylko ta blaszka mocowana na stałe do nadwozia. Ta wsuwana nie wymaga piłowania, ala ona ma przetłoczenia żeby po wsunięciu mocno siedziała więc wyciągniecie jej /włożenie mogą iść z oporem.Zapamiętaj jak była wsunięta. Tych plastików nie używałem. One jakoś na tyle miałyby przytrzymywać "coś".
![]() |
#42 |
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
![]()
Już ogarnąłem ten uszkodzony przewód pozostałe zrobi mi jutro mechanik i doczyści silnik. Auto odzyskało funkcje hamowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tak to wyglądało, mimo że dosyć często sprawdzałem i tak zostałem zaskoczony.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji w komplecie mam takie spinki, co to takiego? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
![]()
Według mnie te spinki montujesz w miejscach gdzie przewód może dotykać innych elementów - taka ochrona przed uszkodzeniem/przetarciem osłony przewodu.
Tak zrobiłem u siebie w MK4 jak wymieniałem przewody na te w oplocie HEL'a i działa już kilka lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez steell ; 11-09-2024 o 13:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
|
![]()
Ten "walec " przykręcasz w miejsce blaszki , bo ona "znika" razem ze starym przewodem / przód/. Tył też podobnie, ale wybacz nie pamiętam jak mimi że zmieniałem tył pół roku temu.
![]() |
#46 |
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
![]()
Jeśli przewód hamulcowy ma szansę ocierać się np o przewód abs to tymi spinkami niwelujesz możliwości
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
|
![]()
Te wałki to przelotki dla przewodu. Te plastiki z napisem, u mnie też czarne.Gumowy przewód był giętki i blaszka na nim szła do amora. Tutaj dajesz przelotkę i w niej ślizga się przewód. Zdjęcie z przodu.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego Infinix X678B przy użyciu Tapatalka
Łe tam Panie, Fordy rdzewiejo, sie psujo i nie jado i palo jak smoki ![]() Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 11-09-2024 o 13:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
ford::average
Model: Mondeo MKIV
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
Nie mam lepszego zdjęcia bo auto u mechanika ale zastanawia mnie to mocowanie do amortyzatora. Po prawej przednie i pasuje P&P, po lewej tylny i jest to walec i nie ma tego ucha do przykręcenia. Nie wiem czy da sie to zamocować, mam nadzieję ze mechanik sobie poradzi. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-09-2023
Model: S-MAX MK2
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat: