Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Ranger
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-09-2024, 18:11   #11
SAR37

Domyślnie Odp: włącznik oświetlenia paki

U mnie zawsze reaguje. Prawdopodobnie masz wytarte ząbki w silniczku od klapki zamykającej zewnętrzny dolot powietrza - znana sprawa. Dobra wiadomość jest taka, że można go wymienić bez demontażu połowy auta, ale to już wiesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Odniosłem się do przycisku obiegu zamkniętego. Jeśli problem jest tez z A/C to może gdzieś wtyczka „nie styka”.

Ostatnio edytowane przez SAR37 ; 17-09-2024 o 18:16
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2024, 20:59   #12
mati_8
ford::average

Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016

Silniczek od klapy wymieniłem bo stary wariował i był błąd czujnika położenia ale o tym już pisałem. Dziś z tą klimą na początku był problem żeby ją włączyć potem żeby ją wyłączyć i tak zacząłem klikać inne przyciski by zobaczyć czy coś jeszcze nie działa no i ten od klapy identycznie zaczął się zachowywać raz zareagował raz nie... Ciekawe czy ma z tym coś wspólnego fakt ze od trzech dni padało a auto stało i nie było jeżdżone od tygodnia.

Edit: Znalazłem wątek na forum ranger5g.com gdzie piszą, że jeżeli jest duża wilgotność w kabinie to nie można włączyć obiegu zamkniętego i wyłączyć klimatyzacji... przynajmniej tak to zrozumiałem, że auto na siłę chce wysuszyć kabinę. Jak to mówią mechanicy "jeździć obserwować" :-D ma teraz być cieplej to zobaczymy

Ostatnio edytowane przez mati_8 ; 17-09-2024 o 21:58
mati_8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2024, 06:49   #13
SAR37

Trochę pokrętne tłumaczenie. Gdyby to by samolot Airbus, to jeszcze bym zrozumiał, bo tam system jest tak skonstruowany, że pilot ma „nie przeszkadzać” nadzorującym go komputerom, ale w Rangerze nie zakładam takiej techniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jadąc w intensywnym opadzie, przy dużej wilgotności, bez problemu mogłem włączać i wyłączać klimę i obieg zamknięty - akurat tego używałem to pamiętam.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2024, 08:17   #14
mati_8

Też uważam że to bezsens i raczej bym szedł w kierunku tego że mam coś zje.... zepsute Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. napisałem co jakiś gość z Kalifornii napisał choć też go od razu tam prostowali że chyba przesadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-09-2024, 20:03   #15
pomdro
ford::amateur

Model: ranger
Silnik: 2.0
Rocznik: 2023

a może by sie dało przeprogramować ten przycisk w Forscanie, o ile sobie przypominam jest tam taka pozycja bodajże "oświetlenie łóżka " cokolwiek to ma znaczyć
pomdro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-09-2024, 20:33   #16
mati_8

Coś widziałem ale chyba tam jest tylko włącz / wyłącz jak dobrze kojarzę.
Stary 17-11-2024, 15:55   #17
wierzba_
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Ranger Raptor
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2024

ten przycisk u mnie wlacza oswietlenie paki czyli lampke nad paka , wiec nic nie oswietla paki szczegolnie jak jest zamknietaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja dorobilem sobie swoje oswietlenie
wierzba_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2024, 16:34   #18
SAR37

Bo roleta paki to opcjaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania