![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::amateur
![]() Imię: R
Model: Fiesta MK6
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
Witam
Sam nie wiem jakiego żona dokładnie ma Forda ale wydaje mi się, że jest to MK6. W razie wątpliwości podaje numer VIN: WF0DXXGAKDFU06636 Chciałbym kupić nowe czujniki PDC które mógłbym bezproblemowo podłączyć do tego auta + żeby korzystać z oryginalnego wyświetlacza montowanego w tym aucie. Jaki mniej więcej koszt? Czy potrzebuję jakiś extra modułów? Mógłbym kupić chińczyki za 50zł i zapomnieć. Ale chciałbym zrobić to na ori częściach. Btw mam pewnie wątpliwości co do mocy tego motoru czy jest to 70kW czy 56kW. W dowodzie mam napisane, że 70kW przy 3750rpm natomiast dekoder vin skazuje na wariant 56. Silnik to 1.5 TDCI. Bump: Wnętrzne pojazdu: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Do PDC potrzene sa czujniki,koszyczki,modul pdc,wiazka w aucie i w zderzaku, kodowanie modułów Na zdjeciu mala navi MFD5, zapewne ta nowsza,z obsługą nieoryginalnej kamery cofania. Można więc założyć chińską kamerę i czujniki z wizualizacją na ekranie navi. |
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
|
Cytat:
To zdjęcie kokpitu jest nie moje tylko znalazłem na necie. Ale wnętrze jest bardzo zbliżone. Dasz mi może namiar na te chińską kamerę i czujniki które będą kompatybilne z tą navi? Generalnie zależy mi na czujnikach. Kamery i tak nie podłączę bo ekran nie jest kolorowy - chyba, że miałeś na myśli - dodatkowy - dokładany lcd. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Czujniki widać tylko na obrazie kamery, mam korzystam.
Raczej masz kolorowy ekran, skoro jest Sync 1.1 Na 4" też może być kamera. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) No to mnie zadziwiłeś. Zaraz to zweryfikuję. Czyli mogę bez problemu podłączyć chińską kamerkę do tego? Bo widziałem oryginalny kit ale to koszt ok 200 euro (kable, kamera itp). Czy to będzie działać w mk7 - wg opisu na aukcji bez problemu -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Do tej kamery też muszę programować sterownik żeby po wbiciu wstecznego załączał kamerę? Czy on po wykryciu kamera podpiętej do radia sam już włączony ekran? Ostatnio edytowane przez Speedo ; 07-01-2025 o 14:03 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Zawsze trzeba programować jak doklada się coś do fabrycznych modułów.
Jak sobie robisz niezależne systemy bez ingerencji w funkcje fabryczne to nie kodujesz tego w aucie. Ostatnio edytowane przez Antej ; 06-01-2025 o 11:54 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
|
Wszystko rozumiem, dzięki za pomoc.
Zamawiam z Ali i montuję. Ostatnio edytowane przez eterror ; 06-01-2025 o 13:49 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Bez modułu pdc, w polifcie pam jest zaszyty w bcm, więc najpewniej bcm do wymiany
|
|
|
|
![]() |
|
|
|