![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Witam, chcę zamontować fabryczne czujnik parkowania przód i tył do s max 2012. Posiadam moduł o numerze BS7T15K866AE, czy muszę szukać czujników z konkretnymi numerami czy to nie ma znaczenia?
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
nie ma to znaczenia, każde od s-maxa będą działać, na upartego (tylko po co) można kupić z golfa czy czegoś 3pinowe, czujnik 3pinowy ma plus, masę i sygnał, jak prawidłowo podepniesz do tych 3 kabli to będzie chodzić
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() Imię: Michal
Model: SMAX
|
Czesc! Prosze o informacje czy wtyk na zdjeciu ponizej sluzy do podlaczenia glosnika PDC? Wtyk znalazlem za licznikami. Na tylnym slupku wtyk PDC jest inny. Glosniczki zamowilem bo przeszedlem na ANDROID RADIO z FORD 6000CD. Pozdr. m.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Na zdjęciu pokazałeś gniazdo do wpięcia wtyczki wiązki pośredniej do głośnika centralnego, który można zamontować w kokpicie zamiast schowka.
Do buzerów są wtyczki. O ile dobrze kojarzę w kolorze białym. Jak się mylę co do koloru, to proszę bardziej obeznanych w temacie o korektę. |
|
|
|
|
|
#75 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Białe.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
![]() Imię: Michal
Model: SMAX
|
Dzien dobry,
Mialem radio 6000CD (parktronic dzialal zapewne przez radio). Zalozylem ANDROID RADIO. Wszystko dziala oprocz PARKTRONICA. Zalozylem 2x glosniczki 4501599 przod (licznik) i tyl(slupek). Czy glosniczki przedni i tylny sa takie same? W salonie podali 2 rozne numery produktu. Zmienilem ELMCONFIG radio na High Level Radio + AM/FM. Wgralem calosc do BCM i IPC. Niestety parktronic nie dziala. Prosze o informacje czy moge zamienic modul PDC z SMAX BS7T-15K866-AE na BS7T-15K866-AD. Czym roznia sie te moduly? Gdzie szukac przyczyny? Pozdr. M. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: Julian
Model: s-max
Silnik: 2,5t
Rocznik: 2007
|
Dzień dobry. To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, gdybym robił coś nie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wcześniej przeczytałem wszystkie 8 stron wątku o dołożeniu czujników PDC i nadal nie umiem sobie poradzić. Mam S-maxa 2.5t z 2007 od listopada '24 i jestem zeń bardzo zadowolony. Ale nie miał czujników parkowania. Niedawno cofając pyknąłem dolną, tą nielakierowaną częścią zderzaka w niewidoczny przez tylną szybę słupek i zrobiło się niewielkie uszkodzenie. pomyślałem, że zamiast łatać to jakimiś dziwnymi sposobami, kupię "nową" dolną część zderzaka. Trafiłem dość ładną ale z czujnikami. Sprawdziłem, że mam instalację, 3+1 wtyczki w prawym tylnym nadkolu wpięte w ślepą plastikową listwę i czarno-czerwona kostka zaślepiona pod zderzakiem. Kupiłem ten zderzak, zamontowałem, podłączyłem, wszystko poszło super, tylko musiałem jeszcze poczekać, aż przyjdzie moduł PDC(taki z doklejonym głośniczkiem, wtedy wszystkie kostki z wiązki są wykorzystane). Myślałem naiwnie,że wystarczy tylko go podłączyć do wiązki w samochodzie i zadziała. Nie zadziałało. Wpadłem na pomysł, że może to potrzebuje jeszcze przycisku na desce, też kupiłem i zamontowałem, wszystko do siebie pasuje, jak klocki lego, a dalej nie działa. Podłączyłem się Forscanem, ale nie bardzo wiem, jak ten moduł uruchomić. W każdym razie nie wykrywa niczego, co by się kojarzyło z PDC. I dopiero teraz pomyślałem, że może oznaczenia na wiązce i na module mają znaczenie? Na wiązce jest metka DN, a końcówka oznaczenia modułu to AH. Trzeba kupić inny moduł? Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym robić dalej? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| czujniki cofania , czujniki parkowania , doposażanie , s-max |
|
|