Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-08-2024, 10:11   #71
Lucas
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Montaż fabrycznych czujników parkowania przód i tył

Witam, chcę zamontować fabryczne czujnik parkowania przód i tył do s max 2012. Posiadam moduł o numerze BS7T15K866AE, czy muszę szukać czujników z konkretnymi numerami czy to nie ma znaczenia?

Lucas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-08-2024, 13:49   #72
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dołożenie PDC czujników parkowania przód i tył

nie ma to znaczenia, każde od s-maxa będą działać, na upartego (tylko po co) można kupić z golfa czy czegoś 3pinowe, czujnik 3pinowy ma plus, masę i sygnał, jak prawidłowo podepniesz do tych 3 kabli to będzie chodzić
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2024, 22:39   #73
michalyy

Imię: Michal
Model: SMAX
Domyślnie WTYK za licznikami

Czesc! Prosze o informacje czy wtyk na zdjeciu ponizej sluzy do podlaczenia glosnika PDC? Wtyk znalazlem za licznikami. Na tylnym slupku wtyk PDC jest inny. Glosniczki zamowilem bo przeszedlem na ANDROID RADIO z FORD 6000CD. Pozdr. m.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20241121_215043.jpg (89.2 KB, 29 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241121_215151.jpg (90.7 KB, 24 wyświetleń)
michalyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-11-2024, 06:50   #74
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Na zdjęciu pokazałeś gniazdo do wpięcia wtyczki wiązki pośredniej do głośnika centralnego, który można zamontować w kokpicie zamiast schowka.

Do buzerów są wtyczki. O ile dobrze kojarzę w kolorze białym. Jak się mylę co do koloru, to proszę bardziej obeznanych w temacie o korektę.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-11-2024, 07:06   #75
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Białe.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2024, 23:19   #76
michalyy

Imię: Michal
Model: SMAX
Domyślnie PDC. Jaki modul aby dzialal PARKTRONIC bez radia 6000CD?

Dzien dobry,

Mialem radio 6000CD (parktronic dzialal zapewne przez radio). Zalozylem ANDROID RADIO. Wszystko dziala oprocz PARKTRONICA. Zalozylem 2x glosniczki 4501599 przod (licznik) i tyl(slupek). Czy glosniczki przedni i tylny sa takie same? W salonie podali 2 rozne numery produktu. Zmienilem ELMCONFIG radio na High Level Radio + AM/FM. Wgralem calosc do BCM i IPC. Niestety parktronic nie dziala. Prosze o informacje czy moge zamienic modul PDC z SMAX BS7T-15K866-AE na BS7T-15K866-AD. Czym roznia sie te moduly? Gdzie szukac przyczyny?

Pozdr. M.
michalyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2025, 15:08   #77
Ploosh

Imię: Julian
Model: s-max
Silnik: 2,5t
Rocznik: 2007

Dzień dobry. To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, gdybym robił coś nie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wcześniej przeczytałem wszystkie 8 stron wątku o dołożeniu czujników PDC i nadal nie umiem sobie poradzić. Mam S-maxa 2.5t z 2007 od listopada '24 i jestem zeń bardzo zadowolony. Ale nie miał czujników parkowania. Niedawno cofając pyknąłem dolną, tą nielakierowaną częścią zderzaka w niewidoczny przez tylną szybę słupek i zrobiło się niewielkie uszkodzenie. pomyślałem, że zamiast łatać to jakimiś dziwnymi sposobami, kupię "nową" dolną część zderzaka. Trafiłem dość ładną ale z czujnikami. Sprawdziłem, że mam instalację, 3+1 wtyczki w prawym tylnym nadkolu wpięte w ślepą plastikową listwę i czarno-czerwona kostka zaślepiona pod zderzakiem. Kupiłem ten zderzak, zamontowałem, podłączyłem, wszystko poszło super, tylko musiałem jeszcze poczekać, aż przyjdzie moduł PDC(taki z doklejonym głośniczkiem, wtedy wszystkie kostki z wiązki są wykorzystane). Myślałem naiwnie,że wystarczy tylko go podłączyć do wiązki w samochodzie i zadziała. Nie zadziałało. Wpadłem na pomysł, że może to potrzebuje jeszcze przycisku na desce, też kupiłem i zamontowałem, wszystko do siebie pasuje, jak klocki lego, a dalej nie działa. Podłączyłem się Forscanem, ale nie bardzo wiem, jak ten moduł uruchomić. W każdym razie nie wykrywa niczego, co by się kojarzyło z PDC. I dopiero teraz pomyślałem, że może oznaczenia na wiązce i na module mają znaczenie? Na wiązce jest metka DN, a końcówka oznaczenia modułu to AH. Trzeba kupić inny moduł? Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym robić dalej? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ploosh jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
czujniki cofania , czujniki parkowania , doposażanie , s-max

Zasady postowania