![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-04-2023
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam serdecznie,
pacjent to Mondeo mk4 2007, pozostałe dane technicznie raczej nie mają tu znaczenia. Mam problem podczas słuchania w sumie czegokolwiek za pomocą wbudowanego bluetooth, aux oraz transmitera. Na postoju z głośników słychać świszczenie (zakłócenia), podczas dodawania gazu dźwięk narasta. Spotkał się ktoś z takim problemem? Jakieś pomysły na rozwiązanie tego przypadku? Poniżej zamieszczam nagranie, które przedstawia opisywany problem. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Pewnie nie pomogę, ale w poprzednim aucie (MK4 FL 2010), AUX mi też świszczał ale od LEDów DRL (oryginalnych). Jako, ze miałem BT z fabryki to z AUX nigdy nie musiałem korzystać. A sam BT grał ok (pomijając obczasne trzaski - jak we wszystkich MK4)
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-01-2019
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 (240)
Rocznik: 2013
|
Uszkodzony filtr w torze audio i przechodzą zakłócenia z alternatora.
Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu Wi-Fi (sąsiada)
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Szymek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 cdti 140km
Rocznik: 2008
|
Witam, posiadam problem z linią AUX, przy przełączeniu sie na AUX w radiu strasznie brumi i piszczy, niezależnie czy miałem moduł bluetooth czy nie i moim pytaniem jest, czy istnieje jakoś możliwośc wyizolowania AUX zakłóceń tak, aby sam modul bluetooth dalej dzialal? (modulu nie podpina się pod aux, podpina sie go bezposrednio pod radio - działa po prostu na opcji aux w aucie)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Nie, radio do wymiany.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) a czy jeśli kupiłbym moduł BT i wymienił go na oryginalny fordowski tylko z opcja muzyki BT będzie to działać? (aktualnie mam rozmowy BT) Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-03-2025 o 11:21 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!! MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Witam 1) Piszesz tak chaotycznie, że nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi Czy AUX Ci zakłóca BT? => albo przełączasz się na AUX albo BT 2) Odnośnie wymiany "zwykłego" BT na wersję ze strumieniowaniem audio - najprawdopodobniej wiązka do modyfikacji => opisane w odpowiednim wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-03-2025 o 11:22 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Przepraszam. Nie aux mi nie zakłóca BT, nie wiem jak dokladnie to opisać Zakupiłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - do swojego samochodu, podłączyłem wszystko śmiga... Natomiast kiedy wchodze w LINE IN na radiu, czyli opcja, która pozwala na strumieniowanie muzyki tym adapterem, są straszne zakłócenia, nawet podczas dodawania gazu pisk wzrasta (nadmieniam, że nie jest to problem przez sam adapter) tylko zakłócenia były od początku na LINE IN Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-03-2025 o 11:22 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
BT to drugie. Wiazka to trzecie. Kodowanie to czwarte. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Może i tak, ale teraz rozmawiałem z takim panem i każdy ford po 10-2008 produkcji, występował w wiązkach stereo, dzięki czemu wystarczy dokupić moduł bluetooth z końcówka 112-Ax(jakakolwiek literka) podłączyć go i zaprogramować forscanem i mamy streaming muzyki przez BT koszt modulu 100-200zł, jeżeli ktoś nie ma wiązki stereo, można kupić leniucha koszt 250zł Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-03-2025 o 11:22 |
|
|
|