![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Focus III
Silnik: 1.6 125km
Rocznik: 2011
|
![]()
---
Ostatnio edytowane przez kkamil97 ; 09-10-2024 o 21:56 Powód: Dwa razy się wysłało. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
Wczoraj robiłem trase 80km na starym czujniku i po 10 minutach jazdy zaczął świrować. Przy 15 stopniach max zimno, a przy 15,5 max cieplo. Dzisiaj założyłem nowy i po 50km wydaje mi się, że jest ok. Ale zastanawia mnie jedno. Przy kręceniu pokrętełkiem od regulacji temperatury między 19/20*C do 27/28*C słychać jak przestawiają się jakieś mechanizmy czy tam łopatki w środku. Gdy zmieniam z 19*C niżej lub 28*C w górę nie słychać żadnych zmian. Czy to normalne, bo jak wszystko działa to się na takie rzeczy nie zwraca uwagi. Jak ktoś może to niech sprawdzi w swoim Ferdku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
Minęło kilka dni i mogę w 100% potwierdzić, że to była wina czujnika temp. wewnętrznej. Dziękuje kolegom, którzy wyrazili jakiekolwiek zainteresowanie i chęć pomocy. Szerokości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 hybryda + lpg
Rocznik: 2015
|
![]()
Podepnę się pod temat.u mnie w mk3.5 mam taki przypadek, że jak jest ciepło -powyżej 27 stopni to klima ustawiona na auto, przykładowo 20,5stopnia. Wyjeżdżam z garażu gdzie jest ok 18-20stopni więc na początku klima nie ma co robić, im dalej jadę tym słabiej chłodzi... Wentylator nawiewu wchodzi na coraz wyższy poziom ale nie zbija temperatury.Jednak jak w tym momencie ustawię ręcznie temp na LO-17stopni i obniżę prędkość wentylatora na dwie kreski to momentalnie robi się w aucie zimno. Czujnik temp wewnętrznej pokazuje prawidłowe wartości. W marcu wymieniłem skraplacz, kompresor i zawór rozpreżny więc układ mechanicznie jest nówka. Co to może być?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
klimatyzacja |
|
|